To jest widok strony w wersji do druku
-
Witam, nie wiem jak jest z kamieniami bo żaden we mnie nie trafił ale kiedyś jak jechałem A4 prędkość gdzieś ze 140-150 to z samochodu przede mną spadła deska (szeroka gdzieś 10 cm długa około 30) odbiła się od jezdni i uderzyła w szybę na wysokości mojej głowy i poleciała wyżej za samochód, wystraszyłem się jak nie wiem co ale na szybie zero śladu. :)
-
-
Cytat:
Napisał
andijaw
To Tipo nie jechałeś. :)
jak bym tipo nie jechał, to bym tego nie pisał (tipo tipo sedan biały)
-
WychodI na to ze obowiązkowo trzeba brać dodatkowe ubezpieczenie szyb poza ac i liczyć na to, ze budżetu wystarczy na wymiany szyb, bo na rok suma gwarancyjna jest ograniczona tak do 2-3 tysięcy zależnie od ubezpieczyciela... ale i tak na 2 wymiany wystarczy i zniżki zachowane będą... koszt to od 50 do 120zl rocznie... do przeżycia...
Oprócz tego mam asistance żeby na czas wymiany szyby było czym jeździć...
-
Ale macie pecha Panowie ... ja kiedys do wawy jechalem z łodzi tą autostrada czy ekspresowka i przy 120km /h z samochodu przede mna wylecial kamien w moja szybe centralnie na wysokosci głowy ale o dziwo bez śladu się odbił, lekko wystraszony byłem.
-
Widzisz. Czym bardziej uważam i się martwię tym gorzej. :) Teraz ten maleńki odprysk mnie psychicznie osłabia choć to taka kropeczka jak kropka postawiona długopisem. Żeby to jeszcze była szyba od nowości auta, a ja mam ją miesiąc...
-
Z kamieniami jest loteria raz trafi i nie będzie śladu a drugim razem pęknie szyba ...trzeba unikać potencjalnie niebezpiecznych sytuacji i nie wlec się blisko za tirami całymi kilometrami bo to zwiększa prawdopodobieństwo że na coś najedzie a to z kolei wyląduje u nas na szybie .... oczywiście na tyle na ile to możliwe.
-
Niestety ale trwalosc szyby ciezko ocenic przez uderzenie kamienia bo raczej maly % szansy na powtorke zdarzenie 1:1.
-
Właśnie dwa razy mi strzelił na dwupasmowej podczas wyprzedzania więc to loteria czy się wleczesz za kimś czy nie. Z tym, że wczoraj duży ruch był i nie wiem od kogo, a pierwszy raz to tylko jedna laweta na prawym pasie przede mną była i jeszcze się nagrało. Wczorajszego nie analizowałem na filmie. Może ta kropeczka się nie będzie rozwijała.
-
andijaw ja miałem podobnie. Za pierwszym razem jednopasmówka, droga miedzymiastowa, TIR z naprzeciwka i nagrane all na kamerce i słuchac nawet stuknięcie - pęknięta szyba i pajączki - wymiana szyby a AC. Za drugim razem A2, kamień nie wiadomo skąd - tylko dwa małe odpryski wielkosci głowki szpilki. Pojechałem do fachowca, zobaczył, stwierdził ze nic sie nie da z tym zrobic, że zywica nawet nie złapie bo za małe dziurki. Zostawiłem, jezdze dalej, zastanawiam sie tylko jak zachowa się na mrozie.
-
U mnie to chyba nawet powierzchniowo nie jest takie jak główka szpilki a objętościowo to na pewno nie. To jest bardzo płytkie, takie jakby zarysowanie. Ale widać bo się ta szyba taka biała w tym miejscu zrobiła. Trudno, co będzie to będzie. W pół roku już druga szyba potyrana...
-
Tak z ciekawości, to jaki jest producent przedniej szyby, bo w moim jest inny niż pozostałych szyb :D
-
u mnie jest mopar napisane i mam wszystkie takie szyby. Tylko ta z przodu rocznikowo sie nie zgadza bo wymieniona hehehe
-
Moja jedna boczna rocznikowo sie nie zgadza , jest starsza niz auto hehe :)
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
Szary83
Tak z ciekawości, to jaki jest producent przedniej szyby, bo w moim jest inny niż pozostałych szyb :D
Gównolit S.A
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Moja jedna boczna rocznikowo sie nie zgadza , jest starsza niz auto hehe :)
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Gównolit S.A
a to ja mam inne ;-)
Może dlatego nie mam rys. :D
przód Pilkington, boki Tamcam