To jest widok strony w wersji do druku
-
Slyszalem za sa spece co wyciagaja ten kod z bodycompa i biora ok 50 pln.
Brylancik moze w starym oplu tak tempomat wygladal, dzisiah wszystkie te urzadzenia juz sa a tempomat jest realizowany programowo.
Zobacze ile aso chce za kod, a moze mechanik uchyli tajemnicy za drobna oplata.
Probowaliacie cos zmieniac w body?
Pozdrawiam
-
Cytat:
Napisał
tinio Zobacze ile aso chce za kod, a moze mechanik uchyli tajemnicy za drobna oplata.
Czy nie powinnismy dostac tego w komplecie dokumentow do auta? Chyba do innych fiatow wczesniej codecar dostawalo sie przy odbiorze auta?
-
Dostaje się kod ale słuzy on chyba tylko do radia
-
Dokladnie, przy otrzymywaniu dokumentow od auta dealer wspominal cos o "paszporcie" do radia z kodem. Jutro poszukam w dokumentach moze cos jest.
Pozdro
-
Cytat:
Napisał
FiszTip Czy nie powinnismy dostac tego w komplecie dokumentow do auta? Chyba do innych fiatow wczesniej codecar dostawalo sie przy odbiorze auta?
Do niedawna wszyscy to dawali, Fiat też. Teraz nie dają (mamy tylko kod do radia), żeby zwyczajnie ograniczyć liczbę czynności możliwych do wykonania poza ASO. W ramach walki z takimi praktykami, jestem skłonny każdemu kto mnie spotka/odwiedzi za (jedno!) piwo wyłączyć piszczka od niezapiętych pasów lub/i zresetować termin przeglądu (do tego nie potrzeba kodu).
-
Ja również się podpisuje :) Również bardzo chętnie wyłącze komuś piszczka :)
-
Cytat:
Napisał
tinio Slyszalem za sa spece co wyciagaja ten kod z bodycompa i biora ok 50 pln.
Słyszałem też, że do tej procedury konieczne jest wyciągnięcie body compa z samochodu.
-
To to 4 śruby i dwie wtyczki, bezpieczników nie będę wyjmował, tylko pytanie gdzie to zrobić i jak długo to zajmie.
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
tinio dwie wtyczki
Oj nie, wtyczek jest dużo więcej. Z przodu 6 wtyczek ,z tyły dwie.
Tu masz body, od lewej front, po prawej tył body computera :
Załącznik 27770
Cytat:
Napisał
tinio jak długo to zajmie.
Oni wyciągają elektronikę/płytkę i podłączają się do epromu bodajże 93c56 lub coś podobnego i z niego odczytują kod.
Tak naprawdę to godzina to maks.
-
No to trzeba poszukac :) dzisiaj na necie poszukam specow od licznikow i tym podobne i niech szukaja. Podjade tez do ASO, moze sie dovadam z tym Codem z mechaniorem :)
-
Cytat:
Napisał
tinio No to trzeba poszukac :) dzisiaj na necie poszukam specow od licznikow i tym podobne i niech szukaja. Podjade tez do ASO, moze sie dovadam z tym Codem z mechaniorem :)
Gratuluję uporu i jestem bardzo ciekaw co z tego wyniknie....
Przy okazji, mógłbyś krótko napisać jak się demontuje poduszkę, kierownicę, przełączniki na kierownicy? Kiedyś komuś na pewno się to przyda, a widzę, że masz to już rozpracowane.
-
Bede mial czas to siąde i wstawie pdf. Na razie jestem troszke zajety ale damy rade.
-
Tinio nie znalazłem nigdzie info od ciebie. Czy działały przyciski sterowania radiem jak podłączyłem te kierownice czy zupełnie nic nie działało?
-
Przyciski od sterowania radiem rowniez nie dzialaly. Dam znac w przyszlym tygodniu co i jak, bo bede temat rozwijal. Pozdro.
-
Cytat:
Napisał
tinio Przyciski od sterowania radiem rowniez nie dzialaly.
Tu nie wiem czego się czepić, bo w AlfaOBD nie widzę żadnej opcji, która odnosiłaby się do sterowania radiem z kierownicy...
-
Cytat:
Napisał
kjk Tu nie wiem czego się czepić, bo w AlfaOBD nie widzę żadnej opcji, która odnosiłaby się do sterowania radiem z kierownicy...
Może radio bez bluetooth nie ma sterowania z koła kierownicy... Dzięki takim zapaleńcom jak tinio powoli się dowiemy:)
-
Siema tu zapaleniec :)
Chlopaki nasze marzenia o tempomacie w tipo tipo pizostana na dluga chwile w sferze marzen.
Bylem w ASO i razem probowalismy rozwiazac temat tempomatu.
Niestety, na ta chwile:
NIE DA SIE ZALACZYC TEMPOMATU W TIPO TIPO.
Razem z diagnosta stwierdzilismy ze nie chce to sie uruchomic. Sterowanie radiem rowniez i nie jest to wina okablowania ale skąpego softweru w bodycompie i małymi mozliwosciami komoutera w ASO. Po prostu nie jest to kwestia aktywacji tylko po prostu nie ma napisanego programu w bodycompie co wysyla sygnaly do komputera silnika. Mowil ze sa spece co ogarniaja temat, ale na razie daje sobie spokoj. Koszt w ASO jaki ponioslem za diagnoste wraz z montazem i demontazem to cale 41,51zl wiec nie majatek (robilem to przy okazji przegladu).
Tak wiec impreza mnie kosztowala nastepujaco:
300 kierownica + 41,51 ASO wiec mozna powiedziec ze 350 PLN w bloto. Kierownice sprzedam chyba za 200 na Alle i tyle. Dzieki za wszystkich ktorzy trzymali kciuki.
Pozdrawiam, temat do zamkniecia. Wstawie kiedys osobny temat ze zdjeciami jak rozebrac kierownice na czynniki pierwsze.
-
Cytat:
Napisał
tinio NIE DA SIE ZALACZYC TEMPOMATU W TIPO TIPO.
Szkoda, ale dziękujemy za włożony wysiłek. Dzięki takim jak Ty świat nie stoi w miejscu.:smile:
-
Tinio, jesteś wielki mimo wszystko! Gdybyś właśnie w podsumowaniu lub osobnym temacie mógł zebrać nabytą wiedzę co jak rozebrać oraz jakie są i jakie brakują wiązki itp byliubyśmy bardzo wszyscy wdzięczni!
-
Cytat:
Napisał
tinio nie jest to wina okablowania ale skąpego softweru w bodycompie i małymi mozliwosciami komoutera w ASO
.... więc problem jest software'owy a nie sprzętowy, czyli ciągle jest szansa, że da się w przyszłości coś wyczarować.
Pozdrowienia,
k.