To nie ja, naprawdę ;-)
A u mnie wcale ich nie było, jeździłem do Biedrony dwa razy i nic
To jest widok strony w wersji do druku
To mogę Bi odsprzedać:-P żart
Wysłano z GT-I9100 z użyciem Tapatalk
Aż z ciekawości muszę wymienić tylko kiedy skoro człowiek wychodzi do pracy po 6ej a wraca przed 22 :/ Ten tydzień to jest straszny..
czyli podsumowując wątek, jakie wycieraczki?
1. w którym sklepie
2. producent
3. wymiary wycieraczej na przód i tył
:)
Ja kupiłem motgum i serdecznie polecam: Wycieraczki samochodowe cały komplet 36zł (wszystkie 3 wycieraczki) + przesyłka.
Na allegro są one droższe - to jest bezpośrednio od producenta.
W prawdzie narazie z przodu mam jeszcze te z biedy ale po 2 tyg juz zaczyna jedna cienko zbierać. Motgumy miałem z tyłu ponad rok i była ok.
Dobre i tanie są też firmy Alca - podobno w Tesco są ;)
Wymiary 580 480 i 330 na tył.
tak, Alca widziałem wczoraj w Tesco. były też Bosch oraz Quick Vision.
Alca miałem jak kupiłem auto - ponad rok były super a nie wiem jak je zmieniano. Od gościa kolegi który ma sklep moto wiem że on też stosuje i takie poleca - są dobre i tanie. Bosh czy Valeo - wg. mnie nie warto. Ja się na te 2gie naciąłem np.
w sklepie z linka, który zapodałeś cena kompletu do Bravo to 57 zł (płaskie) i 49,40 zł za tradycyjne. ceny uwzględniają przesyłkę.
Tam dalej jest odnośnik do sklepu internetowego: WYCIERACZKI WYCIERACZKI i tam komplet 3 wycieraczek 36zł brutto + 13zł przesyłka. Możesz sobie od razu dobrać dodatkowe gumki np.. Ja zamawiałem od razu dla siebie, dla młodej do peugeota całe zestawy i dodatkowe niektóre gumki to w stówce się zmieściłem..
A do płaskich się zraziłem po tych biedronkowych..
Też następne które kupię to Przegłubowe.
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
czyli płaskie bądź jak kto woli "banany" lepiej sobie darować?
Nie wiem ja miałem tylko te z biedy.. I nie chodzi nawet o to że one nie zbierały dobrze bo to powiedzmy ze względu na ich jakość ale one od początku (2 komplety) np. lekko nie dolegają do szyby na końcu a tu już wina konstrukcji. Jeżeli jest podobna w produktach Bosch Valeo Motgum Alca itd to dziękuję wole tradycyjne wycieraczki ;)
Tym bardziej że można potem zmienić same gumki a to koszt pewnie z 15 zł całego kompletu..
Nie do każdego samochodu pasują płaskie wycieraczki. Ja kupuję Alca co pół roku (na wiosnę i jesień) i jakość w stosunku do ceny, moim zdaniem bardzo dobra.
ja mam równiez alca ''banany''' i scierają dobrze ale trzeba je przecierac (denaturatem)
Jaki maksymalnie rozmiar wycieraczek można zamontować z przodu w Bravo ? zbliża się wiosna trzeba wymienić
58 cm i 45 cm ewentualnie 48cm.
Nie pamiętam jakie mam, ale lewą założyłem sporo dłuższą niż prawą, tylko tą prawą trzeba było przesunąć o jeden ząbek na wieloklinie żeby się nie zahaczały.
Co do firmy polecam polski motgum, za 19,99 można dostać naprawdę dobre wycieraczki, ja używam tych płaskich i przylegają idealnie, jeśli komuś przepuszczają to czasem wystarczy tylko taką żabkę trzymającą pióro przesunąc o kilka centymetrów i to wystarcza.