To jest widok strony w wersji do druku
-
Jak kupowałem poprzednio swojego hyundaia ix35, to pod maską były wszędzie plastykowe wykończenia coby dziur i wnęk różnych nie widzieć. Potem po roku na przeglądzie spotkałem ten sam tylko rok młodszy model i ku mojemu zdziwieniu żadnego plastyku już nie było. Widać szpary przy nadkolach, oddzielone różne blachy itp. Pytanie w serwisie dlaczego tak? Bo to panie oszczędności się wprowadza. A cena pojazdu w górę.
Widziałem też w salonie fiata Frimonta (nie wiem czy dobrze napisałem), a tam pod maską po bokach między błotnikami a pozostałymi blachami płaty czegoś takiego jak wełna mineralna. To daje do myślenia dopiero..........:mad:
-
Cytat:
Napisał
jacek2
a tam pod maską po bokach między błotnikami a pozostałymi blachami płaty czegoś takiego jak wełna mineralna. To daje do myślenia dopiero..........:mad:
No to postęp - w któryms z moich widziałem woreczki z powietrzem
-
No tak tylko kiedy ty to widziełeś(woreczki) marx, bo ja Frimonta oglądałem w 2016, przez przypadek pobytu w salonie fiata. Jeszcze wtedy Tuptuś mi się nawet nie śnił..........
-
Jeśli to widziałem w punto to ono jest zeszłoroczne
-
Czyli nic się nie zmieniło. Niektóre rozwiązania to zwykła tandeta. A mogłem miłą panią zapytać w serwisie; "a cio to takie be....." tutaj robi?
-
Cytat:
Napisał
marx30
No to postęp - w któryms z moich widziałem woreczki z powietrzem
Lepsze woreczki z powietrzem, pchane między innymi do Grande Punto i Mito - nie nasiąkną wodą ;-) Nie bez powodu one są - co więcej są lekkie. Po dzwonach najczęściej auta tego już nie mają.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
jacek2
Czyli nic się nie zmieniło. Niektóre rozwiązania to zwykła tandeta. A mogłem miłą panią zapytać w serwisie; "a cio to takie be....." tutaj robi?
Żaden z właścicieli Grande Punto na forum nie napisał, że to tandeta, ale jak się okazuje potrzebna - brać forumowa dowiedziała się po co to jest. W ASO do tej pory co niektórzy nie wiedzą po co grzybek pod szybą... - przykład na forum jest.
-
2 załącznik(i)
No to mam tą uszczelkę pod maską.
-
Cześć wszystkim, czytałem forum z ciekawości i aż mnie smutek złapał.. mam wersje lounge sedan z grudnia 2017r, kupiona w styczniu i jak tak przeglądam forum to widzę, że coraz bardziej faktycznie oszczędzają.. u mnie brak lampki w schowku, musiałem dokupić we własnym zakresie, oczywiście nie było też osłony pod schowkiem, brak uszczelek drzwi przednich dolnych, brak podświetlanego gniazda zapalniczki.. (kwadratowe ale bez podświetlenia..), brak uszczelki klapy przedniej... oraz brak tak jak założyciel tematu osłony pasa przedniego (735664600)... aż strach mnie przeraża gdzie jeszcze oszczędzili... mimo, że ceny są droższe niż jak TIPO wchodziło na rynek...
-
Cytat:
Napisał
Redzio
Cześć wszystkim, czytałem forum z ciekawości i aż mnie smutek złapał.. mam wersje lounge sedan z grudnia 2017r, kupiona w styczniu i jak tak przeglądam forum to widzę, że coraz bardziej faktycznie oszczędzają.. u mnie brak lampki w schowku, musiałem dokupić we własnym zakresie, oczywiście nie było też osłony pod schowkiem, brak uszczelek drzwi przednich dolnych, brak podświetlanego gniazda zapalniczki.. (kwadratowe ale bez podświetlenia..), brak uszczelki klapy przedniej... oraz brak tak jak założyciel tematu osłony pasa przedniego (735664600)... aż strach mnie przeraża gdzie jeszcze oszczędzili... mimo, że ceny są droższe niż jak TIPO wchodziło na rynek...
Fakt oszczednosci przy podwyzce ceny nie fair jednak to sa PIERDOLY a niektorzy placza jakby dostali auto bez kol i kierownicy.
Uszczelka maski i dolna drzwi jest na konkretny rynek przeznaczona co bylo juz na forum.
-
Robs - super wygląda:) gratulacje za zakup uszczelki:) mi się podoba:) poprosimy jeszcze o info gdzie kupiona uszczelka i za ile? dzięki
-
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
W aso za ok 50 zl
dzięki za info - trzeba kupić no i do tego uszczelki drzwi. Wiosenne mycie ujawniło dużo błota w samym rogu drzwi/karoseria....sporo a samochód kupiony końcem grudnia.
-
Czyli uszczelki i oslony mamy z glowy. Wiekszosc z nas by nie miala pojecia ze powinny byc gdyby nie forum. Teraz czas rozpocząć wątek ze tipo to zlom bo maska nie na silownikach tylko na patyku czytaj drucie :). I odbojniki drzwi bo ponoć tez nie zawsze są (tu znow mam szczęście
-
Cytat:
Napisał
marx30
Czyli uszczelki i oslony mamy z glowy. Wiekszosc z nas by nie miala pojecia ze powinny byc gdyby nie forum. Teraz czas rozpocząć wątek ze tipo to zlom bo maska nie na silownikach tylko na patyku czytaj drucie . I odbojniki drzwi bo ponoć tez nie zawsze są (tu znow mam szczęście
No to zaczynamy. W żadnym wypadku Tipo nie jest złomem. Poza tym porównanie Tipo z Dacią
to lekkie nieporozumienie - oczywiście na korzyść Fiata. Zwróćcie proszę uwagę na to, iź Fiat połączył się z Chryslerem i to Fiat jest przejmują
cym- m.in. to amerykanie potrzebowali transferu technologii w obliczu ostatniego kryzysu motoryzacyjnego.
Wywodzę się z rodziny, która pracowała przy produkcji malucha a potem Fiatów i sam pracowałem w fabryce Fiata. Kiedyś za czasów Sieny, starego Bravo i Brava z jakością
było słabo. Od czasów Grande Punto i Bravo, Fiat dokonał ogromnego przeskoku technologicznego i jakościowego.
Jeździłem Oplem i Skodą jako symbolami niemieckiej jakości i w żadnym wypadku Fiat Tipo im nie ustępuje a wręcz przewyższa np. w wykonaniu wnętrza i stylistyce.
Pragnę zwrócić uwagę, źe Tipo to samochód za 50-60 tyś zł a nie za 120-150 tyś......
ps. mnie i tak Tipo podoba się :)
-
Ja to chce wiedzieć czego nie ma w moim aucie a w innych jest i może być w moim i jeżeli bardzo chce i potrzebuje to chce kupić i zamontować :-)