Które z map znajdujących się w linku mogą działać z navi po wgraniu nowego softu? Jeśli zadziałają to gdzie jest mapa Polski?
RT3 Navteq Peugeot Citroen (Alfa) NaviDrive WIP Com Europe 2014/2015
To jest widok strony w wersji do druku
Które z map znajdujących się w linku mogą działać z navi po wgraniu nowego softu? Jeśli zadziałają to gdzie jest mapa Polski?
RT3 Navteq Peugeot Citroen (Alfa) NaviDrive WIP Com Europe 2014/2015
RT3 będą działać.
Tu masz spis:
MAPS EUROPE:
The maps of Europe are divided into 11 CDs, each of which contains one or more countries which are divided as per the list :
CD1: FRANCE
CD2 : SPAIN - PORTUGAL
CD3 : ITALY
CD 4: BENELUX ( Belgium , Luxembourg , Netherlands)
CD 5 : Middle Europe (Austria, Switzerland)
CD 6: GERMANY
CD7 : GREAT BRITAIN AND IRELAND
CD 8: SCANDINAVIA (Denmark, Finland, Norway, Sweden)
CD9 : NW Eastern Europe : Czech Republic , Slovenia, Slovak Republic , Poland , Hungary
CD10 : NE Eastern Europe : Moldova , Ukraine , Estonia , Latvia , BELARUS , Lithuania
CD11 : SO Eastern Europe : Albania, Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Croatia , Greece , Kosovo, Macedonia, Montenegro, Romania , Serbia.
Witam. Dzisiaj zakpupiłem Fiata Bravo 2011 z wbudowaną nawiagacja. Niestety nie posiada ona mapy polski. Czy jeżeli sciągnę mapy:
EUROPE
RT3 NAVTEQ Eastern Europe NW 2014-2015.part1
RT3 NAVTEQ Eastern Europe NW 2014-2015.part2
RT3 NAVTEQ Eastern Europe NW 2014-2015.part3
RT3 NAVTEQ Eastern Europe NW 2014-2015.part4
z tej strony RT3 Navteq Peugeot Citroen (Alfa) NaviDrive WIP Com Europe 2014/2015 którą podał użytkownik Ricardus to będą działać?
I czy jest możliwość wgrania ich na kartę SD, którą mam oryginalną z nawigacji włożoną w samochodzie?
A jeżeli nie, to jak nagrać to na płytę tak, aby działało?
Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.
Posiadam Connect Nav jaka była wersja wcześniej nie wiem.
nie wiem co robić po nieudanej aktualizacji, na początku resetowało się przy download, robił pętle i od nowa instalował, udało mi się wyjąć płytę rozbierając nawigację ale radio już się nie włącza pomocy.
może pokopałem naciskając guziczki bo nie bardzo zrozumiałem o które chodziło w tym punkcie
9. IMPORTANT: while the flasher is going through (when it showed downloading file)the install process press the buttons 3-4-5-6- on after the other, then eject buttom ( which I hold down for 2 s)
o te klawisze na dole chodzi?
Panowie macie gdzieś namiary na te mapy spakowane w jednym pliku bo ściągnąłem cd 11 i wywala mi błędy.
Witam wszystkich posiadaczy NAV+ w Cromie. (c141) - "przed liftem"
Zakupiłem nie dawno Crome (3 tyg temu) bez Navi.
Zakup tego drugiego to teraz wydatek rzezu 450 zł (tyle zapłaciłem).
No i zaczęły się schody
1) brak kieszenie 2DIN (wcześniej oryginalne radio 1DIN)
2) nawet po podłączeniu kostek isoc navi nie działała tak jak powinna
3) brak anteny GPS i GSM
4) przerażał mnie proces aktualizacji firmware oraz brak najnowszych map do tej navi.
Poczytałem na kilku forach i się dokształciłem - no bo nikt nie wpadł na to by opisać to łopatologicznie dla potomnych, tylko każdy pisze "że coś i gdzieś" jest - a jak już interesant coś odnalazł to ma to "głęboko" by się dalej podzielić!!!
Tak więc opisuję co i jak.
Zapraszam do przeczytania tego poradnika (Wiadomość dla admin -nie przenosić tego art nigdzie!!!)
AD1) Zakup oryginalnej kieszeni nie sprawił mi żadnego problemu (90,16 zł) - w ASO FIAT - 3 dni czekania (no bo ściągali z Włoch)
AD2) Tu troszkę trzeba było pogrzebać (w moim przypadku) brak stałego zasilania na "pin 7" zabrałem go z "pin 4" a do "pin 4" dociągnąłem przewodem z bezpiecznika 49 (co i jak na zdjęciu) - no i zadziałało
Załącznik 24237
AD3) Zakup na allegro to koszt w sumie około 70 zł (GSM przyklejana na szybę, GPS przykleiłem taśmą dwustronną na podszybiu)
AD4 Aktualizacja po paru niepowodzeniach oraz wyciągania siłowego CD z napędu (trzeba odkręcić panel od tyłu radia, podnieść delikatnie docisk płyty i manewrując śrubokrętem wyciągnąć płytę) przebiega bezboleśnie.
UWAGA BO TO WAŻNE!!!
Wypalamy płytę CD-R w trybie DAO-96 lub samo DAO i zamykamy sesję! Inaczej nie wgracie nowego softu 12.2 (ja wypalałem w ALKOHOL120%)
Plik do zaciągnięcia FIRMWARE 12.2 - Connect NAV+ - jaroosmoto - Chomikuj.pl
tak dla przypomnienia daję kolejność przycisków jakie trzeba wbić podczas aktualizacji w momencie napisu "download"
Załącznik 24239
Jeśli ktoś ma inny język niż angielski w navi to trzeba sobie ustawić w opcjach język angielski a jak poprosi o płytę z językiem do konwersacji - powiadomień navi to proszę sobie wypalić płytę SETUP i zapodać ją NAV+
CD SETUP - Connect NAV+ - jaroosmoto - Chomikuj.pl
No i nowe mapy w formacie ISO 2015-2016 (jako że jadę w tym roku na Chorwację) wszystkie dostępne na chomiku RT3 2015-2016r - Connect NAV+ - jaroosmoto - Chomikuj.pl
TD3018620 - Czechy, Węgry, Polska, Słowacja, Słowenia.
TD3018400 -Albania, Bośnia i Hercegowina, Bułgaria, Chorwacja, Grecja, Macedonia, Czarnogóra, Rumunia, Serbia
TD3018100 - Austria, północne Włochy, południowe Niemcy, Szwajcaria
będę dodawał kolejne:
TD3018000 - Niemcy
z pozdrowieniami jaroosmoto
No i dodałem na chomika wszystkie już mapy jakie posiadam.
Przyznam się że po dzisiejszym sprawdzianie jestem mile zaskoczony Navi. Działa płynnie no i doprowadziła mnie do celu.
a móglbyś tak łopatologicznie opisać proces aktualizacji softu?
Też właśnie 29 będę naginał na Chorwację i mam mapy tylko by ona prowadziła to przepinać musisz aż 3plyty, to podaj jak możesz instrukcje co wkładać kiedy i kiedy przeliczać :)
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
Kolego mógłbyś podesłać poczta płytę z tym softem a po aktualizacji odesłalbym Ci ją. ? Probowałem zrobić aktualizacje ale niestety lipa i teraz connect nie działa wcale
Proponuję zajrzeć do mnie na chomika TU KLIKNIJ--> LINK <---
Tam masz w pliku tekstowym (zakładam że tam nie zajrzałeś no bo byś nie pytał) jest spis płytek CD jakie kraje zawierają. Mapy nie będę Ci rysował bo nie wiem jaką drogę wybierasz. Ja potrzebuję 3 CD jak opisałem powyżej.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Jeśli ja Mam pójść i kupić płytkę CD, wypalić ją, wysłać Ci - to jaki sens jest pisać o tym wszystkim??
Nagraj ją tak jak opisałem w trybie DAO, później zamykasz sesje i po sprawie.
Ja nagrywałem na CD Sony z prędkością 10x.
No i rzeby było ciekawiej to wszystkie CD po zrobieniu wywaliłem do kubła.
No to pokoleji bo widzę że mamy braki w podstawie.
Alkohol120% ściągniesz z oficjalnej strony > LINK <
A później krok po kroku
O tak oczywistych rzeczach jak zakup płyty CD nie będę się rozpisywał...
sorry ale nie wiedzialem ze wywaliles CD i nie chcialem zebys kupowal nowe plyty i fatygowal Cie do sklepu tylko chcialem zebys swoja plytke wyslal i pozniej odeslalbym Ci ja.
sam wiesz ze zuzyles kilka plyt bo sa problemy z tym nagrywaniem
EDIT
nie wiem czy w dobrym momencie uzylem klawiszy zeby wpisac "haslo"
Załącznik 24264
Nagrałem nowa płytę w dokładnie ten sposób co opisałeś tylko prędkość nagrywanią dałem mniejsza bo 4x i niestety nadal lipa. Idzie downloading in proces i później ekran robi się czarny, płyta jeszcxe chwile pokręci się i to wszystko.
Ok udało się. Błąd był bo po przyciskach 3456 wciskalem przycisk przewijania w prawo a powinno się przycisnąć wysuwanie plyty. Poszło i soft jest aktualny. Teraz jeszcze tylko zmiana języka i nowe mapy można wrzucac
Super! Cieszę się że udało się zaktualizować Navi. :)
A co do klawiszy "hasła" to nie wziąłem tego z sufitu:
Premere in rapida successione e senza interruzioni i seguenti pulsanti: 3-4-5-6 dalla pulsantiera bassa e successivamente il pulsante di avanzamento veloce, in alto.
co w wolnym "google" tłumaczeniu brzmi:
Prasa (przyciskać) w krótkich odstępach czasu i bez przerw, następujące przyciski: 3-4-5-6 z dolnego panelu, a następnie przycisk Przewijanie do przodu, na górze.
ja tez czytalem wlasnie ze ma to byc przewijanie ale pozniej na innym forum sprawdzilem ze zamiast przewijania nalezy przycisnac wysuwanie plyty - najpeirw robilem z "przewijaniem" bo wydawalo mi sie to malo logiczne zeby przyciskac wysuwanie plyty.
o dziwo najpeirw wszystko bylo po wlosku, probowlaem recznei zmienic na angielski ale nic nie sie zmeinilo, dopiero pozniej jak uruchomilem radio jeszcze raz cale menu bylo juz po angielsku.
zaraz zasysam mapki z chomika :)
Witam! Jako przymierzający się do zakupu Cromki mam pytanie dot. navi. Mam na oku egzemplarz z 2010 z wbudowana nawigacją z aktualizacja "na kartę" a nie jak opisujecie CD. Jak wygląda sposób aktualizacji map, kto jest dostawca tych map,jak często można to robić (w TomTom mam min. 4 aktualizacje na rok) i co najważniejsze jak z odwzorowaniem. Jak wiemy navi jest tyle warta co mapa na jakiej pracuje. Pozdrawiam
Tu aktualizację można szukać raz do roku i jak już stargasz najnowszą jest ona o rok do tyłu, więc nawigacja to taki ciekawy dodatek prowadzi nie powiem ale odwzorowanie i wygląd taki przedpotopowy :)
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
Witam, mamy tutaj ( na karcie SD ) mapy firmy NAVTEQ.
Niestety nie można ich zaktualizować ani wgrać nowszej wersji, trzeba kupić nową mapę, na nowej karcie SD ( koszt około 180 EUR )