Pierwszy jako taki przejazd. Będzie służył za punkt odniesienia dla kolejnych ;)
Załącznik 11473
To jest widok strony w wersji do druku
Pierwszy jako taki przejazd. Będzie służył za punkt odniesienia dla kolejnych ;)
Załącznik 11473
Załącznik 11474
Poranne mycie :)
Moja lubić :-)
Jak do tej pory najlepszy wynik jaki udało się uzyskać na seryjnym setupie
http://img.tapatalk.com/d/13/10/26/4ygyruvy.jpg
"... I guess it's just the way I'm wired."
www.delta-HF.blogspot.com
W moim Fiacie fabryka zamontowała centralny zamek i alarm. Niestety, poprzednia właścicielka zgubiła pilot sterujący. W teorii można użyć dowolnego pilota IR i go dołączyć do systemu. Mimo to trochę się boję bo nigdy tego nie robiłem nie chciałbym mieć sytuacji gdzie auto wyje alarmem.
Dodatkowo chciałbym kilka dodatkowych funkcji:
- domykanie szyb
- otwieranie bagażnika pilotem
- potwierdzenie otwarcia/zamknięcia auta światłami
Na eBay udało się wylicytować za drobne taki oto diwajs:
Załącznik 11586
Jest on co prawda dedykowany do VW, ale liczę że uda się go podłączyć w moim w moim aucie ;)
Będę BARDZO MOCNO liczyć na pomoc forumowych elektryków gdy już dojdzie do montażu ;)
Jesień:
http://img.tapatalk.com/d/13/11/01/hu8uvuge.jpg
Zamówione:
- docelowy olej Shell Helix 10W60
- adaptery do głośników
- złączki do głośników
"... I guess it's just the way I'm wired."
www.delta-HF.blogspot.com
Załącznik 11636
I zanotowane. Co prawda na razie jedynie część zestawu, ale różnica i tak jest wyraźna.
z przyjemnosci ogląda sie twoj temat - non stop coś zaskakuje ;)
Dzisiaj dotarła rolka folii imitującej carbon. Kilka elementów zostanie na próbę oklejonych. Co prawda mam mocno mieszane uczucia co do folii - nie jestem zwolennikiem tego typu imitacji.
a można wiedzieć co bedzie obklejone?
dejv...ja niemam raczej folii w swojej bravce carbo co jednak imituje carbon ladnie....Ale to ze sie nie podoba to pikus...co powiesz jak masz oplekoja duzym platem jakies miejsce i ktos ci zarysuje albo pobrudzi tak ze nie mozesz umyc?? i zonk..a tak sie staralem :D
Konsola środkowa się cała klei. Oryginalny lakier jest jak plastelina. Będę starał się to okleić.
Z zewnątrz BYĆ MOŻE słupki ale to się okaże. Napewno żadnej folii na masce, dachu itp.
Muszę najpierw się przekonać jak będzie to wyglądać na aucie. Jak będzie strasznie tandetnie to temat odpuszczę.
Tak, fiat coś miał w głowie nie tak wymyślając to. I to nie tylko w tym modelu. W innych modelach też stosował ten patent i to na początku może i fajne jest, ale z wiekiem potrafi zmienić się w taką lepką "substancję". Elementy tym pokryte wyglądają tak sobie. Dobrze nawet tego umyć czy wypolerować nie idzie. Są osoby, które brały rozpuszczalniki i próbowały to zmywać i wiem, że się to udawało.
Do klejenia i tak trzeba to zmyć. Będę w weekend testować co z tego wyjdzie ;)
Dotarło wczoraj:
Załącznik 11691
A oświeć (przynajmniej mnie) - Co to? :)
No jak to co - sterownik do centralnego zamka :)
A co tam psuć - 3 sygnały, zasilanie i działa :-)
no tak, ale chciałbym podłączyć wszystko a więc i kierunkowskazy (chociaż wolałbym żeby migał długimi). Poza tym najchetniej to bym się wpiął w jakos w skrzynke bezpieczników. Auto ma fabryczny centralny.