To jest widok strony w wersji do druku
-
u mnie było tak samo zaświadczenie o zatrudnieniu takie standardowe wystarczyło. Co do rabatów to w ofertach jakie dostałem na grupę zawodową na fiata tipo sw z silnikiem 1,4 120 + lpg było tak: pop 10,5%, easy 11,5%, longue 12,5%. Przy negocjacjach można nieco jeszcze zwiększyć % mi udało sie dla wersji longue ok trochę powyżej 13% ale rozesłałem po ok 20-30 salonach i z najtańsza poszedłem do salonu który mi odpowiadał.
-
Cytat:
Napisał
ttaszt
u mnie było tak samo zaświadczenie o zatrudnieniu takie standardowe wystarczyło. Co do rabatów to w ofertach jakie dostałem na grupę zawodową na fiata tipo sw z silnikiem 1,4 120 + lpg było tak: pop 10,5%, easy 11,5%, longue 12,5%. Przy negocjacjach można nieco jeszcze zwiększyć % mi udało sie dla wersji longue ok trochę powyżej 13% ale rozesłałem po ok 20-30 salonach i z najtańsza poszedłem do salonu który mi odpowiadał.
A e-maile skąd miałeś do salonów? Tak po prostu wysyłałeś "wyślij wiadomość" z otomoto czy dzwoniłeś z prośbą o ofertę?
-
Cytat:
Napisał
gilbert3
A e-maile skąd miałeś do salonów? Tak po prostu wysyłałeś "wyślij wiadomość" z otomoto czy dzwoniłeś z prośbą o ofertę?
Tak na przyszłość dla pozostałych też to ja wysyłałem zapytania ofertowe do kilku salonów (chyba do 6-7). Myślałem, że to idzie bezpośrednio do salonu - bo e-maila nigdzie nie znalazłem. Co się okazało, takie "zapytanie" idzie w pierwszej kolejności do centrali, która oddzwania na KAŻDE "zapytanie". Miałem pod rząd chyba 5 telefonów - od różnych konsultantów. Z jednym rozmawiałem 3x bo musiał oddzwonić na każde zgłoszenie. Potem już się z nim śmiałem, żeby przekazał do kolegów info, że jestem zainteresowany kontaktem z każdym dealerem.
No i potem centrala wysyła info do salonów i salony dzwonią już bezpośrednio do nas z pytaniami co nas interesuje (model, wersja, silnik etc.) Ja prosiłem o ofertę na e-mail.
A tak z innej beczki to jak zamawiałem w Tychach to sprzedawca powiedział, że od lipca ceny idą w górę - nie mówił konkretnie ile bo sam nie wie ale jakieś 3-5%.
Pytałem też o przerwę w produkcji w turcji - też nic nie wiedzą jeszcze.
-
Cytat:
Napisał
IT_spec
A tak z innej beczki to jak zamawiałem w Tychach to sprzedawca powiedział, że od lipca ceny idą w górę - nie mówił konkretnie ile bo sam nie wie ale jakieś 3-5%.
Ceny pewnie pójdą w górę żeby później dawać większe rabaty, kto chciał auto na wakacje to już zamówił. Teraz będą wyprzedaże na koniec roku więc z czegoś muszą schodzić.
Jak fiat tak poszaleje z cenami to ludzie przestaną kupować, każdy potrafi liczyć. Po podwyżce będzie warto się zastanawiać nad octavią 1,4 125km lub astrą. Jestem po jazdach próbnych (t-jet vs 120km vs 125km) i pod względem hałasu przy przyśpieszaniu to w tipo jest najgorzej. Wykonanie też troche pozostawia do życzenia. Planuję kupić auto za kilka miesięcy, na razie (ze względu na cenę) fiat wygrywa, ale jak podniosą bogatszą wersje o 4tys to już nie będzie takim faworytem...
-
Cytat:
Napisał
wajkii
Ceny pewnie pójdą w górę żeby później dawać większe rabaty, kto chciał auto na wakacje to już zamówił. Teraz będą wyprzedaże na koniec roku więc z czegoś muszą schodzić.
Jak fiat tak poszaleje z cenami to ludzie przestaną kupować, każdy potrafi liczyć. Po podwyżce będzie warto się zastanawiać nad octavią 1,4 125km lub astrą. Jestem po jazdach próbnych (t-jet vs 120km vs 125km) i pod względem hałasu przy przyśpieszaniu to w tipo jest najgorzej. Wykonanie też troche pozostawia do życzenia. Planuję kupić auto za kilka miesięcy, na razie (ze względu na cenę) fiat wygrywa, ale jak podniosą bogatszą wersje o 4tys to już nie będzie takim faworytem...
Albo klasyczna sztuczka, że zrobił świetny interes, bo potem będzie drożej.
Wysłane z mojego E6883 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
gilbert3
Albo klasyczna sztuczka, że zrobił świetny interes, bo potem będzie drożej.
Wysłane z mojego E6883 przy użyciu Tapatalka
He he raczej to na razie 😁 - potem od września października będzie problem jak dojdą filtry GPF . Cena w górę nieuchronnie 😕
Wysłane z mojego XT1635-02 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
gilbert3
u mnie było bardzo podobnie jak pisał IT_spec. Wysyłałem prośbę o ofertę ze strony fiata wchodząc na wybranego dealera jest zakładka prośby o ofertę i tak w kółko. Nie dzwoniłem i nie pisałem z otomoto :)
-
Dostałem propozycję rabat od cennik 10% na wersję pop 11,5% na easy prywatnie do małej negocjacji jeszcze
-
Hej,
CENA SAMOCHODU BAZOWEGO BRUTTO
FIAT TIPO POP 1.4 16v 95KM 53.000,00 PLN
WYPOSAŻENIE DODATKOWO PŁATNE BRUTTO
023 Elektrycznie sterowane szyby tylne 550,00 PLN
320 Kierownica i gałka zmiany biegów pokryte skórą 550,00 PLN
416 Tempomat 900,00 PLN
4WE Kierownica ze sterowaniem radioodtwarzaczem UConnect (dla 7BY) 350,00 PLN
5CA Lakier pastelowy 0,00 PLN
7BY Radio UConnect z portami USB oraz AUX + system Bluetooth 650,00 PLN
8VZ Pakiet Style II Pop (Przyciemniane szyby boczne i tylna, felgi aluminiowe 16") 2.000,00 PLN
980 Koło zapasowe (rozmiar 15" lub 16" oraz zastępuje Fix&Go) 450,00 PLN
Pakiet Komfort Pop (Podłokietnik przedni, dywaniki, gniazdko 12v w bagażniku) - 500 zł
Cena ostateczna 53tyś. + dywaniki gumowe.
Pozdro
-
Rabat na grupę zawodową
Hej,
mam pytanie o rabat na grupę zawodową. Czy % rabatu jest liczony od cennika bazowego czy też od cennika promocyjnego (dla HB POP 1.4 95KM 49.900 zamiast 53.000)? Mój dealer twierdzi, że od cennika bazowego....
-
"Promocje" raczej się nie łączą, więc od bazowego.
-
Wg postu wyżej 03-06-2017, 12:48 12% rabatu wyszło od cennika promocyjnego
-
Cytat:
Napisał
feltom
Hej,
mam pytanie o rabat na grupę zawodową. Czy % rabatu jest liczony od cennika bazowego czy też od cennika promocyjnego (dla HB POP 1.4 95KM 49.900 zamiast 53.000)? Mój dealer twierdzi, że od cennika bazowego....
Wg rozmowy z dealerem od bazowego, promocje (cennik promocyjny nazywał promocja powszechną) nie łączą się.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
sebx_g1
He he raczej to na razie �� - potem od września października będzie problem jak dojdą filtry GPF . Cena w górę nieuchronnie ��
W tym roku w Tipo nic nie dojdzie, to dotyczy nowo homologowanych silników a i to nie wiadomo czy dotyczy MPI(nie wiem jakie są wyniki emisji PM).
W załaczeniu link do wykresu które silniki spełniają Euro 6c. Niestety fiatowskich silników tam nie ma (bo nie mają "direktenspritzung" ;-)) i można domniemywać że w MPI tego nie będzie.
https://www.adac.de/_mmm/pdf/EcoTest...6_2_272803.pdf
Poza tym pamiętajcie po ile była para złotówka/dolar czy euro gdy Tipo wchodziło zaczeli na dobre sprzedawać a po ile jest teraz i jakie sa perspektywy
-
Cytat:
Napisał
feltom
Wg postu wyżej 03-06-2017, 12:48 12% rabatu wyszło od cennika promocyjnego
Wg postu IT_spec dostał 12% od katalogowej 64500 a nie od promocyjnej. Cena promocyjna wg konfiguratora to 60900.
Cytat:
Napisał
IT_spec
Katalogowo (bez LPG) 64 500. Cena po rabacie na grupę zawodową 56 750 (rabat 7750 - 12%).
Gaz osobno 3700 :D :D :D
-
Cytat:
Napisał
feltom
Hej,
I ma rację. Niestety liczą to od ceny bazowej rabat na grupę zawodową a od cennika promocyjnego uzyskasz też rabat. Jeśli pamiętam to kolo 3-4tys.
Suma sumarum i tak wychodzi taniej trochę na grupę zawodową.
-
Wszystkie promocje liczone są od cennika bazowego.
-
A co powiecie na to:
TIPO hatchback 1,4 T.JET czerwony UNGE AMORE, ciemnoszara tapicerka z jasnymi wstawkami, PAKIETY: Tech Lounge, Komfort II Lounge, regulacja odcinka lędźwiowego, pełny zapas, mata w bagażniku za ...... 67700 zł
Cena katalogowa 77 850 zł + 500 zł Android Auto = 78 350, cena po promocji z konfiguratora 74 758 + obowiązkowy prz pakiecie Tech Lounge Android auto 75 258.zł
-
13,5% - noooo ładny rabacik. Gratuluję :bravooo:
Pochwal się czy to na grupę zawodową czy tak się dobrze targowałeś?
-
Oczywiście autko na firmę... ale i PZM miał tu chyba znaczenie :smile: Niezawodowo w wolnym czasie troszkę się "udzielam" w ramach automobilklubu. Więc to trochę mnie dyskwalifikuje w tych porównaniach. Ale powiem, że Rzeszowski salon po przedstawieniu oferty Lublina zgodził się również sprzedać za taką cenę. Więc do osiągnięcia i na pewno do interesu nie dopłacają. Tym bardziej, że taksówkarze mają chyba jeszcze większe rabaty.
-
Kupuje samochód za granicą, w Luxemburgu, bo mamy tu spore zniżki z racji pracy żony w instytucjach EU.
Fiat Tipo Sedan Lounge 1.4 95KM - cena podstawowa 1635 EUR (68 358 PLN)
Z dodatkowych opcji:
- Tech Pack Lounge
- Lakier metalik
- Koło zapasowe pełnowymiarowe
- Dywaniki
Koszt dodatków 1470 EUR (6 189 PLN)
Zniżki:
- Fiat z poprzedniego roku (październik 2016) 967 EUR (4 071 PLN)
- Znizka z racji pracy w instytucji EU 3186 EUR (13 415 PLN)
I zastanawiam się, czy kupić go za granicą, czy w Polsce? W ojczyźnie też mógłbym podobne zniżki wynegocjować?
Za rok, dwa wrócę z nim do kraju i pewnie będę już sprzedawał w Polsce - zastanawiam się też jak kraj zakupu wpłynie na cenę sprzedażową. Co myślicie?