To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
knopers78
Witam. Miałem podobnie! Meczyłem się z problemem centralnego zamka, a konkretniej zamykaniem z kluczyka chyba miesiąc. Sprawdziłem wszystko, od body komputera do centraliki razem z przewodami. Moje próby okazały się bezużyteczne więc zostało mi udanie się do ASO. Tam dowiedziałem się że nie posiadam code karty, auto mam od nowości! Porostu nie została mi wydana! Najlepsze jest to że podczas programowania na nowo kluczyka podszedł kod który zpisałem z code karty Seicenta żony. To jeszcze nic, po całym zabiegu okazało się że kluczyk nadal nie reaguje! Mechanik coś tam jeszcze próbował kombinować aż wpadł na pomysł żeby spróbować mechanicznie zakodować kluczyk. Odziwo zadziałało!!!! Nawet mechanik był zdziwiony! Koszt usługi 50 zł do kieszeni mechanIka. A co najlepsze, wiem jak to zrobić i w odróżnieniu od innych na tym forum (rybok_999) podzielę się wiedzą! Przytrzymujemy przycisk do zamykania drzwi na kluczyku (scyzoryku), wkładamy kluczyk do stacyjki cały czas trzymając przycisk, przekręcamy w pozycjie zapłon, i puszczamy przycisk, potem naciskamy otwieranie drzwi i gotowe. Wyłączamy zapłon i robimy próbę. Podobno działa to jeszcze w Alfie, Lanci i nowszych Fiatach z kluczykiem do otwierania drzwi z kluczyka. Jeżeli komuś pomogłem to się cieszę bo sam często szukam pomocy na forach!
A ile minęło między kodowanie z karty a mechanicznym? Kluczyki łapią nawet do 10 min po kodowaniu.
Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
-
Witam
Od jakiej wersji programu można kodować pilota?
-
Cytat:
Napisał
BENNY_KO5
Witam
Od jakiej wersji programu można kodować pilota?
Ja mam mes-a z forum to chyba 3.2 i normalnie poszło
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
-
Panowie pomocy,
Mam kabel elm327 v1.5 i nie moge sie polaczyc z niczym.
W mesie 1.7 full pisze mi, że nie połączy się CAN 1.3.
Da się to jakoś obejść czy może nowa wersja programu pomoże?
-
Mam problem z zakodowaniem kluczyka przez MES 3.1. niby wszystko łączy się bez problemu ale po wpisaniu kodu z karty wyskakuje okienko z napisem "Wykonanie nie udane. Nieznany błąd."
Ktoś się spotkał z takim problemem i wie jak go rozwiązać? Jeżeli wpisze zły kod to otrzymuje informację o wprowadzonym złym kodzie i że pozostały jeszcze 2 próby.
-
Cześć
Podepnę się pod temat, czy poniższymi interfejsami zakoduję kluczyk do Stilo używając FESa ściągniętego z forum. Czy jest między nimi jakaś większa różnica?
https://allegro.pl/oferta/elm-327-1-...-pl-5142705656
https://allegro.pl/oferta/interfejs-...iat-7210764472
-
Różnica jest taka , że wersja 1.4 jest wersją nowszą od 1.5 :smile:
A tak na poważnie to w wersji 1.5 jest innfo , że (Jeśli interfejs będzie użytkowany z fordem lub fiatem należy tą informacje zamieścić w formularzu allegro w wiadomości do sprzedającego "FORD/FIAT" ) co daje nadzieję , że otrzymany ELM będzie działał z Fiatem.
Szkoda tylko , że w informacji o obsługiwanych protokołach niema protokołu Fiata CAN 11bit ID ,50 kbaud !
Być może to tylko zwykłe przeoczenie ?
Obsługiwane protokoły:
J1850 PWM (41.6 kbaud)
J1850 VPW (10.4 kbaud)
ISO 9141-2 (5 baud init, 10.4 kbaud)
ISO KWP (5 baud init, 10.4 kbaud)
ISO KWP (fast init, 10.4 kbaud)
ISO CAN (11 bit ID, 500 kbaud)
ISO CAN (29 bit ID, 500 kbaud)
ISO CAN (11 bit ID, 250 kbaud)
ISO CAN (29 bit ID, 250 kbaud)
-
Dzięki za odpowiedź, to może zapytam jaki najlepiej kupić interfejs, aby nie było z nim problemów do wersji jtd z 2003?
-
W Rzeszowie dostalem kod za darmo wystarczylo podac vin
-
pomocy!! Czy ktoś z okolic Śląska da sam radę zakodować kluczyk (niebieski,scyzoryk) do stilo. Czy pozostaje mi tylko ASO. Najlepiej Ruda Śl +50km
-
Kupcie sobie taki https://allegro.pl/oferta/elm327-ica...ski-7789686596 albo wersję z WiFi i bez problemu zrobicie wszystko (ECU i BODY) co trzeba razem z kodowanie kluczyka.
Aukcja wybrana przypadkowo - sugerowałem sie tylko ceną.
-
Cytat:
Napisał
Sanczo88
pomocy!! Czy ktoś z okolic Śląska da sam radę zakodować kluczyk (niebieski,scyzoryk) do stilo. Czy pozostaje mi tylko ASO. Najlepiej Ruda Śl +50km
Masz już zakodwowany kluczyk? Jak nie to mogę pomóc o ile masz kartę kodową i jestem z Rudy Śląskiej.
-
witam czy możliwa jest wymiana baterii w pilocie bez rozkodowania kluczyka?? mam już słabą baterię i pilot łapie z ok 3 metrów więc pewnie niedługo czeka mnie wymiana ewentualnie wymienię ją zanim całkiem padnie...
-
Cytat:
Napisał
janeczek123
witam czy możliwa jest wymiana baterii w pilocie bez rozkodowania kluczyka?? mam już słabą baterię i pilot łapie z ok 3 metrów więc pewnie niedługo czeka mnie wymiana ewentualnie wymienię ją zanim całkiem padnie...
Teoretycznie nie powinien się rozkodować ale czasami tak bywa, że bez przyczyny wylatują, więc ryzyko jest.
-
Jak działa to po co wymieniać.