To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
Doświadczenie, już tyle tych uconnectów przerobiłem, że wiem jakie funkcje może mieć radio a jakie nie :)
za 2 tygodnie będzie u mnie tipo w wersji Tipo :) niestety poza USB I AUX nie ma zestawu głośnomówiącego, będzie kolega w stanie pomóc jak to ogarnąć? Co trzeba kupić aby to ruszyło, jestem z warszaw tak więc do Łodzi rzut beretem :)
Czytałem tematy z przekładką kierownicy i tempomatem, powiem szczerze że słabo to widzę w myjmy przyszłym fiaciku :( mam na oku kier z przyciskami do zestawu głośnomówiącego i tempomatem- pytanie czy można zostawić nieaktywne przyciski bez wywalania błędów?
Tak w skrócie, jak już auto będzie garażu to ruszę z doposażeniem bieda editio :)
-
Kup chińczyka i po sprawie!osobiście posiadam i jestem zadowolony wszystko śmiga jak należy i wygrywasz wszystko co chcesz każdą navigacje kamerea przód ,tył zestaw głośnomówiący co tu więcej chcieć
-
Szanowni, potrzebuję porady. Zmieniam radio z podstawowej wersji bez Bluetooth na taką: https://allegro.pl/oferta/fiat-tipo-...NTE5MjJjMzM%3D
No i mam problem, ponieważ nie działa mi mikrofon w podsufitce. Zmieniłem lampeczki na orginalne z mikrofonem, zmieniłem kierownicę żeby dało się odbierać / kończyć połączenia i nic. Kierownica działa, odbiera i kończy, radio działa łączy się z telefonem, ale mikrofon nie hula.
Myślicie, że to kwestia osiowania czy może powypadkowy mikrofon jaki kupiłem jest uszkodzony? Licznik oczywiście miga.
Starałem się zrobić osiowanie, ale przez Multiscanecu i OBD2 v.1.5 nie mogę połączyć się z autem, ale to temat na inny wątek. Nawet przez żółty konektor nie idzie, ale piszecie o AlfaOBD to pewnie z tego skorzystam.
-
Mes przeterminowany jak na tipo.
-
To kwestia twojego proxi które jest ustawione na podstawowe radio i braku wiązki do mikrofonu.
Samym osiowaniem nic nie zrobisz, twoja aktualna konfiguracja nie zawiera obecności mikrofonu, jest skonfigurowana pod radio podstawowe. Samemu tego nie ogarniesz jak robisz to pierwszy raz.
Napisz do mnie na priv, jestem z Łodzi także masz dość blisko
do mnie.wtedy ci to mogę skonfigurować poprawnie i dodać wiązke do mikrofonu.
-
1 załącznik(i)
Witajcie,
mam w zamiarach zmienić radio 3 cale na 5, moje auto ma wersję z BT i zestawem głośnomówiącym, więc odpada mi kwestia mikrofonu.
Zapoznając się z wątkiem wywnioskowałem, że potrzebuję jeszcze:
1) antena GPS - może być Mopar, ale widziałem jeszcze wymieniana jest cała antena na dachu na wersję z NAV;
2) antena DAB - i tutaj właśnie problem, czy lepiej wrzucić oryginalną FM/DAB/NAV czy osobno NAV z mopara i osobno gdzieś antenę DAB lub jakoś zdziałać, aby antena FM była też do DAB? Czy ta antena FM/DAB/Nav powinna mieć 2 czy 3 wtyczki? na różnych serwisach widziałem na sprzedaż tylko na razie anteny z 2 wtyczkami,
3) kamerkę cofania - w wątku podane było co i jak, która polecana.
No i na końcu osiowanie.
Wrzucam zdjęcie radia i dodam, że produkcja mojego auta to 2020r. sedan.
Jak myślicie, będę miał jeszcze jakieś problemy zmieniając radio?
Pozdrawiam!
Załącznik 42481
-
A powiedzcie mi jak to jest, czy w radiu które nie ma na naklejce obok typu napisu "nav" da się włączyć nawigację? Szukam radia do mojego innego fiata i próbuję rozkminić zasady tej zabawy ;-).
-
Nie da się, przecież takie radio nawet nie ma wejścia na antenę GPS :)
-
No tak myslalem ze jednak nie robia wszystkiego tak samo a tylko programowo wylaczone ale wole zapytac ;-). Bo różne typy na allegro sprzadają zwykle radio 5 cali jako nawi. Nie wiem czy to celowe robienie ludzi w wala (imho bezsensowne bo i tak jest 14 dni na zwrot) czy niewiedza. Tak samo jak widze zwykla tylną lampę opisaną jako led i pytam dla jaj gościa czy to faktycznie led a tem mi odpisuje ze tak a jak byk widać gniazdo żarówki. Albo przedni reflektor halogenowy soczewkowy nazywaja xenon. K.wa co za czasy
-
No to jeszcze pytanie: co w takim 5 calowym radyjku vp2 mozna właczyć? Bez nav i dab. Jakąś kamerę cofania da radę? Pytam tutaj choć sprawa dotyczy 500-tki ale tam z wiedzą na forum słabo. Właściwie w 500 tył samochodu można wymacać ręką przy odwracaniu się do tyłu przy cofaniu i kamera to zbytek ale jak się da to grzech nie założyć) .
-
Zbieram klamoty żeby zrobić upgrade zwykłego radia do 5" BT + kamera. Kierownicę, radio 5", mikrofon już mam, jeszcze rozglądam się za chińską kamerą. Czy jak to wszystko włożę to na początku bez osiowania będzie mi wszystko działać w samochodzie tak jak do tej pory tylko bez dodatkowych funkcji które daje radio?
Czy to są właściwe konektory do kostki radiowej: https://centrumaudio.pl/konektory/66...5r-zenski.html
-
1 załącznik(i)
Ogarnąłem kabel, MES i przejściówkę a następnie osiowanie i niby wszystko OK poza tym, że mikrofon nie współpracuje. Zostały dwa błędy jak niżej:
B1488 oraz B143A-13
Czy ktoś wie jak to wyprostować?
Załącznik 43537
-
Dzień dobry, bardzo proszę o pomoc mam ten sam problem w alfie romeo mito samochód przed liftowy przerobiłem wtyczke radia pod uconnect 5 z polfita oczywiście przody can są podłączone w radiu wszystko działa nawet działa regulacji jasności kokpitu z radia jednak nie działa mi sterownie z kieronicy opcji FM2, DAB i Cellular module mam wyłączone jednak osiowanie dalej nie przechodzi mam błąd etm żadnie poza zakresem
-
Wiam
Rozważam zmianę radia na wersję z DAB+. Może ktoś z forumowiczów ma wiedzę.
Czy w Tipo 1.4 lounge Radio 5" z GPS, FM-AM były montowane anteny i kabel dla DAB+ ?
Patrząc na wygląd, mam antenę taką samą jak sprzedawane na allegro orginały z GPS, FM-AM, DAB+.
-
Nie masz anteny DAB. I nie masz żadnego przewodu antenowego do DAB-a.
Masz antenę FM i GPS.
Możesz kupić uniwersalną antenę DAB na allegro i podłączyć do radia i też będzie działać.