Fajna furka. Też takową posiadam w domu już od 4 lat - będzie to moje kolejne auto :)
Peugeot Klub Polska
To jest widok strony w wersji do druku
Fajna furka. Też takową posiadam w domu już od 4 lat - będzie to moje kolejne auto :)
Peugeot Klub Polska
Kurcze długo nie wytrzymał. Oby i inne problem z nim zniknęły :bravooo:
Byrrt nie planujesz przyciemniania szyb? Ja zacząłem się nad tym zastanawiac
Hehe nie choc faktycznie moze i by to fajnie wyglądało ;-)
Ja tak ostatnio o tym myślałem i chyba na wiosnę to zrobię.
W kombi zdecydowanie fajnie to wygląda i też daje tam pewien komfort dla rodziny z tyłu. W sedanie przyciemniane szyby mi się z reg. nie widzi, ale każdy ma prawo mieć inne zdanie. Mi niestety (lub stety) chęć inwestowania w samochód minęła. To ma być dupowóz, być w dobrym stanie technicznym, niezawodny, ale ciągle tylko dupowóz. Początkowo chciałem tego peugeota jakoś doposażać, ale teraz dochodzę do wniosku że to byłaby strata pieniędzy. Może też to kwestia kasy - są inne wydatki, rodzina, mieszkanie, kredyty itp ;)
Parę dni temy przyszło do płacenia za OC. W tym roku ostro pocisneli z cenami. W zeszłym roku płaciłem coś lekko ponad 400zł, teraz za to samo proama przysłała wyliczenie na prawie 600. Zrobiliśmy aneks na inne warunki, coś tam zakombinowaliśmy i wyszło niecałe 500 - taniej już nie da rady zrobić.
Auto kula się dalej ;) Cena gazu 1.61PLN / litr - piękna sprawa :) W następnym tygodniu wymiana oleju i filtrów.
Chcesz powiedzieć, że nie płacisz AC jeźdżąc 407 ?
Mój fiat też ma już 12 lat i płacę za nieco AC nauczony doświadczeniem. 2 razy się to przydało gdzie dostałem wypłatę po 5 tys. zł. Strach pomysleć co by było gdybym nie miał AC. A 407 jest mega droga jeśli coś się nie daj Boże stanie. Lepiej dmuchać na zimne :)
No ja staram się nie robić dzwonów ;)
Ty nie musisz-mi ktoś się raz tak postarał, że nawet go nie zobaczyłem a auto do malowania.....
No więc ja na takich to mam kamerę ;) A tak poważnie nie ma co się rozpisywać nt wyższości ubezpieczania bądź nie. Nie planuje wypadków, nie mam też kasy na dodatkowo słono płatne AC a jakby coś kiedyś to będę się zastanawiał :-).
Byrrt jak z perspektywy czasu oceniasz to autko??Szwagier ma okazję nabyć coś takiego tylko lekko młodszy egzemplarz.
Generalnie bardzo dobrze.. Mam prwne mieszane uczucia co do pewnych dźwięków z układu przeniesienia napędu ale to raczej kwestia mojego egzemplaża. Tak to dość fajne wygodne auto. Jak na kbi mało miejsca z tyłu, no ale zawsze każdy samochód ma swoje zalety i wady. Zrobiłem tym autem już 18 tyś km.
No właśnie wszędzie piszą o małej ilości miejsca z tyłu. Czy rzeczywiście jest tak mało miejsca na nogi z tyłu??
No jest.. Jak jedzie osoba wysoka z przodu to z tyłu automatycznie robi się ciasno. Porównując np. teraz z Toyota Yaris (ta nowa) to Toyota choc ogólnie mniejsza z tyłu mirjsca ma o wiele więcej a to przecież mały piździk.. Najgorzej chyba jak jest dziecko i fotelik - da się ale jest ciasnawo.
Długi przód - dobry efekt wizualny, na pewno bezpieczny przez to no ale z tyłu trzeba było zabrać. Kolega musi zwrócic uwagę na pewne bolączki tych aut ale tak poza tym to i tak polecam. Z resztą widać ile tego teraz jeździ - to się z niczego nie bierze ;-) Na pewno benzyniaki są może ciut słabe na te ciężkie auta, 2.0 ma z reg. feler z szklankami, czasem szarpie wspomaganie, tylne drzwi - wyrabiają się ograniczniki itd.. Niby pierdoły, niby zrobiç się da ale wszystko to koszty.
Każde auto ma swoje felery - fiat miał, 206 którą mieliśmy i pewne każde inne które będziemy mieli. Ale fakt jest w sumie taki że rok śmigam, leje gaz i jeżdżę - nic się nie dzieje.
cóż poradzić :) nie ma auta idealnego :)
dzięki za podpowiedzi :)