To jest widok strony w wersji do druku
-
Czy może ktoś próbował podłączyć kamerę pod wyświetlacz 7" ?
Tak kombinuję kupić ramkę rejestracyjną z kamerą i podpiąć pod ekran.
Centralka od radia jest pod nogami pasażera po prawej stronie.
Ciekawe czy jest tam wejście Video ?
Może już ktoś to sprawdzał ?
-
Cytat:
Napisał
Pawel88
Czy może ktoś próbował podłączyć kamerę pod wyświetlacz 7" ?
Tak kombinuję kupić ramkę rejestracyjną z kamerą i podpiąć pod ekran.
Centralka od radia jest pod nogami pasażera po prawej stronie.
Ciekawe czy jest tam wejście Video ?
Może już ktoś to sprawdzał ?
Wyświetlacz na bank nie ma wyjścia wideo. Fabryczny zestaw kamery cofania działa przez współpracę z komputerem i linią CAN. Dlatego między innymi linię cofania skręcają razem z kierownicą.
Ktoś wstawiał kiedyś link do adapterów, ale w chorej cenie.
Dlatego ja zakładam zwykłą kamerę i nakładkę na lusterko. Po gwarancji.
Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
-
Dzięki za informację.
Szkoda myślałem że będzie tak łatwo :wink:
No ja pewnie też pójdę w kamerę i lusterko.
-
Cytat:
Napisał
Fred.X
do tipo znalazłem taką kamerkę https://www.aliexpress.com/item/JIAY...ceBeautifyAB=0
-
Ale nie ma żadnej opinii , wiec spore ryzyko
-
Podpina sie ją do radia i jest obraz na wyswietlaczu uconect?
-
-
Pięknie, trzeba trzeba się pochylić po świętach nad tym interfejsem :-)
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Ciekawe czy w czasie jazdy można oglądać video?
-
A ja mam takie pytanie - przymierzam się do zakupu radia z androidem po zakończeniu gwarancji i będę chciał do tego ustrojstwa podłączyć kamerę cofania - jak wyprowadzić kabel AV od kamery żeby go wpiąć z tyłu radia? Da się jakoś normalnie czy trzeba pół deski rozdzielczej rozbierać?
-
Cytat:
Napisał
jaszy
A ja mam takie pytanie - przymierzam się do zakupu radia z androidem po zakończeniu gwarancji i będę chciał do tego ustrojstwa podłączyć kamerę cofania - jak wyprowadzić kabel AV od kamery żeby go wpiąć z tyłu radia? Da się jakoś normalnie czy trzeba pół deski rozdzielczej rozbierać?
Od radia leci do schowka, schowkiem do prawego słupka, tam zdejmujesz uszczelkę i łapiesz kabel i ciągniesz już do tyłu jak Ci wygodniej, ja puściłem górą przednich drzwi a w słupku środkowym dołem i do samego końca.
Nie trzeba rozbierać pół deski, jedynie zdjąć schowek, to minuta i ten plastik obudowujący radio.
-
Cytat:
Napisał
jaszy
A czemu po zakończeniu gwarancji ??
-
Da się może zamienić fabryczną kamerę na kamere o wyższej rozdzielczosci tak aby wszystko grało i pasowało, fabryczna kamera lekko mówiąc jest trochę do bani.
-
Da się, do Uconnecta można podłączyć uniwersalną kamerkę NTSC (sprawdzone i działa) - jedyna różnica pomiędzy orginalną kamerką, to taka, że
w przypadku uniwersalnej kamerki z chin nie będą wyświetlane linie prowadzące.
-
Do tych którzy montowali kamerkę. Ta czarna zaślepka na oryginalną kamerę w klapie jest tylko wciskana czy jeszcze dodatkowo wklejana ?
-
wciskana na takie zatrzaski i jak chcesz ją zdemontować, to polecam zdjąć tapicerkę klapy i od tej strony zdejmować :)
-
Cytat:
Napisał
bartusssp
Do tych którzy montowali kamerkę. Ta czarna zaślepka na oryginalną kamerę w klapie jest tylko wciskana czy jeszcze dodatkowo wklejana ?
Ja mam taką https://pl.aliexpress.com/item/33004149981.html bo w tipo tipo nie ma przycisku do otwierania klapy, więc pewnie ciężko byłoby oryginalną kamerkę albo nawet obudowę ogarnąć
-
A co ma przycisk do montażu kamerki, przecież to dwa oddzielne elementy :)
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
A co ma przycisk do montażu kamerki, przecież to dwa oddzielne elementy :)
ale w tipo tipo nie ma żadnego wycięcia, ja tam mam blachę, gdzie to mam wciskać?
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
wciskana na takie zatrzaski i jak chcesz ją zdemontować, to polecam zdjąć tapicerkę klapy i od tej strony zdejmować :)
Chciałem zdjąć z zewnątrz podważyłem trochę i miałem wrażenie, że jest tam jakaś uszczelka i coś się odkleja, ale jak nie to spoko. Wyciągałeś już to . Ja chce w tym dziure na kamere wywiercić.
-
Cytat:
Napisał
bartusssp
że jest tam jakaś uszczelka
Jest uszczelka, ale ona nie jest klejona do blachy. ZA to zaczepy zaślepki są bardzo mocne i trzeba zdjąć tapicerkę klapy i od
wewnątrz ściągać zaślepkę - jest wtedy super dostęp do tych zatrzasków, które wyginasz i wyciągasz stronami zaślepkę.