To jest widok strony w wersji do druku
-
Zauważyłem "drobny" , denerwujący (mnie) mankament po aktualizacji softu.
Rozmawiając przez telefon zazwyczaj musze pogłosić radio do około 24 i jak po pewnym czasie dostaje smsa to babka z Uconnecta ryczy na cały samochód ze dostalem smsa , w trakcie jej gadania przyciszam i potem rozmowe tez mam na tym obniżonym poziomie głośności. Potem jak gadam to znowu musze pogłosić. I tak w koło Macieju od rozmowy do smsa...
Mam wrażenie że w poprzedniej wersji softu te głośności były rozdzielone (komunikaty inaczej i rozmowy inaczej) i kazdą mialem inaczej ustawioną .
-
5 załącznik(i)
Witam
Znalazłem w końcu jakiegoś pena i postanowiłem w końcu zrobić upgrejt radia (Radio Uconnect NAV z DAB i 5") (7J2) z Usługami UConnect LIVE!
Zaczęło się ok:
Załącznik 32970
Później było trochę gorzej:
Załącznik 32971
Czekałem ok 45min + 20min opóźnionego wyłączenia radia - nie udało się.
W kolejnej próbie pokazał się pasek postępu:
Załącznik 32972
ale musiałem iść do sklepu i opuścić samochód. Po dobrej godzinie wróciłem do samochodu, zapalam a tu pasek postępu prawie cały. Po kilku minutach aktualizacja z sukcesem się zakończyła.
Ale, żeby nie było za pięknie, zniknął przycisk Uconnecta LIVE!!!
Załącznik 32973
I nie mogę połączyć się z pogodą, policjantem w nawigacji (chociaż i tak ten Uconnect z komórką nie łączył się dobrze w tym w samochodzie):
Załącznik 32974
to najgorsze, że nie mogę sobie wybrać stacji radiowych w tuneIN bezpośrednio w samochodzie.
I pytanie - czy ktoś z już zrobił upgrade w HB/SW????
-
To jest niesamowite że masz.to samo radio co ja w lounge sedan ale ja mam bez live... Ciekawe czy to kwestia programistyczna czy sprzętowa by w tym uconnect odblokować live
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
tomekbud
Ale, żeby nie było za pięknie, zniknął przycisk Uconnecta LIVE!!!
miałem tak samo, w końcu po kilku dniach zabawy doszedłem jak to naprawić, w ustawieniach radia chyba na ostatniej pozycji masz funkcję - przywróć aplikacje wgrane lub coś podobnego dokładnie nie pamiętam klikasz w to czekasz chwilę i wszystko wraca do normy
-
Cytat:
Napisał
lucaspatecki
To jest niesamowite że masz.to samo radio co ja w lounge sedan ale ja mam bez live... Ciekawe czy to kwestia programistyczna czy sprzętowa by w tym uconnect odblokować live
Tez jakos nie mogę tego przeżyć... wydaje się że to kwestia programowa, jednakże sama nazwa Live! sugerowała by jakiś rodzaj "połączenia z czymś" czyli modem? No bo traffic i pogoda skąd się by brała? Z RDSu ? Raczej nie [emoji6] , wiec chyba musi być różnica hardware'owa niestety... oby nie.
-
Cytat:
Napisał
Celnik
Tez jakos nie mogę tego przeżyć... wydaje się że to kwestia programowa, jednakże sama nazwa Live! sugerowała by jakiś rodzaj "połączenia z czymś" czyli modem? No bo traffic i pogoda skąd się by brała? Z RDSu ? Raczej nie [emoji6] , wiec chyba musi być różnica hardware'owa niestety... oby nie.
Z telefonem się łączy ;)
-
Cytat:
Napisał
lucaspatecki
Z telefonem się łączy ;)
No właśnie. Trzeba by ustalić czy u tych z Live'm to wszystko działa bez telefonu.
-
Nie, w Tipo nie ma modemu, więc wszystkie funkcje "live" wymagają połączenia z aplikacją Uconnect na telefonie. Działa to u mnie bardzo sprawnie.
-
Cytat:
Napisał
Przemekc1
Nie, w Tipo nie ma modemu, więc wszystkie funkcje "live" wymagają połączenia z aplikacją Uconnect na telefonie. Działa to u mnie bardzo sprawnie.
Czyli jednak programowo. Potrzebny by był jakiś zrzut (obraz) software radia z Live'm i porównanie z softem bez Live. Wgranie do radia bez Live i wtedy byśmy coś wiedzieli. Kwestia czy to jest jakoś z VINem powiązane, bo sama aplikacja Uconnect u mnie się nie łączy, ale nie wydaje mi się... Lub jakieś oszukanie aktualizacji oprogramowania radia (skoro kombajn-do wszystkich to samo , a ono juz wybiera jakie funkcje są widoczne).
-
Cytat:
Napisał
Celnik
Czyli jednak programowo. Potrzebny by był jakiś zrzut (obraz) software radia z Live'm i porównanie z softem bez Live. Wgranie do radia bez Live i wtedy byśmy coś wiedzieli. Kwestia czy to jest jakoś z VINem powiązane, bo sama aplikacja Uconnect u mnie się nie łączy, ale nie wydaje mi się... Lub jakieś oszukanie aktualizacji oprogramowania radia (skoro kombajn-do wszystkich to samo , a ono juz wybiera jakie funkcje są widoczne).
Tyle że ten update co był do radia to do tego i tego ten sam... Więc to sprzętowo jakoś poblokowane albo po prostu brak jakiegoś modułu w sensie z zewnątrz wygląda tak samo ale w środku czegoś brak
-
Cytat:
Napisał
lucaspatecki
Tyle że ten update co był do radia to do tego i tego ten sam... Więc to sprzętowo jakoś poblokowane albo po prostu brak jakiegoś modułu w sensie z zewnątrz wygląda tak samo ale w środku czegoś brak
Właśnie. Czyli to radio wybiera wersje softu do zainstalowania. Może w engineering menu, porównując poszczególne ekrany w dwóch radiach wychwyciło by się jakieś różnice... Obraz wydaje mi się by załatwił sprawe , ale jak to wykonać...? Zrobić coś jak te rescue diski do Windowsa. Kompletny działajacy system gotowy do użycia.
-
Cytat:
Napisał
Przemekc1
Dobra. Staram się to rozklimić jakoś...
pytanie takie:
jak chcesz mieć live traffic do musisz mieć cały czas apke UCONNECT włączoną podczas jazdy?
-
Cytat:
Napisał
Celnik
Dobra. Staram się to rozklimić jakoś...
pytanie takie:
jak chcesz mieć live traffic do musisz mieć cały czas apke UCONNECT włączoną podczas jazdy?
Bez apki Uconnect live nie działa - musi być uruchomiona i musi być sieć. Niby uruchamia się z automatu po połączeniu Bluetooth, ale często w moim przypadku trzeba uruchomić w telefonie z ręki.
-
Tak, apka musi być uruchomiona na telefonie. U mnie akurat działa to bardzo dobrze, za każdym razem jak telefon łączy się przez Bluetooth z samochodem apka startuje automatycznie startuje i działa w tle. Jest też minus tego sposobu działania, w moim przypadku jest zauważalne większe zużycie baterii z ta apka.
-
4 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
dromario
w końcu po kilku dniach zabawy doszedłem jak to naprawić, w ustawieniach radia chyba na ostatniej pozycji masz funkcję - przywróć aplikacje
Udało się, nie wiem jak na to wpadłeś, ale ja bym chyba pojechał z tym do ASO, tylko nie wiem czy tam by z tym sobie poradzili:)
Załącznik 32995
Załącznik 32996
Pogodę poprawili (brakujący dzień);
Załącznik 32997
ale dalej, pokazuje głupoty (rzeczywista 27, pokazuje 21):
Załącznik 32998