Ja lecę na przedłużonej gwarancji
To jest widok strony w wersji do druku
Ja lecę na przedłużonej gwarancji
A po gwarancji są zakłady regenerujące albo rozbitki...
No kosztuje. W ASO z 4-5k PLN. U producenta ~150-200 Euro :)
A do wymiany trzeba mocno rozebrac deske rozdzielcza?
Wystarczy rozebrać osłonę kolumny kierowniczej.
Przynajmniej tyle dobrego. Używek tez bedzie sporo na rynku bo autko popularne wiec nie ma co przezywac.
Proponuje już kupić z 2 komplety na zapas:rolleyes:
Zwłaszcza Jeżeli robisz mniej niż 10k rocznie to obowiązkowo...
To jest podobnie jak z wspomaganiem w Punto 2, akurat mamy wersję FL więc może jest mniej awaryjne ale do tej pory nic z nim nie robiłem. Zdarzyło się że przy mocnym szarpnięciu w deszczowy dzień zapaliła się kontrolka od wspomagania ale nic poza tym się nie działo. Wspomaganie normalnie działało a kontrolka gasła po kolejnym odpaleniu. Natomiast znajomy w wersji przed FL to mu się cuda działy z tym, jak i w ogóle z a całym autem padaka niesamowita ale on był 8 właścicielem:wink: Przerobiliśmy wymianę silnika, później padła mu skrzynia biegów i itp.
Tipo 2020 r. 3500 km przebiegu.
1. Grzechotanie przy skręcaniu - ASO wymienia kolumnę kierowniczą na nową. Wszystko ok.
2. Po 50 km (!) przebiegu ponowne grzechotanie. W ASO załamują ręce. Znowu kolumna do wymiany.
3. ***** TRW.
:(
może to nie ma żadnego związku ale mam grande punto, w którym odgłosy grzechotania słychać od nowości, teraz mam ponad 100 tys i dalej grzechocze, bardzo to wk..wia no ale jeździ i skręca więc nie ma się do czego przyczepić
ASO które ogarnia mi Tipo jest w porządku. Sami twierdzą, że to tak absolutnie być nie może.
To nowe auto, nie ma znaczenia, że to tylko Fiat. Ma być ok i już. Zwłaszcza, że nawala element mający bezpośredni związek z bezpieczeństwem. Może by przez następne 200 000 km będzie tylko wkurzać dźwiękiem, a może na szybkim zakręcie zablokuje się kierownica. Ten ostatni przypadek miała moja znajoma w Nissanie Micra.
W czasie jazdy. Auto służyło do nauki jazdy, za kierownicą siedziała kursantka. Przeżyły, ale sprawy ciągnęły się prawie dwa lata. Micra K12.