To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
kjk
W hydraulicznym jest silniejsze wrażenie mechanicznego połączenia kierownicy z kołami. Elektryczne trochę żyje własnym życiem. Zwłaszcza przy większych prędkościach mam wrażenie, jakbym sterował taką kierownicą podpinaną do kompa poprzez USB. Oczywiście nie jest to problem i można się przyzwyczaić.
Też mam takie wrażenia. Do tego rozleniwia. Jeśli jeżdżę starszym autem z hydraulicznym, to chyba częściej trzymam dwie ręce na kierownicy,
Hydrauliczne jest passe, ponieważ pompa cały czas pracuje, a więc pobiera jakąś tam moc z silnika, która i tak, jeśli nie kręcisz kierownicą zamienia się w ciepło płynu hydraulicznego. Są jeszcze rozwiązania pośrednie, pompa hydrauliczna napędzana silnikiem elektrycznym. (W doblo tak jest?)
-
Nie podoba mi się w Tipo lub brakuje:
1. Dzwięk pracy silnika 1.4 przy normalnym rozpędzaniu, zwłaszcza 2 i 3 bieg - jak Polonez
2.Brak podświetlenia przycisków przy lampce z przodu, w nocy troche trzeba pomacać zeby zaświecić bez otwierania drzwi. Przyciski szyb podświelili a na lampce przydziadowali
3. Otwór mocowania osłony przeciwsłonecznej jest na tyle duży że po opuszczeniu osłony akurat tamtędy blinduje słońce po oczach
4.Dźwignia regulacji oparcia foteli przód - totalna tandeta, plastik fantastik niechlujny odlew krawędzi, na szczęście nie widać
Reszta jest super i mi się wszystko podoba, nie ma co rżnąć ekspertów z faszystowskich pism motoryzacyjnych i dopierdzielać sie do rzeczy które normalnie działają.
-
Cytat:
Napisał
nofix
nie ma co rżnąć ekspertów z faszystowskich pism motoryzacyjnych i dopierdzielać sie do rzeczy które normalnie działają.
A temu panu na zlocie TIPO to ja słuszny garnek wódki naleje :D
-
Cytat:
Napisał
notfix
2.Brak podświetlenia przycisków przy lampce z przodu, w nocy troche trzeba pomacać zeby zaświecić bez otwierania drzwi. Przyciski szyb podświelili a na lampce przydziadowali
Pierwszy raz masz auto z elektrycznymi szybami? Podświetlenie klawiszy szyb jest oczywistością, oczywistością nie jest podświetlenie przycisków lampki. W 500X przydziadowali z podświetleniem klawisza w tylnej lampce :tongue
-
Aaa, jeśli o takie rzeczy chodzi to jestem ja ślepy koń na gonitwie pardubickiej - nie widze przeszkód....🍸🍸🍸😀
Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Pierwszy raz masz auto z elektrycznymi szybami? Podświetlenie klawiszy szyb jest oczywistością, oczywistością nie jest podświetlenie przycisków lampki. W 500X przydziadowali z podświetleniem klawisza w tylnej lampce :tongue
hola hola kolego!!! To nie ja napisałem :)
-
Cytat:
Napisał
ZAFFERANO
hola hola kolego!!! To nie ja napisałem :)
Właśnie widzę, że coś się pokićkało. Postaram się poprawić :wink:
Już zrobione :wink:
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Już zrobione
:kawka:
-
Żeby rozgrzać dyskusję :tongue
Zacznijcie oglądać odbłyśniki reflektorów przednich dokładnie nad żarnikiem żarówki :kapela:
Bardzo jestem ciekaw reakcji :food:
Ps. Właściciele GP wiedzą o co mi chodzi :tongue Co prawda w GP jest to bardziej widoczne, bo nie ma dziennych i odbłyśnik większy :tongue
Zapewne skończy się na wielu załamaniach nerwowych, chyba że ktoś ma/miał GP, to załamanie nie grozi :lol:
-
Plastik zaczyna się topić pod wpływem temperatury??? Naprawdę zauważył ktoś z użytkowników tipo taką usterkę w swoim aucie????
-
Cytat:
Napisał
marnyd4d
Plastik zaczyna się topić pod wpływem temperatury??? Naprawdę zauważył ktoś z użytkowników tipo taką usterkę w swoim aucie????
Nic się nie topi :tongue O co innego chodzi :wink: "Starzy" właściciele GP z forum fiatpunto.com.pl zapewne wiedzą, co mam na myśli :wink: Posty z 2007 i 2008 roku :smile: Swoją drogą to samo zaobserwują właściciele 500X z reflektorami na halogeny H4, o ile spojrzą :tongue
Sądząc po czepianiu się wszystkiego, do tego też wielu się przyczepi i pojedzie do ASO, chociaż z powodu świateł dziennych zjawisko może być dopiero widoczne po gwarancji :tongue Z drugiej strony kto normalny zagląda "w reflektor" :?::tongue
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Nic się nie topi O co innego chodzi
To mów po ludzku o co chodzi. U mnie nie widać żadnego problemu.
-
Ja wiem o co chodzi.Co ciekawe w Punto wymieniałem w pewnej chwili jedną lampę i żarówki na Osram cool blue intense i przez trzy lata nie pojawiło się to wypalenie w tej nowej lampie.Zobaczymy jak będzie w Tipo ale jakiś wielki dramat to nie jest.Wygląda to jak takie zamglone nad żarówką.
-
Cytat:
Napisał
Robs
Ja wiem o co chodzi.Co ciekawe w Punto wymieniałem w pewnej chwili jedną lampę i żarówki na Osram cool blue intense i przez trzy lata nie pojawiło się to wypalenie w tej nowej lampie.Zobaczymy jak będzie w Tipo ale jakiś wielki dramat to nie jest.Wygląda to jak takie zamglone nad żarówką.
Dokładnie :!: Za szybko napisałeś :tongue
Swoją drogą nie ma to wpływu na jakość świecenia reflektorów, bo zamglenie pojawia się dokładnie w miejscu, które kieruje światło bezpośrednio przed auto :wink: Nie płakałem z tego powodu :tongue MIałem wymieniane oba przednie reflektory z innych powodów, szkody parkingowej i kolizji - połamały się zaczepy mocujące do błotnika.
Zepsułeś mi zabawę :tongue
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
kjk
To mów po ludzku o co chodzi. U mnie nie widać żadnego problemu.
Widzę, że koledze troszkę ciśnienie się podniosło :tongue
-