To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Android Auto -
Cytat:
Napisał
muchac35
Kto ma android auto w tipo napiszcie jakie programy działają?
Zainstaluj sobie Android auto na smartfonie i będziesz wiedział. Wyświetlacz w aucie to tylko "lustro" Twojego telefonu więc ważne co będzie w telefonie.
Za dużo tych apek to nie ma, jest trochę programów do muzyki i Waze GPS jako opcjonalna nawigacja.
-
aplikacje zainstalowałem ale pytam bo odbiór Tipka dopiero w listopadzie
Janosik nie będzie działał?
działają tylko wybrane aplikacje? Najlepiej by było aby to co jest na smartfonie wyświetlało się na ekranie 7''
-
Cytat:
Napisał
muchac35
działają tylko wybrane aplikacje? Najlepiej by było aby to co jest na smartfonie wyświetlało się na ekranie 7''
Tak dobrze nie ma, producent musiałby wstawić obsługę mirror link. Trzeba się zadowolić tym, co jest i mieć nadzieję, że Android auto rozwinie się jeszcze pod względem funkcjonalnym, chociaż szczerze mówiąc to wątpię, ponieważ Google nie traktuje tego projektu poważnie.
Wysłane z mojego E6883 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
muchac35
Ja też nie mam auta ale jest sporo informacji na necie.
Android Auto to niestety nie jest mirror link czyli bezpośrednie zdublowanie całego ekranu smartfona na wyświetlaczu auta.
Jak masz apkę to ją odpal i zobacz jak wygląda ekran, taki niestety bardzo prosty interfejs do obsługi kilku dedykowanych aplikacji. Wyświetlacz samochodu będzie pokazywał dokładnie to co widzisz na smartfonie.
Yanosik z tego co wiem może działać ale tyko w tle. To znaczy musisz go uruchomić a potem odpalić Android Auto. Nie zobaczysz ekranu Yanosika ale będzie podawał komendy głosowe i ostrzeżenia przez kanał audio.
-
Googlowa nawigacja działa poprawnie i to jest najważniejsze.
-
Cytat:
Napisał
giannini
Googlowa nawigacja działa poprawnie i to jest najważniejsze.
W sensie, że wyświetla się poprawnie to tak, bo jako nawigacja jest po prostu beznadziejna. 2 rok z rzędu wkurzam się, bo prowadzi takimi drogami, że można zawieszenie urwać. Trzeba jak za króla Świeczka planować trasę z mapą. Czasem w ciągu dnia fajnie pojechać pustą drogą 60 km/h z zakrętami i między wsiami, ale często dziury takie, że po zmroku strach jechać, a szerokość na 1,5 samochodu, także nie lubię jej, bo prowadzi jakimś dziwnym i niezrozumiałym dla mnie algorytmem. Muszę wypróbować waze, bo ponoć działa z Android auto, może ktoś potwierdzi, bo nie mam jeszcze auta.
-
Z tego co pamietam, android auto/appleCar działa tylko z mapami Google map/iOS map od Apple - Apple używa map tomtom.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Cytat:
Napisał
gilbert3
W sensie, że wyświetla się poprawnie to tak, bo jako nawigacja jest po prostu beznadziejna. 2 rok z rzędu wkurzam się, bo prowadzi takimi drogami, że można zawieszenie urwać. Trzeba jak za króla Świeczka planować trasę z mapą. Czasem w ciągu dnia fajnie pojechać pustą drogą 60 km/h z zakrętami i między wsiami, ale często dziury takie, że po zmroku strach jechać, a szerokość na 1,5 samochodu, także nie lubię jej, bo prowadzi jakimś dziwnym i niezrozumiałym dla mnie algorytmem. Muszę wypróbować waze, bo ponoć działa z Android auto, może ktoś potwierdzi, bo nie mam jeszcze auta.
Jakkolwiek waze jest googla i ma te same mapy.
-
Cytat:
Napisał
RedDevil
Jakkolwiek waze jest googla i ma te same mapy.
Mapy mogą być te same, byle algorytm trasy był na nieco wyższym poziomie ;)
-
Cytat:
Napisał
gilbert3
Mapy mogą być te same, byle algorytm trasy był na nieco wyższym poziomie ;)
Jeżdżę na waze i nie widzę zbytniej różnicy, fakt proponuje przed rozpoczęciem podróży trasy alternatywne ale i tak wskazuje najszybszą z uwzględnieniem korków, robót drogowych itd.
-
Czyli gdy będzie szybciej lokalną drogą tak pokieruje.
-
Cytat:
Napisał
gilbert3
W sensie, że wyświetla się poprawnie to tak, bo jako nawigacja jest po prostu beznadziejna.
Napisałem w sensie poprawnie , że wyświetla mi mapę i warunki ruchu. Ja praktycznie nie korzystam z nawigacji w sensie "skręć w lewo , a teraz skręć w prawo". Nawet jak jestem za granicą. Chyba , że jestem w totalnie nie znanym mi mieście i chcę podjechać pod konkretny adres. Nie wierzę żadnej nawigacji. Mam Garmina z dożywotnią aktualizacją i całą Europą , jeżeli go używam to też tylko sporadycznie.
-
lukas_kamienna, czy dobrze zrozumiałem, że dokładali Ci Android Auto w serwisie?
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
otasz
Dobra wiadomość, ale i tak udało mi się to jeszcze domówić.
Szkoda tylko, że sprzedawcy nie posiadają takich informacji.
otasz, po jakim czasie od momentu złożenia zamówienia domówiłeś tego Androida? Wiesz może jaki status miało twoje zamówienie? Pytam, bo od mojego zamówienia minęło już trochę czasu, a mój diler twierdzi, że już za późno. Odbiór auta mam mieć październik/listopad.
-
Cytat:
Napisał
marsadow
otasz, po jakim czasie od momentu złożenia zamówienia domówiłeś tego Androida? Wiesz może jaki status miało twoje zamówienie? Pytam, bo od mojego zamówienia minęło już trochę czasu, a mój diler twierdzi, że już za późno. Odbiór auta mam mieć październik/listopad
Rzeczywiście wiele zależy od statusu samochodu, gdzieś widziałem kody statusów w których są możliwe zmiany, a w których już nie. Poproś go o informację na piśmie, że nie może tego zrobić i powiedz, że zweryfikujesz jego informację w FCA. Okaże się szybko czy mówi prawdę :)
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
marsadow
lukas_kamienna, czy dobrze zrozumiałem, że dokładali Ci Android Auto w serwisie?
otasz, po jakim czasie od momentu złożenia zamówienia domówiłeś tego Androida? Wiesz może jaki status miało twoje zamówienie? Pytam, bo od mojego zamówienia minęło już trochę czasu, a mój diler twierdzi, że już za późno. Odbiór auta mam mieć październik/listopad.
Samochód zamówiony 8.06, a domówienie UConnect Live załatwione 26.06, tyle że przez infolinię Fiata. Mój dealer niestety nie informuje mnie absolutnie o niczym. Ledwo mogę się czegokolwiek dowiedzieć nawet jak sam zadzwonię. Ponieważ przez tydzień centrala rzekomo nie odpisywała im na wysłane pytanie, czy można jeszcze to domówić, więc sam zapytałem przez formularz kontaktowy na stronie Fiata. Po dwóch dniach telefon niby z Włoch, czy chcę to zareklamować, powiedziałem że tak. Następnego dnia telefon z chyba z Bielska, potem jeszcze z Warszawy dwa razy z tekstami że zależy im żeby to załatwić, bardzo pozytywnie mnie zaskoczyli. Dopiero potem dealer zaczął się kontaktować i okazało się, że jednak można to domówić. Niestety nie wiedzieć czemu, mój egzemplarz będzie produkowany pod koniec września i krew mnie zalewa, jak czytam na forum, ze ktoś zamówił miesiąc po mnie i już odbiera.
Póki co, na pocieszenie, zostało mi tylko wystrugać sobie mały model Fiata Nuova 500 :(
Załącznik 29182