Moglibyście podać wymiar koła dojazdowego 15"
To jest widok strony w wersji do druku
Moglibyście podać wymiar koła dojazdowego 15"
Podałeś wymiar zapasu, pełnego koła takiego jakie masz na aucie, koledze chodziło zapewne o typowa dojazdowke, takie dużo węższe koło, tez czekam na ten wymiar bo rozważam dokupienie na wszelako...
5x98 58,1 125/80R15
Bardziej mi chodziło o samą wysokość koła(mierzone metrem)😁
No to chyba musi byc taka sama jak pozostalych? Po to masz profil 80 zamiast 65. A sama felga ma takze 15 cali.
A kto ze zwolenników zapasówki, czy dojazdówki chociaż raz w życiu pokusił się o wymianę na niej opony? Przecież z czasem nieużywana guma parcieje.
I drugie pytanko, czy i jak często sprawdzacie ciśnienie w tym kole?
W poprzednim aucie ciśnienie w zapasie kontrolowałem raz do roku i na pompowalem o 0,5 więcej niż w normalnym kole... guma miała 12 lat od nowości i nie miałem zamiaru jej zmieniać... w awaryjnej sytuacji wystarczy zwlaszcza, ze zawsze miałem asistance czy jak to się pisze...
Inna dojazdówka z fiatowskim rozstawem z allegro. Fabryczne koło dojazdowe jest R16.
Ja w swoim Tipo SW z gazem od wczoraj wożę dojazdówkę w pokrowcu :), moim zdaniem zdobiłem niezły interes w Wawce.
Z portalu aukcyjnego dostałem namiar na zakład wulkanizacyjny w Wawce a że akurat byłem na majówce od znajomych to podjechałem i kupiłem dojazdówkę.
Fajna sprawa bo sprawdzili czy pasuję, zamontowali i na moją prośb ę zamontowali nową oponę bo takowe posiadają.
Generalnie obecnie mam dojazdówkę w pokrowcu, z nowym wentyle, z nową oponą w rozmiarze 15 cali ( na aucie 16 cali) za kwotę 250 zł :D.
Nie ruszę się poza miasto bez dojazdówki, z małym dzieckiem na pokładzie wole byc zabezpieczony.
Prośba do osób posiadających dojazdówke 15 lub 16, podajcie dokładne wymiary felgi i opony.
Zgory dzięki :)
W moim Tipo kombi 2017r. pasuje koło dojazdowe 15", ET 35 z Alfy 156 (koszty na OLX i Allegro od 30 pln. w górę).
jakby ktoś potrzebował zapas pełny wymiar to mam do sprzedania ;)
Mam dokladnie takie jak napisal kolega wyzej i jest z 156, bo taka mam i jest to oryginalne fabryczne kolo ;-) z takim wyjechało z salonu