A powiedzcie mi co za mampa jest w Noki C5-03 :?: mam taką, navi działa super mapa jest dokładna (w mojej okolicy nawet dokładniejsza od AM) i chciałbym się dowiedzieć co to za mapa jest ;)
To jest widok strony w wersji do druku
A powiedzcie mi co za mampa jest w Noki C5-03 :?: mam taką, navi działa super mapa jest dokładna (w mojej okolicy nawet dokładniejsza od AM) i chciałbym się dowiedzieć co to za mapa jest ;)
Tu masz rację, brak zasięgu i dupa, to samo z Google, tyle że w google możesz sobie ściągnąć dany odcinek mapy i wtedy nie potrzebujesz połączenia z siecią. Tyle że pozycję wskazuje zbyt późno, wjeżdżam na wiadukt a pokazuje mi że już z niego zjeżdżam ;)
Przetestowałem już chyba wszystkie jakie są dostępne na Andka i najbardziej przypadła mi do gustu IGO
egon a tam to nie jest ta nokiowa Ovi? Nie wiem też czy na nokii nie można odpalić naviexperta..
byrrt tak chyba tak to ta z OVI ;)
Ciekawi mnie tylko to, ze od zawsze chyba używam AM i jeśli chodzi o moje okolice ni hu się nie zgadza (oprócz tego jeszcze mnie nie zawiodła nigdy), do mnie po adresie nie trafisz, tyle czasu i nie poprawili tego, a np. mapy niby gorsze jak np. ta mapa Ovi pokazuje wszystko dokładnie.
Nie no tam do mojego taty to też nie trafisz z AM ;) Naviexpert prowadzi normalnie, iGo z Andka zna ulice i skrzyżowania, nr już nie ale to i tak dobrze.. No widzisz..
mam problem z automapą 6.10 a mianowicie ma opóźnienie dość spore. jak jadę wolno to niby nie tak bardzo ale już przy 60 da się zauważyć że nie nadąża. dość denerwujące
seth a wiesz, ze nie zwróciłem uwagi, jutro to sprawdzę ;)
no u teścia to tak z 10 m opóźnienia jest u mnie trochę lepiej
To może wynikać z opóźnienia odbiornika GPS w Waszych nawigacjach.. tyle, że automapa mogłaby to korygować na podstawie prędkości..
jest niby cos takiego jak "kompreska opóxnienia sygnału" ale niewiele to pomaga
Wiec tak najnowsza AM, jest ciekawym rozwiązaniem jeśli chodzi o korki w miastach. Przez Łódz, Krk prowadziła świetnie.
Jednak trochę powyzywałem ja ostatniego dnia, jak odwiedzić miałem kolegę. Ustawiona trasa optymalna, ostanie 3 km wyglądały tak, asfalt 300m, potem kostka brukowa 700 m, a 2 km prowadziła przez szuter!!
Kolega się śmiał bo mówi że nikt tam nie jeździ, a jazda normalną drogą asfaltową jest szybsza i krótsza.
Później trochę chciała mnie prowadzić jakimiś wioskami, lecz ja wiedząc gdzie chciałem jechać jechałem po swojemu i potem łapała prawidłową trasę.
Więc moja ocena jest następująca:
Miasto- sprawdza się w 100%
Trasa - 50 % wolałbym jeździć na starej mapie.
Panowie to zapodajcie link do AM 6.10 EU jak macie jakiś sprawdzony. bo wydaje mi się że to opóźnienie wynika z wadliwego ustawienia które ktoś potem udostępnił a ja nie bardzo wiem kto co tam zmieniał
Że tak powiem na Chomika zapraszam ;-)
że tak powiem ostatnio z chomika pobrałem i sie opóźnia dlatego prosiłem o zaufany link :D
Poszło na pw.
dzięki serdeczne
Czekajcie jak ACTA wejdzie w życie ;)
nie wejdzie. aczkolwiek mi na chomika weszli w tym sensie że nie moge pewnych plików udostępniać ale sam mam do nich dostep
:fiufiu:
Połowa chomików nie działa na rapidzie też połowy plików nie ma. Na razie ludziska wystraszeni, i czekają na rozwój sytuacji.
Wczoraj też się naszukałem jakiejś działającej navi na Androida, tyle że tan Navi którą miałem do zrobienia ma taką głupią rozdzielczość 272x480 i mało co da się na tym wyświetlić.
lukq to może pogrzeb trochę w ustawieniach, i zaznacz żeby tylko drogami asfaltowymi cie prowadziła ;)