To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Falujące obroty -
To ja dodam coś od siebie:
Sprzedawca nie ma prawa odmówić konsumentowi obniżenia ceny lub odstąpienia od umowy, jeżeli nie wywiązał się ze swych obowiązków przy pierwszym żądaniu złożonym przez konsumenta w ramach pierwszej reklamacji bądź jest to druga lub kolejna reklamacja danego towaru. Nie ma tu znaczenia, czy chodzi o tę samą, czy też inną wadę lub usterkę.
Cytat ze strony rządowej odnośnie rękojmi. Jak nie wymiana auta, to wymiana silnika z osprzętem jest jak najbardziej możliwa.
-
Poprzednio miałem starego Nissana, na forum ktore przegladalem wtedy był problem z Nissanem Juke z małym silnikiem 1.2 uturbionym. Same problemy, serwis nie wie o co chodzi, Nissan rozkłada ręce. Wymieniono silnik, to nie pomogło. I tu podobna sytuacja gosc chciał nowe auto, Nissan nie bardzo chcial dac.
Blizniacza sytuacja ktora pokazuje ze takie sytuacje sa mega patowe, nie da się tego od ręki załatwic zeby kazdy był zadowolony. Takze pokazuje ze to nie przypadek tylko Fiata od turasa...
-
Po odebraniu tipo z salonu miałem ten sam problem przez krótki czas. Silnik falował w przedziale od 1000 do 1500. Po kilkuset KM się uspokoił. Zwrócę jeszcze uwagę, czy przypadkiem takie delikatne falowanie, jak na filmie nie występuje, po prostu przestałem zwracać na to uwagę...
-
Wajkii to co pisze strona rządowa i to jak przepisy interpretuja sprzedawcy to dwie różne sprawy. Znajdź mi w kodeksie cywilnym zapis który o tym mówi dosłownie? Nie znajdziesz. Niestety owe zapisy pomagają sprzedawcy a nie kupującemu.
Wczoraj byłem w ASO w sprawie dywaników. Zapytałem o falujace obroty. Gość powiedział że przyczyn może być kilka a jedną z nich która może sam zniwelować klient to benzyna lub gaz. Aby opróżnić zbiornik i zalać benzynę z zupełnie innej stacji.
-
Tipo dalej w aso to już sie zaczyna robić komiczne muwią ze już prawie ale jak chce odebrać to jeszcze czekają na niewiadomo co masakra a tak na marginesie sprzedam tipo:)
-
Fatalne masz doświadczenia z Tipo, współczuję :(
-
Nie dziwie się że nosisz się z zamiarem sprzedaży. Kto wie czy używane auto klasy premium nie jest lepszym wyborem.
-
Cytat:
Napisał
marnyd4d
Kto wie czy używane auto klasy premium nie jest lepszym wyborem.
Zdecydowanie tak, jak potrafisz kupić dobrze - pod warunkiem, że nie jest to "post-niemiecka igła"
-
Są auta używane w bardzo dobrej kondycji ale trzeba za nie odpowiednio zapłacić a nie liczyć na okazje od przysłowiowego MIRKA HANDLARZA
-
właśnie wróciłem z aso bo chcieli żebym wymienił auto zastępcze i przy okazji poinformowali mnie co dalej zamierzają zrobić a więc twierdzą że na tłokach jest olej i że falowanie jest przez nieszczelne uszczelniacze zaworowe i chcą rozbierać głowice. Jestem bardzo szczęśliwy z tego powodu nowe auto z rozbieranym motorem bomba:) swoją drogą to świetnie świadczy o fiacie że uszczelniacze tak szybko się wysypały:(
-
To co piszesz to jest jakiś dramat. Niby te silniki miały być nie do zajechania ale chyba konstruktorzy przyoszczędzili na jakiś komponentach skoro pojawił się taki problem z jednostką napędową. Ja też nie chciał bym żeby fachowcy z ASO grzebali przy moim silniku.
-
Miejmy nadzieję że to jakiś losowy przypadek który "cudem" przeszedł test jakości.
-
Ja w takie cuda raczej nie wierze ale...
-
Ja mysle ze aso sie myli zgosilem to do fca po raz kolejny a w aso powiedzialem ze maja nie ruszac glowicy do puki sie fiat nie wypowie
-
Cytat:
Napisał
Mateusz6782
Ja mysle ze aso sie myli zgosilem to do fca po raz kolejny a w aso powiedzialem ze maja nie ruszac glowicy do puki sie fiat nie wypowie
Jak wygląda dym z rury wydechowej?
-
Wystarczy podjechać na dowolną stację kontroli pojazdów i poprosić o sprawdzenie zawartości spalin. Od razu wyjdzie czy jest okej czy nie. Z takich widocznych oznak że bierze olej to biały dym z rury wydechowej.
W ten sposób można obalić to wszystko co mówi serwis.
-
Jeśli bierze olej to dym jest wyraźnie niebieski.
Biały dym może świadczyć o przesączaniu się płynu chłodzącego do cylindrów.
-
Być może niebieski. Aż tak się nie znam w każdym razie jest inny niż normalnie :)
-
Niebieski troche był pare razy rano i check blyskal
-
Cytat:
Napisał
Mateusz6782
Niebieski troche był pare razy rano i check blyskal
No to masz potwierdzenie opinii z aso. Niebieski dym to olej, że po zapaleniu to wskazuje na uszczelniacze zaworowe. Błyskanie check to pewnie lambda dawała znać że coś jest nie tak.
Ciekawe czy jednostkowy przypadek czy będzie za chwilę wysyp.
Nowa astra też ma problemy z wypalaniem tłoków, już kilkanaście przypadków w pl...