A może na autogutti.pl znajdziesz nową?
To jest widok strony w wersji do druku
A może na autogutti.pl znajdziesz nową?
A u mnie przy zmianie z 1 na 2 bieg jest tak jakby dziura(chwila zawachania auta)też tak macie?Przy jakich obrotach najlepiej zmieniać biegi,kolo 3000tys.?
Pisaliśmy tu już strasznie dużo o tej "dziurze" - jedni twierdzą, że u nich tego nie ma, inni piszą, że TTTM, jeszcze inni podawali sposoby walki (odpowiednia koordynacja pracy nóg). Sam jestem strasznie ciekawe jak to będzie - odbieram mój egzemplarz w środę ;)
Nie chodzi o obroty tylko o to by na moment nie zdławić silnika przez zbyt szybkie odpuszczenie sprzęgła. Przynajmniej z moich obserwacji. Pierwsze 3 biegi są bardzo krótkie i naprawdę nie ma żadnej dziury!
Jak ktoś ma problem, niech odwiedzi hamowanie i specjalista sprawdzi czy rzeczywiście macie dziurę ;)
Czyli jaka najlepsza technika jazdy na tą dziurę?
Dziury należy omijać [emoji1] a tak serio trzeba trochę pojeździć i zmieniać biegi dynamicznie, nie za nisko, najlepiej tak w okolicy 2 tyś. Ja przynajmniej już niczego takiego nie odczuwam. Jeździ się przyjemnie i zawsze jesteś pierwszy spod świateł [emoji14]
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Mea culpa, nie doczytałem, mam TJet. Pomińcie ten komentarz
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Zmiana biegu w benzynie przy 2 tyś ? ....chyba ci się coś pomyliło ... dla wszystkich nie umiejących zmieniać biegów mam prostą receptę ..... zmieniajcie biegi w taki sposób aby po zmianie biegu na obrotomierzu było przynajmniej 2tyś obrotów ... wasze problemy się skończą ... i nie będzie miało znaczenia do jakiego samochodu wsiądziecie ... standardowo w benzynie zmiana biegu w okolicach 3 tyś/obr. ale jak masz skrzynie z krótką jedynką a dłuższą dwójka trzeba podkręcić wyżej np. 3,5 tyś wtedy po zmianie masz ok 2tyś i jak naciskasz gaz auto żwawo przyśpiesza ... zbyt wczesna zmiana biegu powoduje problemy z brakiem mocy ... trzeba to sobie wyczuć w każdym aucie.
Ja nie mam dziury, przynajmniej nie zauważam albo mam niezłą koordynację nóg z ręką która biegi zmienia :)
ja zmieniam biegi 3000 i wyżej nawet do 4000 i u mnie nic wspomnianego wcześniej nie występuje :)
Wiecie jak to jest z dziurą ??? Tak samo jak z du...pą!!! Każdy ma swoją... w du....pie!!!! Śmieszy mnie już ten temat :) Wciskać gaz zmienać bieg dynamicznie a nie jak ciota i żadnej dziury nie ma :D
Dokładnie jak kolega wyżej, po zmianie biegu wciskamy gaz i samochód jedzie. Kupiliście słabe 1.4 (tak jak ja) więc trzeba go "deptać" , żeby jechał, proste.