To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Termostat-Wymiana -
Dzięki za wskazówki. Mam nową pompę, na starej i nowej to samo. Płyn nagrzewa się całkiem sprawnie.
Za 2 tygodnie będę miał dostęp do garażu z kanałem, to wezmę się za odkamienienie układu i wymienię płyn.
Dam znać.
PS. Jak się nic nie zmieni, to przyjmę do wiadomości, że ta musi być.
-
Nie zdziw się jak kranika na dole nie da się odkręcić lub jak po jego odkręceniu nic nie wyleci.
Bądź przygotowany do zdjęcia węża i opaski z węża chłodnicy ;-)
-
Około rok temu wymieniałem termostat (niestety bez czyszczenia układu), to kranik szedł gładko. Niemniej zajęło mi sporo czasu, zanim się połapałem jak działa. W instrukcji było przekręć, a w rzeczywistości przekręć, pociągnij i przekręć.
PS. Dzisiaj sprawdzałem węże idące do nagrzewnicy przy wyłączonym nawiewie, no i niestety albo na szczęście oba miały podobną temperaturę. Więc chyba ten typ tak ma. Niemniej przy minusowych temperaturach ciężko nagrzać wnętrze auta.
-
Jestem po odkamienianiu układu, jedyne co się poprawiło to komfort w kabinie (niemniej przy dzisiejszym mrozie nie powalało).
Problem z falowaniem temp. dalej występuje, wskazówka dobija do 12:00, a następnie układ wychładza się do za 5 12:00 i tak w kółko. Dzisiaj rano przy tym mrozie (-8), temperatura falowała z jeszcze większą częstotliwością.
-
1 załącznik(i)
Chyba znalazłem winowajcę.
Załącznik 44521
-
-
-
Pytam bo mam tan sam silnik z 218kk , ale u Ciebie długo uszczelka wytrzymała.
-
Zanim od razu zaczniesz zrywać głowice obadaj chłodniczke spalin bo przez nią też przechodzi płyn chłodzący razem ze spalinami.
-
Cytat:
Napisał
Rudolfinho
400k ma już nalatane
Powinna wytrzymać 600 tys km. Węże są "twarde" jak się nagrzeje?
-
Węże są dość miękkie, niemniej ubywa płyn bez widocznych wycieków.
Upewnię się rano.
-
Pęknięta głowica, wymieniona na inny egzemplarz.