To jest widok strony w wersji do druku
-
W cuda to nie wierzę że coś po chipie ma lepszego kopa i mniej pali zwłaszcza przy obecnych normach gdzie mieszanka jest już tak uboga że spaliny są bardzo gorące. I cinsoft wiedząc to podchodzi asekuracyjnie i dolewa paliwa uzyskując bardziej znośny AFR gdzieś tam w okolicy mocy max chyba. To jak ma to palić mniej? Może jedynie turbo i kolektor podziękują za to.
-
A robił ktoś z Was chiptuning na 170 KM z wymianą sprężarki na większą? Jak to wygląda cenowo? Jak ze spalaniem i przyrostem mocy?
-
Cytat:
Napisał
adoks
Żadna tajemnica... CINSOFT k/Gliwic
To jaki koszt? Może być na PW
Cytat:
Napisał
misiek77
A robił ktoś z Was chiptuning na 170 KM z wymianą sprężarki na większą? Jak to wygląda cenowo? Jak ze spalaniem i przyrostem mocy?
A mnie ciekawi ile by się ugrało zmieniając mapę i sam IC na większy od diesla 2.0, który ponoć pasuje P&P? Tak czytałem na grupie AR.
-
Na hasło ***** *** jest znizka ;-). Ja zrobilem sam program icka przy tej turbinie wielkości pięści to chyba nie ma sensu wymieniać.
-
Cytat:
Napisał
marx30
Na hasło ***** *** jest znizka
To gdzie ta zniżka? :D
-
U Cinka of kors. Nie wiem jak z wymianą turbiny. Tzn wiem że mocy i wrażeń więcej ale mimo wszystko to dupowóz na codzień i musi palić na jakimś akceptowalnym poziomie. Może ktoś się wypowie jak to jest po wymianie turbo. Mi teraz przy dobrych warunkach jazdy tzn w miare bezwietrznie autostrada tempomat ustawiony na licznikowe 130 kmh spala równe 10 l lpg/100 km.
-
Cytat:
Napisał
marx30
u cinka of kors. Nie wiem jak z wymianą turbiny. Tzn wiem że mocy i wrażeń więcej ale mimo wszystko to dupowóz na codzień i musi palić na jakimś akceptowalnym poziomie. Może ktoś się wypowie jak to jest po wymianie turbo. Mi teraz przy dobrych warunkach jazdy tzn w miare bezwietrznie autostrada tempomat ustawiony na licznikowe 130 kmh spala równe 10 l lpg/100 km.
priv.
-
Cytat:
Napisał
boch
A mnie ciekawi ile by się ugrało zmieniając mapę i sam IC na większy od diesla 2.0, który ponoć pasuje P&P? Tak czytałem na grupie AR.
tez sie zastanawiam nad wydajniejszym IC, wiesz moze jaka jest zasada, obliczenia, jak dobrac odpowiedni IC ?
przeszukałem internet i to chyba jest wiedza tajemna, ktora nikt sie nie dzieli :D
jaki dokladnie IC chcesz zamonotowac ?
-
Cytat:
Napisał
Matteusz86
tez sie zastanawiam nad wydajniejszym IC, wiesz moze jaka jest zasada, obliczenia, jak dobrac odpowiedni IC ?
przeszukałem internet i to chyba jest wiedza tajemna, ktora nikt sie nie dzieli :D
jaki dokladnie IC chcesz zamonotowac ?
Generalna zasada jest taka w agrotuningu, im większy tym lepszy:tongue Ja mam jak dobrze pamiętam 550x180x65 [cm]
-
Cytat:
Napisał
marx30
Mi teraz przy dobrych warunkach jazdy tzn w miare bezwietrznie autostrada tempomat ustawiony na licznikowe 130 kmh spala równe 10 l lpg/100 km.
Nie wiem w ktorym watku o tym pisac ale w sumie moj jest po tuningu wiec moze tu. Droga powrotna ta sama trasa tylko z 300 m roznicy wysokosci w górę (tzn z polnocy PL na poludnie) Tempomat ustawiony 10 km więcej czyli 140 kmh a spalanie niższe tzn 9,75 lpg/100. Dokladnie miedzy tymi samymi punktami Auchan Rumia-Orlen Piotrkow. Ale ciekawostka jest taka ze o ile pamietam (sprawdze to) to przy 3-3.1 tys obr. mam pik momentu po tuningu. A wlasnie gdzies tam jest wskazowka obrotomierza przy 130 kmh. Przy 140 jest juz poza nim. Moze to ma znaczenie...
I jeszcze jedno: może i skrzynia jest krótka ale zawsze podoba mi się jak fajnie Tipolot odchodzi z tych 130 na 150-160. A to sie w trasie przydaje.
-
Cytat:
Napisał
pietics
To dlaczego u mnie spalanie wzrosło o ok. 2 litry? Robiłem sam soft.
-
Cytat:
Napisał
misiek77
To dlaczego u mnie spalanie wzrosło o ok. 2 litry? Robiłem sam soft.
Pewnie kwestia softu, jak nie zmieniłeś stylu jazdy i rodzaju tras.
-
Mam i Ja, zrobiłem chipa i jest mega poprawa, czkawki brak, a autko zaczęło oddychać pełną piersią. Założenie było NM a nie KM i też tak wyszło, spalanie bez zmian 9l w cyklu mieszanym a jak na 3 biegu dam buta w podłogę to różnica jest duuuża :))
Dodatkowo obniżona temp spalin i parę innych dałem deaktywować i jestem zadowolony. Chipa robiłem w Dąbrowie G. U Grzesia W.( cena rewelacja, szczerze polecam )
-
U Mnie wyszło 127–>133km i 216–>257NM
-
Cytat:
Napisał
Lamacait
Mam i Ja, zrobiłem chipa i jest mega poprawa, czkawki brak, a autko zaczęło oddychać pełną piersią. Założenie było NM a nie KM i też tak wyszło, spalanie bez zmian 9l w cyklu mieszanym a jak na 3 biegu dam buta w podłogę to różnica jest duuuża :))
Dodatkowo obniżona temp spalin i parę innych dałem deaktywować i jestem zadowolony. Chipa robiłem w Dąbrowie G. U Grzesia W.( cena rewelacja, szczerze polecam )
Ile $$$? Napisz na priv jak możesz, u mnie większe turbo i byłem u Grześka walczył cały dzień i nadal nie jest idealnie. Jak znajde czas pojadę na kolejne poprawki, Grzesiek przynajmniej jest z tych co nie mówią że TTTM i przynajmniej podejmuje kolejne kroki.