To jest widok strony w wersji do druku
-
Witam
Przyłączam się do grona pechowców mających problem z wyświetlaczem w wersji LOUNGE.
Problem wystąpił dwa razy w listopadzie. Później spokój. Ponownie wystąpił kilka razy w styczniu br.
Zauważyłem ,że problem występuje tylko wtedy gdy po wejściu do samochodu od szybko przekręcam kluczyk. Jeżeli czynność wykonywana jest wolniej problem się nie pojawia.
Jeżeli wyświetlacz jest âmartwyâ w moim przypadku wystarczy wyłączyć zapłon, następnie przekręcić kluczyk do polowy i wyświetlacz zaczyna działać.
Zakładam, że jest to problem z samym wyświetlaczem, ponieważ przy âmartwymâ wyświetlaczu używałem przycisku zmiany wyświetlanej informacji i po prawidłowym uruchomieniu zmiana była widoczna. Niestety samochód już po gwarancji.
-
A wskazówki ci opadaja po przekreceniu kluczyka?
-
1 załącznik(i)
Nie zwróciłem uwagi uwagi czy opadają, ale jak jechałem to prędkościomierz i obrotomierz działały prawidłowo. Jak się sytuacja powtórzy to zwrócę uwagę na wskazówki.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
W załączeniu zdjęcie po uruchomieniu silnika.
Załącznik 39611
-
Jak przekrecisz kluczyk (raz) to wskazowki ida do gory i wracaja wtedy jak opadna na godzinę 6 to aku walnięty
-
Witam. Podepne siÄ pod temat, na jesieĹ miaĹem jeden raz, Ĺźe na wyĹwietlaczu widniaĹo tylko logo fiat, do dnia wczorajszego nic siÄ nie dziaĹo , aĹź tu nagle ciemnoĹÄ, raz dziaĹaĹ raz niee. Nadmienie,Ĺźe czujnik temperatury zewnÄtrznej teĹź szwankuje jak pada deszcz czy jest mgĹa. Auto garaĹźowane , ale gdy tylko dostanie wilgoci podczas jazdy zaczyna szwankowaÄ. zegary po odpaleniu idÄ
do gĂłry ale wracajÄ
na godzinÄ 8 tam gdzie zaczyna siÄ skala, wiÄc chyba ako jest dobry, ale pojadÄ sprawdziÄ .... DziĹ zegary dziaĹajÄ
...w sumie tylko, gdy Ĺźona jeĹşdzi to mĂłwi, Ĺźe ciemno na ekranie, mi osobiĹcie siÄ to nie przydarzyĹo.....fiat tipo 2019 r wersja lounge sedan 1.4 T-jet z LPG fabrycznym
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Widze ze polskich liter nie czyta...może jeszcze raz ....fiat tipo 1.4t-jet sedan wersja lounge, 2019...na jesien mialem jeden przypadek ze na ekranie widniało tylko logo fiat...do wtorku gdy żona przesyła mi zdjęcia , ze na ekranie ciemno...mi sie to nie przytrafilo, dzis ekran dziala, zegary po przekręceniu kluczyka ida do gory i wracaja na godzine 8 na początek skali pomiarowej....sprawdze ako przy okazji...no i czujnik temperatury zewnetrzej też szwankuje jak jest mokro , nie wiem czy to moze miec zwiazek, jedno z drugim?? Dam znać jak sie temat rozwinie, pozdrawiam
-
U mnie kilka razy było to samo tzn. ciemny wyświetlacz w lecie przy wysokiej temperaturze na zewnątrz i oczywiście wewnątrz. Jak samochód ostygł w garażu wyświetlacz działał. Reklamowałem w ASO pokazując zdjęcia ciemnego wyświetlacza bez skutku, dopiero jak zdechł calkiem i ASO zrobiło swoje zdjęcia to wymienili na nowy w ramach gwarancji i spokój do dzisiaj.