To co wygięte to poszycie progu... Sprawdź jak zbudowane są progi w autach i co odpowiada za konstrukcję, na pewno nie ta cienka blaszka.
To jest widok strony w wersji do druku
Wstawiam inne zdjecia
Załącznik 31735
Załącznik 31736
Załącznik 31737
Załącznik 31738
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Jestem po rozmowie z kierownikiem, wzieli na podnosnik,przykladali lape i mówią ze to nie moglo sie u nich stac bo zagniecenie jest w druga strone niz podlozona lapa
Załącznik 31739
A gdzie parkujesz samochód? Jak na ulicy, to może wracał jakiś zazdrosny sąsiad po imprezie i sprzedał z kujawiaka :) Myślę, że ktoś butem mógł to zrobić... Blacha na drzwiach ugina się pod palcem :)
Na noc auto zawsze w garazu ale pod galeria i marketami jak stoi to nie wiadomo . Tylko to poszycie progu jest chyba bardziej twarde niz drzwi.
Szkode zglosze z ac i zrobie . Nic innego nie zrobie. Nagrania nie ma ( tylko 1 miesiac trzymaja) ale jest nauczka aby pod spod tez zajrzec po wyjezdzie z aso.
bzdura
u mnie było z tej samej strony
pisz od razu do Centrali Fiata
I przestroga dla innych - zawsze równolegle piszcie oficjalne pismo reklamacyjne do Centrali - oni uruchamiają odrębną procedurę - w mojej opinii znacznie skuteczniejszą
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Jak byłem na zapleczu to mieli taki podnośnik kolumnowy:
https://www.forumsamochodowe.pl/gale...owy-m29774.jpg
wystarczy podłożyć nieprecyzyjnie i łapa wgniecie się w tym miejscu
Historie, że to niemożliwe/nie pasuje jest bzdurą ponieważ ktoś podłożył w innym / niewłaściwym miejscu i stąd zagięcie
po prostu niedbalstwo
Dzieki za opinie. Napisze do FCA co mi szkodzi. Pewnie ze wzgledu na odlegla date od zdarzenia i tak po ptokach ale w aso beda wiedziec ze w kulki sie nie leci.
Podnosnik taki sam mieli
Ostatnio, jak umawiałem termin pierwszego przeglądu, zapytałem się czy można być przy samochodzie w trakcie prac. Myślałem, że mnie wyśmieje, ale powiedział, że jak najbardziej :) moim zdaniem to jest jedyny skuteczny sposób weryfikacji ich pracy, także wykorzystujcie tą możliwość
Mnie ostatnio nie wpuścili...
Myślę, że w Białymstoku jest sporo ASO fiata, więc zawsze można zmienić :)
Patrząc na to wgniecenie obstawialbym na podnośnik.
Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka
Zglosilem reklamacje na stronie fiata , zobacze co odpisza. Podalem link do tego tematu i zdjecia mojego auta.
Gdybym zawisl na krawezniku to by rysy byly a kierownik sam sie dziwil ze ich brak. Sugerowal ze to galezie albo bryly sniegu mogly zrobic.
Wgniecenie jest z lewej strony, od kierowcy a krawezniki przewaznie mamy z prawej strony.
To moje gdybanie na temat krawężnika jest jedynie teoretyczne. Naprawdę uważam że podnośnik. A kierownik zapewne był na szkoleniu gdzie na jednym ze slajdów było " Jak cię na czymś złapią za rękę to mów że nie twoja ręka". I sobie to wziął do serca. Bryły sniegu czy krasnoludki jeden ch..j - będzie wymyslał i teraz to się już do niczego nie przyzna.
Dlatego napisalem do FCA chociaz nie łudze się że cos pomoga , za pozno to zauwazylem . Moze powinienem sprawdzic czy na pewno olej wymienili i filtry? 🤣
Juz postanowilem ze przy kolejnym serwisie (wymiana opon i klima za tydzien) bede chcial byc osobiscie przy aucie.
Tak z ciekawosci jeszcze zapytam ile czasu od wyslania reklamacji czekaliscie na jakies info od FCA?