Rekojmia wychodzi korzystniej, na gwarancji przedmiot moze byc naprawiany setki razy
To jest widok strony w wersji do druku
Kupił auto zagazowane u jakiegoś dealera Fiata . Instalacja Tartarini ale nie montowana w AGŚ .Chyba gdzieś w Ostrowie albo Łodzi .
Wczoraj kolo godz 16 (temp byla w granicach -2) przez kilka sekund mrygal czek. Drugi raz w odstepie miesiaca pojawil mi sie czek, kilka sekund mrugal i zgasl. 1.4 95 bez lpg, przebieg 7800
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Podjade z ciekawosci do aso
bylem w aso, komp zapamietal bledy:
- p0300 przypadkowy brak zaplonu (element lub system przegrzany, brak zaplonu 200)
- p0303 przerwy zaplonu w cylindrze 3 (komponent lub system przegrzany brak zaplonu 200)
- p0304 przerwy zaplonu w cylindrze 4 (komponent lub system przegrzany brak zaplonu 200)
jedyne co zrobili to skasowali i kazali obserwowac...
1.4 95KM (bez lpg)
Znowu przy odpaleniu mi dzis migala kontrolka... wczesniej przy przebiegu 12tys teraz przy 19...
Czyżby sonda podziękowała?
Ostatnio byla przerwa chwilowa wiec cewka najprawdopodobniej ale aso nic nie zrobi i tak bo mu przeszlo...
w okresie zimowym tego roku wymienili mi czujnik ciśnienia gdyż miałem ten sam błąd. problem znikł na kilka miesięcy i znów się pojawił. Co ciekawe po przejechaniu 10km trasa i dojazd do czerwonego- zgaszenie silnika i odpalenie - znów check. 4 razy podobna procedura- check znikł. Nie znam się na tym. Myślicie że znów czujnik ciśnienia czy może coś innego do wymiany ? A może to normalne przy gazie ? https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...94181f51f7.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...0353d92bea.jpg
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
U mnie był ten sam błąd. Po zgłoszeniu do aso zaktualizowali tylko soft w zegarach...
Ja podejrzewam ze to jest wina nieszczelności gdzieś przy listwie wtryskowej, w tym tygodniu mam badanie techniczne to poproszę aby czujnikiem dokładnie przelecieli.
Tej pani to bym nie słuchał. Ja jak jechałem zgłaszać to błąd mi się już skasował ale za to porobiłem z apki zrzuty ekranów historycznych błędów, właściwie to robiłem je na bieżąco i dałem przy zgłoszeniu im wydruk chyba nawet 25 takich zrzutów z data początku i końca wyświetlania ikonki oraz wydruk z mesa z kodem i ogólnym opisem błędu...
Czytałem w innym temacie tu na forum o tym jak komuś wymieniali parownik i kolektor a potem się okazało, ze była nieszczelność właśnie w okolicy listwy wtryskowej. Mam nadzieje, ze skoro biorą więcej kasy za badanie z gazem to zrobią to dokładnie i sprawdza czy nic się nie ukatnia...
Tak biorą ale za sam fakt. Mi za pierwszym razem pan zajrzał do butli, sprawdzil z dokumentem homologacji i to było na tyle. Za drugim przegladem auto potraktowano jak takie bez gazu. Raczej sam popros o sprawdzenie instalki bo moze trafisz na mega skrupulatną SKP a moze tylko wezmą kasę