To jest widok strony w wersji do druku
-
FELGI STALOWE 15'' 5x98 FIAT TIPO od 2016 (6963651110) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Ja zakupiłem te. Jeżeli ktoś ma dylemat, niby oryginalne KFZ i cena ok.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Na stronie alcar jest konfigurator gdzie można obejrzeć sobie ich felgi na tipo.
http://www.alcar.pl/AlcarKonfigurato...lcs=rpkjdhla2a
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
15" 38 et a 16" 39 et, tak to chyba szło...
Wrócę jeszcze do tematu śrub. Trochę to dla mnie nie logiczne, że śruby od alu pasują do blachy, przecież są one dłuższe... Na pewno nie będą o nic spierały?
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
W 10 poście tego tematu kolega podał parametry:
Średnica:15"
Szerokość felgi:6,00J"
Otwór centralny:58,1
Rozstaw śrub:5x98
Osadzenie ET:38,00
Średnica:16"
Szerokość felgi:6,50J"
Otwór centralny:58,1
Rozstaw śrub:5x98
Osadzenie ET:39,00
Założyłem na próbę 15' felgę stal na przód i śruby z alu 16' ...nic nie obciera/haczy itd. więc musi być OK.
-
-
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Wrócę jeszcze do tematu śrub. Trochę to dla mnie nie logiczne, że śruby od alu pasują do blachy, przecież są one dłuższe...
Wszystko zależy od felg. W przypadku fabrycznych u FIAT-a są te same do alu i stalowych. Na aucie są alu, na zapasie stal, brak dedykowanych śrub.
Są również alu aftermarket, które można przykręcać fabrycznymi śrubami od fabrycznych alu/stalówek.
Długość szpilek jest bardzo ważna. Jeśli będą za długie, to po zimie ich nie odkręcicie - zardzewieją po drugiej stronie piasty!
-
Panowie męczycie się.
Dylemat rozmiar, to czy oryginalne etc., to ktoś używane - litości to są opony (bezpieczeństwo) nie ma idealnych używanych zawsze jest jakiś haczyk. Chyba, że złodziej ukradnie nowe auto i zostawi na parkingu opony na pocieszenie.
W Fiacie macie komplet stalowych 15'' z dobrymi gumami za 1600 zł i w dół jeśli ktoś wynegocjował przy zakupie auta + rabat za magazynowanie i wymiana u mojego dilera 60-70 zł.
Czas to też pieniądz. Kupiliście nowe gabloty a tak usilnie chcecie zaoszczędzić parę groszy na Waszych pupilach, czyli ich butach.
Bez urazy takie moje zdanie oczywiście zawsze każdy dokonuje własnego wyboru.
-
Jakie zimówki?
Przymierzam się do zakupu zimówek.
Co polecicie do 250/szt. - mam 15-ki.
-
Mamy tu stosowne subforum i kilkanaście wątków o zimówkach...
-
W instrukcji obsługi napisane jest ze do SW 1,4 T-jet powinny być co najmniej 16". Można założyć na zimę 15"?
-
masz kwit - homologacja, zatwierdzenie typu czy jak to się nazywa i tam masz rozmiary podstawowe i alternatywne zatwierdzone do danego egzemplarza rozmiary kół. W moim były tylko 16, 17 i 18. 15 nie było więc kupiłem 16.
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
masz kwit - homologacja, zatwierdzenie typu czy jak to się nazywa i tam masz rozmiary podstawowe i alternatywne zatwierdzone do danego egzemplarza rozmiary kół. W moim były tylko 16, 17 i 18. 15 nie było więc kupiłem 16.
i tak trzeba będzie zrobić....
-
Mógłby ktoś sprawdzić jak jest w hb 120km, czy jest możliwość założenia 15 na zimę. Z cennika wynika ze hb 120 km LPG wyjeżdża na 16.
-
Najwyżej 15" nie wejdą na zaciski :tongue
-
może warto pożyczyć 15" i przymierzyć :)
-
Opony 195/65 R15
Felgi 6J x 15 ET 38
Pasują do wszystkich wersji...
-
Witam, poszukuję felg stalowych na zimę do swojego auta Fiat Tipo sedan 1.6 e- torq, czy mógłby ktoś mi udzielić odpowiedzi czy do tego samochodu pasują felgi z fiata doblo czy opla combo, bo dużo jest ofert na allegro właśnie do tych autach i parametry jakby się zgadzały. Podam parę przykładowych aukcji:
FIAT OPEL - FELGA ORYGINALNE FELGI STALOWE 15' (6467239870) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
FELGI STALOWE JUMPY SCUDO EXPERT 806 15 (5085914499) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
ALFA ROMEO FIAT 5X98 KRAKĂW ET39 JAK NOWE (6991591930) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
z góry dziękuję za pomoc
pozdrawiam
-
Pasują. Sam takie niedawno kupiłem.
-
2 załącznik(i)
:) cos takiego idealnie pasuje wlasnie zalozylem :)
Załącznik 29942
Załącznik 29943
-
Podobno najłatwiej sprawdzić oryginalność felg ważąc je - czy zna ktoś wagę felgi KFZ 7105 (na ich stronie jest niby tabelka - ale nie ma akurat tego modelu - https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j...Cbeuh_CJtFvbO6
-
im większa felga tym niższy profil, a to oznacza mniejszy komfort na nierównościach, czy się mylę ???