I dowód by zabrali, przecież niesprawny technicznie w świetle przepisów...
To jest widok strony w wersji do druku
I dowód by zabrali, przecież niesprawny technicznie w świetle przepisów...
Jak wolisz ryzykować to Twoja sprawa. Ja już raz miałem zabrany DR za szybę. Mandatu akurat nie dostałem - tylko pouczenie. Ale po co sobie robić problemy. Po to jest Assistance, żeby z tego korzystać.
Poza tym musiałbym ciągnąć ze sobą drugiego kierowcę, żeby mieć jak wrócić z Katowic. Auta zastępczego nie potrzebowałem bo mam akurat czym jeździć.
Skoro koszty pokrywa ubezpieczenie to trochę inna rozmowa.
Chociaż w przypadku braku AC pewno też bym zaryzykował i pojechał sam.
Update
1. Nowa szyba trzyma się dobrze :lol:
2. Miesiąc temu wykonałem samodzielnie kompleksowe oczyszczenie lakieru. Na lakier położyłem coli 476s.
3. Dzisiaj robiłem przegląd po 15 tys (olej + filtr + filtr powietrza + filtr kabina + ozonowanie klimy i odgrzybianie + mycie auta ~ 600zł Ganinex Pszczyna. Przy okazji zwróciłem uwagę na to , że coś mi stuka w lewym kole. Luzów nie stwierdzono. Natomiast serwis twierdzi, że łożysko mcpersona górne jest lekko przytarte i będa wymieniać na gwarancji. Jadę za tydzień.
4. Przy przeglądzie poprosiłem o możliwość zerknięcia na auto jak będzie na podnośniku w celu weryfikacji jak podnoszą auto - pod pretekstem weryfikacji stanu podwozia po zimie :lol: Z przodu podłożyli dobrze ale z tyłu już nie - użyli progu ale od wewnątrz. "Mechanicy" młodzi - 20 parę lat. Próbowałem o tym pogadać ale Pan nie skumał chyba o co mi chodzi :) Progi całe na szczęście.
5. Tydzień temu radio drugi raz się zawiesiło przez rok czasu - chyba zrobię sobie update softu.