To jest widok strony w wersji do druku
-
Ja dziś byłem u dealera fiat sprawdzić co z tymi całymi akcjami. Mój podlega tylko jednej akcji - wymiana kompletu jakiś podkładek w mechanizmie różnicowym , a nie w samej skrzyni biegów. Czas roboty ok 3h. Mieli je nawet na miejscu . Jestem umówiony w II poł. grudnia , umówiłem się tak bo mam urlop i chce nad nimi stać i patrzeć na ręce ;-) .
-
Ciekawe czy będziesz mógł stać nad nimi??? Wydaje mi się że chyba nie będzie to łatwe
-
Ja mam umówioną wymianę na 9 grudnia. Będzie robił zaufany mechanik, więc jestem spokojny.
-
Widać samochód przez szybę , zapewne tak to się skończy .
-
Cytat:
Napisał
pawel5555
Koledzy,
dziś dzwoniłem do mojego dilera żeby umówić się na wymianę tego przewodu poduszki kierowcy i usłyszałem, że podobno to pomyłka, wszystkie Tipo puszczone na polski rynek nie są objęte tą akcją nawrotową. Macie jakieś potwierdzenie tego info u swoich dealerów? Czy w Gdańsku jest inaczej niż w innych miastach Polski ;]
Ja miałem akcję serwisową z przewodami poduszki powietrznej. Ale to powinni najpierw wysłać listem (poleconym) informację o akcji. Wtedy dzwonisz do swojego ulubionego dilera i się umawiasz na serwis. Jakiś nieogarnięty ten twój diler jak mówi takie rzeczy.
:cool:
-
Spoko to świadczy o marce że pilnują i wykonują takie naprawy. Jakieś uszczelki mogliby teoretycznie przemilczeć i za 10 lat robić kasę na nowych skrzyniach.
-
Też mam tą akcję, w sumie ciekawe że salon mi wydał auto które powinni zrobić przed wydaniem, jadę do innego serwisu. U mnie przewody poduszki, mocowania rozrusznika i za duża podkładka w mechanizmie różnicowym.
-
Cytat:
Napisał
dziadeck
Też mam tą akcję, w sumie ciekawe że salon mi wydał auto które powinni zrobić przed wydaniem, jadę do innego serwisu. U mnie przewody poduszki, mocowania rozrusznika i za duża podkładka w mechanizmie różnicowym.
w którym serwisie bedę ci robić
-
Cytat:
Napisał
pawka
w którym serwisie bedę ci robić
Na Strykowskiej
-
Cytat:
Napisał
slawcio74
zacierające się silniki 1,4 oszukańczej firmy VW ( zapychająca się odma ).
No i dodaj o wycierających się ślizgaczach łańcuszka rozrządu.
-
Cytat:
Napisał
slawcio74
zacierające się silniki 1,4 oszukańczej firmy VW ( zapychająca się odma )
Dobrze, że mi przypomniałeś, będę musiał oddać do przeczyszczenia w Polówce, zanim zamarznie i wyjebie olej przez bagnet. Das Auto.
-
Cytat:
Napisał
tipolino
Ja miałem akcję serwisową z przewodami poduszki powietrznej. Ale to powinni najpierw wysłać listem (poleconym) informację o akcji. Wtedy dzwonisz do swojego ulubionego dilera i się umawiasz na serwis. Jakiś nieogarnięty ten twój diler jak mówi takie rzeczy.
:cool:
Dostałem ten list, zadzwoniłem, żeby się umówić, ale powiedzieli mi, że dostanę drugi list, że akcja jest niby odwołana (diler rozmawiając ze mną poszedł na serwis zapytać kiedy można się umawiać, usłyszał i przekazał mi, że akcja odwołana) Schewe w Gdańsku. No nic, poczekam do przyszłego tygodnia i jak nie przyjdzie list, że akcja anulowana to pojadę tam i po żołniersku ustalę co i jak
-
Cytat:
Napisał
chrabol
Das Auto.
😂
-
Cytat:
Napisał
dziadeck
dziadeck pytam z ciekawości , bo dziwi mnie że u mnie tylko ten mechanizm różnicowy , jaka jest data produkcji Twojego Tipka ? ( mój 02.10. 16 r.)
-
Cytat:
Napisał
slawcio74
dziadeck pytam z ciekawości , bo dziwi mnie że u mnie tylko ten mechanizm różnicowy , jaka jest data produkcji Twojego Tipka ? ( mój 02.10. 16 r.)
21.10.2016
-
Gdzie sprawdzić datę produkcji? bo w papierach nigdzie nie znalazłem. Poza tym też dostałem informację o kampanii serwisowej 6079 - skrzynia biegów C514: nieprawidłowa podkładka oporowa mechanizmu różnicowego
Za bardzo nie wiem co o tym myśleć i co będzie dalej po tej 'naprawie' - czy nie nastąpi festiwal usterek....
-
Data produkcji musi być w homologacji. Miałem tak w Grande Punto, jest w 500X, więc z Tipo inaczej raczej nie będzie.
Można sprawdzić również w Eper.
-
Mój 24.10.2016 i tez mam mieć wymienianą z czasem tą podkładkę w mechaniźmie różnicowym. Piszę z czasem bo teraz jestem po za domem i dopiero na przełomie roku zgłoszę się do serwisu .
-
Cytat:
Napisał
nofix
Za bardzo nie wiem co o tym myśleć i co będzie dalej po tej 'naprawie' - czy nie nastąpi festiwal usterek....
Czy ktoś ma doświadczenie z kampaniami serwisowymi? Czy należy brać pod uwagę to co zasugerował nofix odnośnie festiwalu innych związanych z tym usterek?
-
Cytat:
Napisał
nofix
Gdzie sprawdzić datę produkcji? bo w papierach nigdzie nie znalazłem.
FIAT ePER
Wejdź tutaj i po prawej stronie wpisz VIN. Baza jest na stan 31.10.2016, więc jest szansa, że Twój już też będzie.