To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
jagódka
Sorki, ale dziś fotek nie będzie. Dopiero w czwartek. Ciasno, brudny po podróży (jutro kąpiel), ślady po oklejeniu i trochę mało czasu miałem na wszystkie formalności (na noc do roboty musiałem). Fakturę i książkę pojazdu do rejestracji już mam. Jutro przelewy i wtedy, w czwartek z blachami pod pachą, radosnym krokiem po pozbyciu się 66 k polskich złotówek ubezpieczenie i w drogę. Pakiet dilerski 1840,- OC/AC/NNW i assistance w Benefii. Na wątku o ubezpieczeniach poruszano assistance FIAT`a. Okazuje się, że w pakiecie podobnie holowanie do najbliższej ASO. A np. do 1000 km dodatkowo 199,-. Zastanawiam się czy wykupić ubezpieczenie GAP na 3 lata za 1199,-. Jeśli tak to czy sensem jest zakładanie alarmu. Ale szkoda by było gdyby odjechał w siną dal. A jeśli alarm to czy dodatkowe ubezpieczenie. Kółko się zamyka, a kasa leci.
fajnie że dali Ci już papiery do zarejestrowania samochodu. Mój sprzedawca coś przebąkiwał że wyda mi dopiero papiery potrzebne do zarejestrowania jak kasę będzie miał na biurku :)
-
Cytat:
Napisał
ttaszt
fajnie że dali Ci już papiery do zarejestrowania samochodu. Mój sprzedawca coś przebąkiwał że wyda mi dopiero papiery potrzebne do zarejestrowania jak kasę będzie miał na biurku :)
jeśli kasy nie będzie w kasie to nawet jak zarejestruję, to nie wydadzą samochodu z placu. Na fakturze mam dwa dni na opłacenie i raczej to w moim interesie leży by kasa im jak najszybciej wpłynęła. Ale może mieli złe doświadczenia?
-
Cytat:
Napisał
jagódka
Zastanawiam się czy wykupić ubezpieczenie GAP na 3 lata za 1199,-. Jeśli tak to czy sensem jest zakładanie alarmu. Ale szkoda by było gdyby odjechał w siną dal. A jeśli alarm to czy dodatkowe ubezpieczenie. Kółko się zamyka, a kasa leci.
Mam podobną zagwozdkę, ale tak sobie myślę, że lepiej wydać na ubezpieczenie GAP niż na alarm czy parking strzeżony, bo taki alarm to dla profesjonalnego złodzieja żadna przeszkoda a co mi po parkingu jak auto mogą buchnąć spod pracy albo spod marketu jak po bułki pojadę :( A tak przez 3 lata jest święty spokój :)
-
Sprawdź ile zabezpieczeń musisz mieć, żeby Ci wypłacili odszkodowanie.
-
Cytat:
Napisał
f.lukas
Słuszna uwaga, nie pomyślałem o tym!
Rozumiem, że fabrycznie jest tylko immobilizer?
-
A to nie jest tak ze ubezpieczyciel pyta o szczegóły np. Zabezpieczenia i na tej podstawie wylicza kwotę ubezpieczenia ? Całkowita szkoda lub kradzież wypłacają chyba wg rynkowej wartości samochodu a ze nowy to całość w pierwszym roku - później kolejno mniej ? Żeby nie robić oftopu może nowy temat lub już istnieje ?
-
Ponoć już w pierwszym roku ubezpieczyciele w przypadku szkody całkowitej czy kradzieży wypłacają mniej bo auto jak wyjedzie z salonu już traci na wartości, stąd wszyscy wciskają nam GAP, który nas zabezpiecza przed tą różnicą utraty wartości (chyba, że się mylę to proszę poprawcie mnie).
-
3 załącznik(i)
I dziś znowu zmiana. Blachy przekazane, ubezpieczony i czekam jutro na potwierdzenie zaksięgowania przelewów. Dziś udało mi się cyknąć trzy fotki jeszcze nie w pełnej krasie (to jutro)
.Załącznik 27956Załącznik 27957Załącznik 27958
-
Cytat:
Napisał
jagódka
I dziś znowu zmiana. Blachy przekazane, ubezpieczony i czekam jutro na potwierdzenie zaksięgowania przelewów. Dziś udało mi się cyknąć trzy fotki jeszcze nie w pełnej krasie (to jutro)
.
Załącznik 27956Załącznik 27957Załącznik 27958
Czy to jest sabbia?
-
tak to jest perłowy sabbia
-
świetnie wygląda gratuluje wyboru i miłego cieszenia się nowym nabytkiem :) Dzięki za zdjęcia
-
Ładny, wziąłem identyczny ;)
-
Cześć wszystkim!
Mój pierwszy post, bo to mój pierwszy FIAT więc warto należeć do takiej społeczności. No dobra wcześniej był Maluszek :)
Mój Tipo SW 1.4 T-Jet LPG w wersji Lounge zamówiony 28.04.2017.
W salonie w Kozach (koło Bielska-Białej) powiedziano, że czas oczekiwania na Tipo to 3-4 miesiące. Dostałem info jednak, że będzie szybciej ale bez konkretnej deklaracji na temat daty.
-
Cytat:
Napisał
Pietro
Cześć wszystkim!
Mój pierwszy post, bo to mój pierwszy FIAT więc warto należeć do takiej społeczności. No dobra wcześniej był Maluszek :)
Mój Tipo SW 1.4 T-Jet LPG w wersji Lounge zamówiony 28.04.2017.
W salonie w Kozach (koło Bielska-Białej) powiedziano, że czas oczekiwania na Tipo to 3-4 miesiące. Dostałem info jednak, że będzie szybciej ale bez konkretnej deklaracji na temat daty.
mi przy takiej samej dacie zamówienia i wersji czas produkcji 22 tydzień, czas transportu ok miesiąc. Sprawdź w salonie status zamówienia powinni podać konkretny planowany tydzień produkcji.
-
Mam pytanko. Czy opłaca się zakładać alarm w Tipo za pośrednictwem dilera. Jak z jakością tak zakładanych alarmów. Cena trochę wysoka zaśpiewali 1100 zł. Odbiór lipiec/sierpień
-
Grzegorz,
odnośnie jakości nie jestem w stanie Ci doradzić. Będę wiedział do 2tyg jak odbiorę auto. Natomiast obawiam się, że montaż alarmu poza ASO pozbawi Cię gwarancji...
-
Cytat:
Napisał
vati
Grzegorz,
odnośnie jakości nie jestem w stanie Ci doradzić. Będę wiedział do 2tyg jak odbiorę auto. Natomiast obawiam się, że montaż alarmu poza ASO pozbawi Cię gwarancji...
Montaż alarmu nie pozbawia Cię gwarancji. Ja zakładam właśnie poza aso (po odbiorze od razu do fachowca). Alarm i dodatkowy immobilizer 1000,- Nawet sprzedawca mówił, że lepiej poza, bo w aso montują sztampowo, bez możliwości wyboru. I opóźni Ci odbiór o dzień czy dwa jak jest kolejka.
-
Cytat:
Napisał
jagódka
Montaż alarmu nie pozbawia Cię gwarancji. Ja zakładam właśnie poza aso (po odbiorze od razu do fachowca).
A blokada skrzyni biegów? Można zamontować poza ASO?
-
Cytat:
Napisał
f.lukas
Dostałem info od dealera, że przy cenie auta do 80.000 PLN wystarczy jedno zabezpieczenie.
-
Cytat:
Napisał
jaszy
Dostałem info od dealera, że przy cenie auta do 80.000 PLN wystarczy jedno zabezpieczenie.
Ja dostałem takie info od leasingodawcy (i ubezpieczyciela w jednym), że do wyceny AC brane pod uwagę jest jedno zabezpieczenie i nie ma znaczenia czy mam Immo czy Alarm czy oba... Oczywiście może to nie ma znaczenia do granicy 80 000 zł.
Ubezpieczenie wyszło ~2100zł OC/AC. Koszt auta 67 700zł.
Co ciekawe koszt GAP to 47zł brutto/msc na 72 mies (leasing na 84 mies).