pozostaje tylko pytanie jak to sie ma do najblizszego skrzyzowania gdy wypadek zdarzyl sie w polowie drogi dla rowerow albo juz pod koniec..
To jest widok strony w wersji do druku
pozostaje tylko pytanie jak to sie ma do najblizszego skrzyzowania gdy wypadek zdarzyl sie w polowie drogi dla rowerow albo juz pod koniec..
Jeśli komuś będą grozić zarzuty, to nawet gdyby jechał chodnikiem przez pół miasta, to i tak będzie twierdził, że dopiero co dojechał do drogi, a wyjechał z posesji obok. "Obrabiałem" kiedyś kierowcę ciężarówki, który twierdz, że "skosił" motorowerzystę, bo ten wyjechał mu z leśniej ścieżki prosto pod przyczepę. Na oględzinach miejsca i analizie zdjęć ze zdarzenia, nie było jednak żadnych śladów motoroweru. W końcu kierowca przyznał się, że wyprzedzał motorowerzystę i zapomniał, że ciągnie jeszcze przyczepę (za wcześnie zakończył manewr wyprzedzania i tym samym życie motorowerzysty). W procesie karnym niestety tak jest, że podejrzanemu wolno gadać, co mu ślina na język przyniesie, pokrzywdzony i świadkowie zaś, mogą mówić tylko prawdę.
Nocą jest istna tragedia, ogólnie nie ma szału myślę sobie tyle że też nie ma specjalnie konkurencji w tej cenie.. No cóż ;) I żeby ten uchwyt był bardziej sztywny..
Przydatna rzecz te kamerki muszę sobie kupić w tym roku. Tylko nie chce lipy kupować, myślę kupić jakiś droższy sprzęt. Może nawet gopro:) Przyda się przy różnych wyjazdach.
Go pro nie sprawdzi się jako rejestrator.. Ale jakieś mio fajne możesz kupić ;)
po dzisiejszej wyprawie do pracy chętnie sobie takie urządzenie sprawię. koleś terenowym czarnym mercedesem zajechał mi drogę. kraksa wisiała w powietrzu. i tak się zastanawiam czy nie można zainstalować jakiejś apki pod Andka na jakimś nowym smartfonie nagrywającym w 720P?
są aplikacje, ale z reguły płatne.
Ja nawet kupilem taka apke autoguard i jest naprawde ok.. ale z czasem uznalem ze tel to tel i kamerka musi byc niezalezna.. Zaletą aplikacji na smartfonie to możliwość rejestrowania od razu pozycji i prędkości z gps oraz przeciążeń..
masz konto w google...Podlaczasz androida pod kompa...logujesz sie na nim w google sklep czy jakos tak i szukasz tam po kategoriach za darmo nagrywarek...Cos napewno znajdziesz...
jak jest program by "zhackowac" haslo do wifi :P...to napewno znajdziesz cos i sobie :D
Swoją kamerkę kupowałem w tym sklepie Rejestratory trasy - Świat Kierowcy.pl
Praktycznie wszystkie kamerki masz bezobsługowe, podpinasz pod zapalniczkę i uruchamia się wraz przekręceniem stacyjki.
hejka. bardzo dobry i badrzo dobrej jakości jest Forever vr-300 cena około 174zł.
jak coś to ślij priv
kurcze... na Youtube są dostępne filmy z zapisami z tej kamery... szału nie ma. mnie zaciekawił G50 Novatek 96650. cena ok. 60 dolarów. tak kręci:
G50 Novatek 96650 2 0 Inch 1080P 30fps FHD Car DVR Daylight Footage Video - YouTube
jest jeszcze trochę droższa kamerka DealExtreme G50 ponoć na tym samym chipie co kamera powyżej.
http://www.youtube.com/watch?v=uoUtQKGrYFk
polecam przełączyć na 1080p ;)
Wygląda nieźle choć ja bym się trochę bał o gwarancję takiego hińczyka.. Wiem że jest ale weź to nawet do nich odeślij...
ale ten forever jest dostępny w polsce wiec o gwarancje ja bym sie nie bał. polskie prawo komsumenta :-). to nie z chin.
biore z hurtowni polskiej :-)
tylko mam ten forever :-)