To jest widok strony w wersji do druku
-
No i dzisiaj zaczelo mnie denerwowac a bardziej martwic to co slyszalem w innych wersjach silnikowych..Otoz silnik cieply...nagrzal sie...a z dmuchawy wali zimnem..W polowie myslalem ze nagrzewnica itp....ale pozniej zastanowilem sie ze moze blad tkwi w tych zaluzjach czy czym co blokuje na dane korytarze strumien powietrza..
Otoz wczesniej czasami blokowal mi sie na nogi po mojej stronie jakis zatrzask czy co to jest....Po wlaczeniu i wylaczeniu kilku razy na maksa nawiemu odbijalo i spoko....Problem w tym ze teraz takze blokuje ogolnie dostep do ciepla....Niewiem jak to wyrazic...Mial ktos taki problem??
Powietrze idzie ale zimne....
-
pewnie klapa mieszania powietrza ciepłe-zimne się zacina a raczej silniczek nią sterujący. spróbuj przestawić kilka razy temp na min i max, może ruszy.
-
2 załącznik(i)
narazie poczytalem i z tego co wychodzi siadaja te klapy sterowania ktore sa podobno od stilo i szwankuja prawie w kazdym modelu..prawdopodobnie bede musial oszczedzac na ASO a to kosztuje ok. 1500zl....co to bylo :P....
Taka mala rzecz - cieszmy sie z naszych piratow drogowych.....Tutaj pewien kierowca pomylil na czerwonym pedaly :P....i wjechal mi w tylek .....Naszczescie zniszczona zostala ramka na tablice i lekko sama tablica.... I wczesniej kierowca za mna sobie normalnie stal - od tak sobie....
Pytanie czy te ubytki mozna czyms naprawic - z czasem robia sie coraz wieksze i wieksze......Załącznik 12918Załącznik 12919
-
Chyba jedyna opcja to po prostu obszycie ponownie kierownicy skórą.
-
2 załącznik(i)
i tak mozna powiedziec ze dzisiaj tutaj zima juz sie skonczyla...Ale zimowki jeszcze potrzymam..nic mi nie zaszkodzi..
Troche czasu nie zapowiedzianego mialem w sobote to zdjalem wrescie ta nalepke z tylnej klapy..Naszczescie choc mocno trzymala sie...nic po sobie nie zostawila....ani nie zabrala..
We wtorek czas na wymiane tych odklejajacych sie czerwonych odblaskow....mam nowe i piekniejsze :P..
Z racji ze niemam polskich blach....z szyby zniknela nalepka...ale klej jeszcze jest..macie na to jakis sposob??
I jeszcze pytanie odnosnie hamulcow przednich....piszcza....najwyrazniej od czasu zakupu musialem za mocno depnac na hamulec...Jest jakis srodek by wyszyscic to jakos...Podobno przy nowych klockach cos tam sie wydziela jak za mocno sie depnie..
Załącznik 13501Załącznik 13502
Pozatym mam problem z mata pod maska..Ta co pieknie ogrzewa albo tlumi....Z jednej strony mimo ze ma zaciski normalnie wychodzi i zwisa...zna ktos jak to znalezc na alle??
-
mogły źle się ułożyć i już beda do wymiany..
-
Cytat:
Napisał
kamilo62
Z racji ze niemam polskich blach....z szyby zniknela nalepka...ale klej jeszcze jest..macie na to jakis sposob??
Na klej ... benzyna ekstrakcyjna i miękka chusteczka.
-
odnosnie benzyny - nie odbarwi jakos szyby albo cos??Zastanawia mnie jeszcze wd-40 czy da rade...
-
Benzyna ekstrakcyjna delikatna jest i na pewno nie zrobi żadnej krzywdy.
-
Cytat:
Napisał
kamilo62
odnosnie benzyny - nie odbarwi jakos szyby albo cos??Zastanawia mnie jeszcze wd-40 czy da rade...
Ja benzyny ekstrakcyjnej używam do usuwania kleju po nalepkach i smoły po zimie z karoserii. Skoro lakierowi się krzywda nie dzieje to tym bardziej do szyb można stosować. Zresztą i na szybie przetestowałem więc działaj śmiało :)
-
ok..pozostaje tylko benzyne kupic.. :)
-
kiedys nasi rodzice by byli spokojni czy jakos tak...do tylnego zderzaka montowali pasek z metalek na koncu ktory uziemial samochod...
Pytanie jest takie ze teraz po przejechaniu kilkunastu kilometrow wysiadam z auta i dostaje lekkie spiecie w raczke....ale nie znaczne....co radzicie?? tutaj niema takich rzeczy :P
-
Jak wysiadasz z auta to trzymaj się cały czas za drzwi i nic Cię nie połaskocze.U mnie to zawsze działało.
-
Hehe czasy dymdającego paska z tyłu auta minęły razem z fiatami 125 ;)
-
no wlasnie. Jak narazie jeszcze mnie tyka :p..moze zly po zimie bez sniegu i mrozu :P...
Natomiast napewno w lato jak bede w polsce ida do wymiany klapy sterujace powietrzem itp....Klima dziala tylko w strone pasazera :D.....a w moja piecyk :D
powoli lista zaczyna sie zapelniac co porobic....
Tutaj niema zbyt dobrych woskow....ale polecacie Turtle Wax??
-
Cytat:
Napisał
kamilo62
ale polecacie Turtle Wax??
Zdaje się lukq kiedyś polecał ;)
-
łaskocze mnie dalej...ale narazie spoko..Dzisiaj wskoczyly juz letnie oponki..i bede musial z czasem chyba zaslepke jedno kupic na sruby...Bo brak slow jak to cudzemu połamac..
pozniej wymiana zarowek stop bo padla :P..i tak mija czas...
i juz 125tys 2xx na zegarze...
niestety...klapki nawiewu mnie wkurzaja....bo zimne wali tylko na jedna strone...I normalnie cisnienie mi podnosi jak takie hałturstwo mozna bylo zaadopotowac ze stilo...
-
z powietrzem zimnym juz doszedlem do ładu..Jesli nie wlacze goracego powietrza to klima chlodzi jak powinno byc.
Pozostaje pytanie - czy u posiadaczy bravo 2 od srodka na tych niby uszczelkach do okola drzwi pojawia sie taki niby bialy nalot??
-
Oki doki...naklejka z szyby zmyta..jest juz ladnie..Pozostaje kupic wosk i umyc..Zrobic porzadek w bagazniku bo chyba mam tego za duzo :P.
Pozostaje pytanie...Podczas hamowania zazwyczaj hamuje lekko czy to szybko czy powoli jade....potrafi czasami cos stuknac z przodu samochodu..Trudno mi to wyczuc...halas jest jakby cos stuknelo o cos drugiego(metalowego) albo przeskoczylo...I to potrafi byc po hamowaniu...ruszeniu jezdzie i znow hamowaniu..
A odnosnie wentylkow...Za kazdym razem wulkanizator zeby szybciej spompowac powietrze wykreca ten maly metalik z wentylka....Niestety ponownie nie trafia do mnie ten sam tylko inny...Takze kupno nowych chyba nic mi na to skoro zaraz je strace..
-
Coś stuka ... onlajn ciężko orzec. Niestety OSKP i kumaty diagnosta chyba cię czeka.