O to może czekał na mojego bo miał zejść z taśmy 9.10. :)
To jest widok strony w wersji do druku
Hej. Nie wiem czy produkcja czy odbiór na 39 tydzień. Wiem ze w lipcu byliśmy w salonie i dowiedzieliśmy się ze auto już jest wyprodukowane. Potem tylko czekanie. Bardzo długo czekał w Turcji na transport. Potem w Tychach tez swoje postał, resztę czasu odstał u dealera.
Też coś mi tu nie gra. Coś mi sie wydaje że dealer chciał jakoś wybrnąć z sytuacji i jakoś tak Cię poinformował a i tak wszysytko w okresie między 3 a 7 miesięcy sie odbyło od daty zawarcia umowy. W niedziele kończy sie 41 tydzień i dalej mój na taśmie chyba jest bo dealer nie jest w stanie odpowiedzieć mi że jest wyprodukowany. Tipex a czy w VII miałeś już status 20 - bo to oznacza że jest wyprodukowany ????
Zgadzam się że jest trochę na wyrost, dlatego jest projektem żeby każdy mógł się wypowiedzieć, coś dopowiedzieć etc.
Próbując ułożyć ja posiłkowałem się innymi forami wiec nie wszystko może odpowiadać.
Poza tym należy troszkę ją zinterpretować tj: jeśli piszę o ruchliwych plastikach, chodzi mi o relatywne stwierdzenie czy odpowiadają swoim standardom, czy też np. są źle spasowane podczas produkcji, czy nie ruszają się nadmiernie. wiadomo że to auto budżetowe i nie można wymagać standardów marek premium ale to nie znaczy że ma być coś wykonane ""po łebkach" czy "na odwal się".
Zatem kto już odebrał auto proszę o wpisywanie postów z waszymi uwagami, co wam umknęło podczas odbioru i żałowaliście że nie sprawdziliście itd.
Hej. Na aucie które przyjechało do Łodzi była kartka na szybie. Week 28 Tari 18.07.2016. Co do statusów to nie pamiętam kiedy ale dealer ma taka informacje. U nas dealer miał taka informacje w każdy poniedziałek (up date) i po tym wiedział czy zamówienie czeka na realizacje czy jest już wyprodukowane. Wiem jedno, ze od momentu dostania informacji ze jest już wyprodukowany do momentu przywiezienia do Polski minęło sporo czasu. Potem swoje odstał w Tychach potem na placu w Łodzi u dealera. BTW zobaczcie sobie np Tablice w Łodzi nie ma dostępnej nawet 1 sztuki naszej maszyny, a w Polsce jest 10 sztuk w tym jeden rozbity :;(::;(:
Czytając wasze posty zastanawiam się czy odbiorę mojego Tipka jeszcze w tym roku ;)
Tak jak pisalem udaj sie do dealera i zapytaj ostatus. Dowiesz sie czy juz jest czy ciagle czeka na produkcje. Powodzenia.
Koledzy ja swojego zamawiałem w marcu około dwudziestego. 15 lipca się wyprodukował. 20 sierpnia dotarł do Tych i tam stał do 10 września. Panom z ASO przygotowanie i założenie instalacji lpg zajęło kolejne 5 dni. Aż wreście nastąpił odbiór. Strasznie długo to wszystko trwa.
Przed odbiorem sprawdźcie sobie osłonę zamka bagażnika u mnie odpadła po tygodniu, zgłosiłem do sprzedawcy - powiedział, że już mieli kilka takich zgłoszeń (produkcja koniec lipca) i podobno coś jest jeszcze z lampką przy lusterku ale u mnie na razie jest w porządku.
Witam. Zacznę od tego że jestem tu nowy. Jestem na etapie kupna nowego tipka. Po rezerwacji telefonicznej pojechałem obejrzeć gotową sztukę. Na miejscu trochę się ździwiłem, na tylnej klapie znaczek fiata był bezczelnie krzywy. Sprzedawca powiedział że w fabryce tak przykleili. Kolejna rzecz to niedziałające oświetlenie w podsufitce, dealer powiedział że auto jest przed przeglądem zerowym i dlatego niedziała. Pierwszy raz biorę auto z salonu. Nie podoba mi się to wszystko. Co o tym myślicie?
Dziś dzwoniłem do dielera i powiedział,że mój samochód zjedzie z taśmy pod koniec listopada musi jechac do Włoch(nie wiem po co) i bedzie do odbioru na święta ;) Dodatkowo dostanę jeszcze rabat :)
Miasto Poznań, termin miałem tak uzgodniony( grudzień) dodatkowy rabat 2% (służby mundurowe)
A ten rabat 2% ( dla mundurowych) to był na wszystkie 4 rodzaje tipo czy lounge już nie był kwalifikowany ???
Ja mam lounge i rabat dostanę.
A czy on też należy się emerytom wojskowym ???