To jest widok strony w wersji do druku
-
Ludzie!!!! dziękuję za rady. Udało się. Plik został ściągnięty. Pomógł mi troszkę informatyk zaprzyjaźniony. Potem zająłem się wgrywaniem wszystkiego do auta. Na przekręconym kluczyku włożyłem pena do gniazda usb i zaczęło się coś dziać. Aktualizacja trwała dokładnie godzinę i 20 minut. Robiłem to przy podłączonej ładowarce do akumulatora. Jest znaczący pobór prądu przy przekręconym kluczyku bez uruchomionego silnika........
-
Cytat:
Napisał
kjk
W tej sytuacji (rozmiar pliku) mam przeczucie ;-) że 32-bitowy system może nie podołać wyzwaniu....
FAT 32 nie wykorzystuje 32 bitów ;) Nie jest to 32-bitowy system plików, a 28 :)
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
FAT 32 nie wykorzystuje 32 bitów Nie jest to 32-bitowy system plików, a 28
nie o to kompletnie chodziło...
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
nie o to kompletnie chodziło...
Jeśli chodziło o system operacyjny, to 32/64 bity w tym przypadku znaczenia nie ma.
-
A autor posta myślał, ze jednak ma :)
-
Cytat:
Napisał
jacek2
Kochani- mam problem ze ściągnięciem plików mapy i licencji 991. Próbuję ze strony czwartej te dwa linki (z samej góry) ściągnąć i o ile z licencja niema problemu, to z mapą jest. Ściąga ok 3/4 pojemności, czyli jeśli zostaje do końca 40-50 min, wyskakuje komunikat że operacja nie powiodła się. Próbowałem na kilku kompach i bez skutku
PORADŹCIE COŚ- PROSZĘ...........
Użyj innej przeglądarki internetowej
-
Cytat:
Napisał
Nawaroni
Użyj innej przeglądarki internetowej
Dzięki za radę- temat opanowany, mapa zaktualizowana....
-
Wreszcie dzisiaj zaktualizowałem mapę na 996, miałem już ściągnietą na pendra i czekała na czas ,nie obyło się bez kłopotu już chciałem popytać się tutaj co robić ,tak jak koledzy pisali po włożeniu pendra do auta pokazał się komunikat wcisnąłem ok i pasek szedł jednak po ok 10-15 min wyłączył się i pokazywało się logo Tom Tom ,kilkakrotne wkładanie pendra nic nie dawało ,poszedłem do domu aby wejśc na forum i popytać ,jednak poszedłem jeszcze raz do auta i po włączeniu radia komunikat czy chcę dokończyć aktualizację ,włożyłem pena klikłem ok i ruszyło ,trwało to równe 2 godz ,robiłem to na zapłonie ,światła na oko nic nie zbladły ,ako ok
-
Zaktualizowałem dzisiaj w moim sedanie nawigację do wersji:
Geographic area: Europe
Latest version: 996
Release date: 2017-09-08
Size: 7.2GB
po instalacji w samochodzie widoczna jako 'Europe' v996.8562 (Wydana 07/2017)
Wykonałem następującą procedurę (oszczędzającą zarówno paliwo jak i akumulator):
- wgrałem pliki na pendrive (po rozpakowaniu)
- włączyłem stacyjkę i radio (nie uruchamiałem silnika)
- ustawiłem w opcjach wyłączanie radia z opóźnieniem 20 minut
- włożyłem pendrive - system zaproponował aktualizację - zaakceptowałem
- wyłączyłem stacyjkę, pozostało włączone tylko radio, aktualizacja w toku
- co 15 minut włączałem stacyjkę na ok. pół minuty żeby zapobiec wyłączeniu radia
- po ok. 1 godz 15 minutach aktualizacja zakończyła się powodzeniem.
-
No warto zapamiętać twoją procedurę aktualizacji jak będę to robił następnym razem
-
Mam problem nie mogę ściągnąć licencji, wyskakuje okienko system nie może otworzyć tego pliku
-
Daj prawym przyciskiem myszy, i wybierz "zapisz jako" powinno zadziałać.
-
Wielkie dzięki udało się ściągnąć mapy i licencje, teraz pozostaje załadować to do nawigacji
-
Na stronie mopar nowa mapa ver. 1000 dostępna.
-
Udało mi się rozładować akumulator przy aktualizacji :smile::lol:
-
Cytat:
Napisał
pietics
Udało mi się rozładować akumulator przy aktualizacji :smile::lol:
Jak to zrobiłeś?
Procedura "energooszczędna" była już opisywana i jest dość prosta (wszystko na wyłączonym silniku, włączone światła dzienne):
- ustawiamy w opcjach radia opóźnione wyłączanie (radio wyłączy się dopiero 20 minut po wyłączeniu stacyjki)
- włączamy stacyjkę i radio
- wkładamy pendrive i rozpoczynamy aktualizację
- wyłączamy stacyjkę (radio działa nadal, aktualizacja w toku) - ja w tym momencie ustawiam sobie w komórce minutnik na 15 minut
- co 15 minut włączamy stacyjkę i po krótkiej chwili wyłączamy (radio za każdym razem dostaje kolejne 20 minut)
- po 1 godz. 10 minutach aktualizacja zakończona powodzeniem.
Informacje o wersji 1000: pojawiła się na stronie 2017-12-08 z release date 2017-11-27 a w samochodzie "Europe v1000.8700 (Wydana 10/2017)".
-
Cytat:
Napisał
Grzesku
Jak to zrobiłeś?
Procedura "energooszczędna" była już opisywana i jest dość prosta (wszystko na wyłączonym silniku, włączone światła dzienne):
- ustawiamy w opcjach radia opóźnione wyłączanie (radio wyłączy się dopiero 20 minut po wyłączeniu stacyjki)
- włączamy stacyjkę i radio
- wkładamy pendrive i rozpoczynamy aktualizację
- wyłączamy stacyjkę (radio działa nadal, aktualizacja w toku) - ja w tym momencie ustawiam sobie w komórce minutnik na 15 minut
- co 15 minut włączamy stacyjkę i po krótkiej chwili wyłączamy (radio za każdym razem dostaje kolejne 20 minut)
- po 1 godz. 10 minutach aktualizacja zakończona powodzeniem.
Informacje o wersji 1000: pojawiła się na stronie 2017-12-08 z release date 2017-11-27 a w samochodzie "Europe v1000.8700 (Wydana 10/2017)".
Tak, tak.... ja to wszystko wiem... Już czwarty raz aktualizowałem... :lol: Trzy wczesniejsze bez wyłączania stacyjki poszły.... myślałem, że tym razem też się uda.... a tu niespodzianka....:lol: Nie sądziłem jednak, że tak łatwo da się ten akumulator wyładować.... 25 minut na radiu + ledy i po prądzie.... :lol:
-
Moje autko z września ,aktualizowałem coś po ok miesiącu na 996 ,robiłem to na zapłonie dokładnie ok 2 godzin ,aku wytrzymał ,teraz koledzy podpowiedzieli o tym systemie do 20 min włączyć zapłon na moment ,wczoraj ściągłem na pena nowszą wersję ,da się sprawdzić jakie zmiany w nowszej wersji jeśli jeden odcinek drogi dodano to szkoda zachodu ,jak miałem AM dawniej to mogłem sobie poczytać co jest w nowszej wersji nowego
-
tipomirek: to jest mapa całej Europy więc na pewno zmienili więcej niż "jeden odcinek" :-)
-
Widać po pliku że zmian jest dużo .... bo sam plik schudł aż o 1GB w stosunku do poprzedniej wersji ...ciekawe bo przeważnie jest odwrotnie.