Przeczytaj wątek, to znajdziesz informację, trochę wysiłku, po co koledzy mają czas marnować i 10x to samo pisać?
Ps. W razie spalenia żarówka kosztuje około 2zł. W moim w lewej lampie DRL 2x już wymieniałem :tongue
To jest widok strony w wersji do druku
https://pl.aliexpress.com/item/33029...1b05cab46HoZsl
aktualny link
oczywiście wymiana jest prosta jak masz oryginalne podświetlenie drzwi bo różne wersje wychodziły .
Ja przymierzam się do montażu przednich led do jazdy dziennej z wersji polift. Jedna już zamówiona i w drodze. Drugiej będę szukał na aukcjach w bardzo dobrym stanie
Pierwsza już jest ale trzeba szukać drugiej ;) i pytanie czy to łatwo pójdzie
Załącznik 37698
Też ją oglądałem, ale była tylko prawa😉. Może i masz dobry sposób. Cierpliwie może ktoś wystawi lewą. Pytałem koleżanki z Fiata to za komplet nowych musiałbym dać po zniżkach około 1950 zł, więc tylko szukać dobrej używki.
Cóż, nowy wygląd kosztuje :tongue No to jeszcze zostaną Wam przeciwmgielne z przodu :tongue
Łatwo :smile: Odkręcić stare i przykręcić nowe. Podejrzewam, że powinno dać radę przez zaślepki w nadkolach. 100% nie jestem pewien, bo u siebie miałem zdjęty zderzak. Jak będziesz szukał drugiej, to zwróć uwagę na rok produkcji. Ja tego nie przypilnowałem. Jedną mam jak nówka a druga lekko zmatowiona, świeci ciut słabiej i dodatkowo paruje:roll:
Ta co przyszła wygląda ok zobaczymy jak druga sie trafi ;) licze ze niedługo może coś więcej napisze i pokaże jak montaż itp. Kolega z forum wspomniał że nie trzeba nic zmieniać w ustawieniach mam nadzieje ze tak bedzie i u mnie ;)
przykład oznaczen na lampie Załącznik 37743
Dobre, ledowa bierze więcej prądu niż żarnikowa, a i w kierunkowskazie żarnik.
A więc stało się lampy wymienione. Ogólnie nie jest to skomplikowane 3 śruby w nadkolu (odgięcie nadkola lepsze niż ta zaślepka i 3 śruby w lampie. Zeszło się może z 1,5h bo trzeba ściągać koła. Wtyczki pasuje przewód do kierunku w prawej stronie za krótki ale wystarczy zdjąć go z jeden spinki i jest już ok. Koszt około 850 zł
Załącznik 37957
Załącznik 37958
błędów brak ledy się przyciemniają jak są włączone światła więc wygląda ok.
Zastanawia mnie tylko oznaczenie na lampach napięcia
Stara
Parking 8,7v
DRL - 13v
Kierunek - 13,5 v
w nowych parking 13v
drl-13v
kierunek 13,5v
ale skoro działa chyba nie ma co się w to zagłębiać najważniejsze że na parking nie idzie wyższe napięcie niż 13v ;)
Na koniec odradzam sprzedawce italparts-pz ze znanego portalu. Sprzedaje dziwnie święcące lampy biało-żółte i problem z odzyskaniem pieniędzy (oddaje w ratach od miesiąca-masakra)
Na focie ledowych oprócz napięcia jest jeszcze moc. Niższa moc, to słabiej świeci, a niższa moc wynika z pracy PWM.
Najważniejsze ze działa :) a montaż prosty
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk