raczej tak ::(
To jest widok strony w wersji do druku
nie wiem jak u Was, u nas w automacie bardzo łatwo jest zrobić zdjęcie tabliczce znamionowej umieszczonej na skrzyni biegów. widać ją jak się zajrzy w szczelinę pomiędzy silnikiem-akumulatorem-zbiornikiem wyrównawczym płynu chłodniczego. dość łatwo włożyć można tam rękę z telefonem i zrobić zdjęcie tej tabliczce. z niej odczytasz jaką masz skrzynię
Wczoraj mechanik wymienił olej e skrzyni.W zlanym oleju było trochę opiłków,mechanik ocenił ze mało.Do skrzyni weszło 2,8 litra.Nie potrzeba demontować podstawy akumulatora,wystarczy zdjąć gumową rurę po lewej stronie aku i długi imbus +lejek.Nie wyczuwam żadnej różnicy w pracy skrzyni,może przez to ze ma przebieg 63 tyś.Następna wymiana za 30 tyś koszt 3 X 55 pln +25 wymiana.Wg VIN mam skrzynię M88 wizualnie wygląda tak samo jak M 32.
A gdzie w okolicy Warszawy polecacie udać się z objawami typu "szum na 6 i 5 biegu" ? U mnie już zaczyna być słychać na 4 i na luzie. :(
Ja poproszę namiary na przyzwoity warsztat w Gdańsku lub okolicach. Chodzi o skrzynie manualną.
Ciekawy filmik na temat demontażu i diagnozie skrzyni M-32
https://www.youtube.com/watch?v=SM4ZpVtYGbU
Szkoda ze tak daleko mieszkam od Polski, bo mój zmiennik(Belg) w pracy, po godzinach specjalizuje się w naprawie skrzyń,jako że 7 lat z nim pracuje, to dziennie słyszę że M32 do niego trafia, to nie.I właśnie w maju ,mój kolega, do niego oddaje na naprawę skrzynie.
BO wiemy że on skrzynie zrobi tak jak ma być zrobiona, a nie byle jak.
Jak dobrze pamiętam, było to kiedyś ogłoszenie gościa z Tarnowa, który naprawia skrzynie bez demontarzu. Albo zostało usunięte, albo jestem ślepy. Podobno w klubie AR go polecali, ale również nie widzę. Dacie jakieś namiary? Zastanawiam się czy szukać kogoś lokalnie, czy podjechać jednak do niego.
edit:
Znalazłem. Tychy, nie Tarnów. Jakie macie doświadczenie?
http://www.forum.alfaholicy.org/uslu...n_m20_m32.html
https://fiatklubpolska.pl/croma-446/...m20-m32-38399/
Warto dopłacać za dzień wolny i nocleg? We Wrocławiu pewnie najmniej 3k zł.
Adamo, profilaktycznie wyłożyłeś 1400 pln na skrzynię?
Tak tz. na 6 biegu lewarek przesuwał się do przodu lub do tyłu, poza tym było ok.
Witam. Na wiosnę muszę zabrać się za skrzynię. Już lekko szumi na 6 i lewarek zaczyna czasem myszkować.
Szukam dobrego fachowca w okolicach między Toruniem a Ostródą (mieszkam pomiędzy ;-) ). Niby mam jakiegoś ale podobno czasem coś mu nie wyjdzie. Możecie mi kogoś polecić?
Pozdrawiam
Przypuszczam że nie ma takich co im wszystko wychodzi , kwestia jak do tego potem podchodzi.. może zastanów się nad kupnem zregenerowanej . Swoją jak oddajesz to za 1200 kupisz po regeneracji.
Kiedyś czytałem o tych skrzyniach ,a sam miałem M20 . Jeśli ktoś się specjalizuje w nich ,to wie jakie naciągi zrobić łożysk itd ,a jak ktoś remontuje każdy model ,to zastosuje pewnie wedle doświadczenia ,co nie zawsze będzie prawidłowe w tej skrzyni. Podobno te z fabryki Opla wytrzymywały krócej niż te z Fiatowskiej ,bo właśnie naciągi łożysk były inne (a że ma wadę fabryczną ,to tylko przedłuży trochę żywotność ).Tak samo ilość oleju potem zalanego -fabryczne dane jedno ,a realne to inna sprawa.
I stało się. Zregenerowałem moją m32. Niestety szum był już jak od lecącego B29. Robotę zleciłem firmie z Sosnowca. BCS ich nazwa. Ponieważ mieszkam w Mazowieckim w gre wchodziła tylko wysyłka kurierem. Muszę Wam powiedzieć, że zrobili robotę tip top. Skrzynia chodzi jak marzenie. Wcześniej oprócz buczenia były spore ruchy lewarka na 1 biegu. Przy ostrzejszym ruszeniu pewnie by i wyskoczył. Bardzo szybko dostałem skrzynie z powrotem. Koszt 3090zł za wymianę wszystkich łożysk, trybu 1 biegu i kilku innych zęści. Dla zainteresowanych mogę napisać priv. Nie chcę aby ten post wyglądał na reklamę ale skoro oni robią dobrą robotę i tanio to pomyślałem, że warto się z Wami podzielić. Firma jest naprawdę godna polecenia. Ogarną sami kuriera, wyślą pudło do spakowania skrzyni i to wszystko za 100zl w jedną stronę. Ja walczę dalej. W tym roku wydałem już 5090zł z czego 3090 skrzynia i dalej łożysko koła, poducha silnika, serwis olejowy, płyn hamulcowy, wymiana gumy od przegubu i coś tam jeszcze. Teraz muszę zlikwidować tyrkotanie z klimy, przykleić listwę wokół okienka z tyłu bo jeszcze tego nie zrobiłem, przymocować listwy w drzwiach i wiele innych rzeczy. Gdybym nie kochał tego auta...
BCS robi remonty dla Opla . Co ciekawe ,ale zalecają inną ilość oleju -jak wspomniałem -niż Opel . Opel ciągle się upiera na mniejszej ilości .Jeśli ten co naprawia twierdzi ,że jego dane gwarantują bezproblemową jazdę ,to komu wierzyć ?. Miałem M20 (mniejszy M32) i zalałem większą ilością oleju jaki oni polecają (Fuchs) i tutaj akurat mi gorzej chodziła ,zlałem, i dałem oplowski olej (też większą ilość od tej co podał Opel) ale nowszej formulacji (Opel upierał się ,że w moim aucie już taki jest ,a nie ten ich uniwersalny czerwony) .Zlewałem u mechanika i zszedł czerwony -czyli Opel sam nie wiedział co tam mam fabrycznie. Po tej akcji skrzynia chodziła bez uwag .We Fiacie można stosować Tutellę ,ale nie wiem ,czy Technyx czy Matryx (parametrów nie pamiętam) .
A ja leje do skrzyni średnio co 50 tys km AMSOIL SEVERE GEAR GL5 GL4 75W90+ dodatek XADO VERYLUBE TURBO NANO i mimo tego, ze to nie olej do tej skrzyni i przebiegu ponad 170 tys km wszystko działa jak należy nawet mimo lekkiego wirusa ;-) a 6 bieg jest przeciez moim ulubionym biegiem bo mam srednie spalanie za ostatnie ponad 100 tys km https://www.motostat.pl/user_images/24378/icon1.png