To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Przednia szyba -
Cena. To są drogie opcje. Często ich nawet nie ma w cennikach w Polandii. Zauważ, że listy wyposażenia czy nawet linie danego modelu są inne w Polsce i Niemczech. Pomijam już kwestie międzykontynentalne.
Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka
-
wiesz co jak ja kupowałem szybę przednią do swojego Mondeo za zwykłą chcieli około 300pln, a podgrzewana to była około 550pln. Ja pierdzielę, dla mnie to zaden koszt a jaka wygoda :)
-
Zdaje sie ze ford wlasnie ma patent na to swoje rozwiazanie
-
Ale jaki to patent. Producentów szyb z drutami jest wiele, podciągnąć tylko wiązkę, dodatkowy przycisk na desce w aucie i może mocniejszy akumulator i alternator i po sprawie.
-
Ty jak moja żona. Niestety, to trochę bardziej skomplikowane.
Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka
-
Bo to ja jestem Twoją żoną - chociaż rzuciłbym Ci pierścionkiem/obrączką pod nogi gdybyś zajechał po mnie Dacią Logan :)
-
-
CZy Logan czy Duster jeden pies
-
A za wschodnia miedza te dustery i logany maja znaczki Renault...
-
Cytat:
Napisał
tedybear
CZy Logan czy Duster jeden pies
Pierwszy duster był na płycie logana. A te z nazwą renault są trochę bogatsze. Taki Suv premium na rynki wschodzące typu Rusy Indie Brazylia itp. To dla producentów sa fajne rynki -duża chłonność (tam gdzie jeszcze srają do pudełka po butach takie auto robi wrażenie) mniej problemów z jakimiś tam normami EU może nawet nie trzeba cynkować bo tam zimy nie ma itp.
-
2 załącznik(i)
Dzisiaj wracając z DE na wysokości Gliwic na A4 dostałem kamieniem w szybę na VINem przy prędkości 125/130 km/h. 2 punkty obok siebie. Kamień był duży. Próbować naprawiać czy wymiana szyby z AC ? Generalnie czeka mnie kolejna trasa pod Monachium w majówkę i wolałbym jej nie wymieniać na razie żeby nie skończyło się tak samo -.-
Byłem u speców i powiedział, że 150 zł za klejenie ale jest prawdopodobieństwo, że szyba pęknie przy naprawie i wtedy to już na pewno będę musiał ją wymienić. Wolałbym, żeby ASO nie dotykało mojego samochodu :mad:
Załącznik 31728 Załącznik 31729
-
W takim miejscu nie przeszkadza wiec na pewno naprawiać. Jak się nie uda to już nie będzie wyjścia...
-
potwierdza się teoria, że szyba w tipo jest z gównolitu
-
Cytat:
Napisał
manio20
Nie tylko w Tipo. Mi w wypożyczonym peugeocie strzeliła szyba (pojawiło się pęknięcie) ot tak sobie. Wystarczyły zwykłe naprężenia podczas jazdy niemiecką autostradą.
-
Cytat:
Napisał
manio20
Glupoty gadasz kamien widac ze spory walnal w szybe z duza sila a tylko slad jak po strzale z broni ,nie rozeszlo sie dalej. I nie pisz ze w aucie x miales podobnie bo nigdy nie zdazy sie taka sama sytuacja. W moja szybe przy predkosci 130 km na autostradzie łódź-wawa dostalem kamieniem wielkosci kulki sera mozarelli ( tych mini) i ani sladu na szybie a widzialem jak ten kamien lecial.