A tam wymieniony dwa razy to zawsze lepiej niż zero. Jeszcze by się coś stało.
To jest widok strony w wersji do druku
A tam wymieniony dwa razy to zawsze lepiej niż zero. Jeszcze by się coś stało.
Dawni nic się nie działo :smile:
Dzisiaj Croma dostała nowe przednie łączniki stabilizatora LEMFÖRDER, oraz nowy pasek wielorowkowy Gates.
Dodatkowo niespodziewanie padła zewnętrzna klamka od pasażera :mad:
oczywiście nowa ośka z gwoździa i klamka sprawna :smile:
Czasu zeszło mnóstwo , w garażu wąsko a na dworze zimno.
Najdłużej zeszło z zamontowaniem klamki na swoim miejscu ale po wielu próbach trafienia w odpowiednie miejsce wszystko działa jak należy.
Niestety miałem dosyć walki z klamką i z tego wszystkiego nie porobiłem fotek.
Ile oleju więcej dolałeś? Tyle co miałem remont skrzyni i chętnie bym się tematem dolewki oleju zainteresował :).
Klamkę boczną pasażera też ostatnio robiłem - też mi sił na zdjęcia nie pykło. W zasadzie cały dzień schodzi na walkę z klamką, zwłaszcza jak źle sprężynkę na języku się wsadzi :D
No właśnie ta sprężynka ..... :smile:
Co do oleju to dolałem na 2,8l i tak jeźdżę.
No i przyszły czerwone ubranka :smile:
Zamawiałem czarny+ czerwony ale chińczyk wie lepiej co ma wysłać :smile:
Jeszcze docinka i można zakładać.
Załącznik 34611
i ja takie ubranko zamontowałem i też dociąć musiałem ;D
Mam ten sam rocznik i silnik tylko 150km i samochód super faktycznie zwraca uwagę ja naliczyłem u mnie narazie hmmm 2 :)
W Chełmie zauważyłem lekki wzrost popularności :smile: Crome można częściej spotkać na ulicy.
Nawet w jednym komisie jest oferowana jako auto zastępcze z OC sprawcy i jeździ cały czas :smile:
Najgorzej że cały czas jest wystawiona do sprzedaży a po tylu kierowcach to nie wiadomo czego się tam spodziewać.
Na poniedziałek świeża robota :smile:
Łączniki stabilizatora tył -- Lemforder
i komplecik gum stabilizatora przód+tył -- Febi
Załącznik 34739
Dzisiaj Croma dostała nowe sprzęgiełko alternatora :smile:
No i pora zaczynać wiosenne porządki :smile:
Na próbę zapodałem SOFT99 Fusso Coat Speed & Barrier na maskę efekt całkiem fajny ale muszę najpierw wosk zakupić :smile: wtedy zrobię całość, chyba zainwestuję również w wosk od soft99.
Niewidzialnej wycieraczki jeszcze nie nakładam ponieważ czekam aż poprzednia z autolandu się zmyje czyli jeszcze z 2 porządne mycia szyby.
Załącznik 35212
Załącznik 35213
Załącznik 35214
Załącznik 35215
Croma przeniosła się z Chełma do Łukowa........
Forum oczywiście będę odwiedzał w miarę możliwości i wiedzy tutaj zdobytej postaram się pomagać :smile: