To jest widok strony w wersji do druku
-
Witam wszystkich. Ja z małym zapytaniem. ABS ESP Hill Holder swiecił, mechanik w kompie powiedział ze prawy tył, okej wymieniłem ale błąd nie zgasł i tu moje pytanie czy po wymianie piasty z czujnikiem trzeba jechac na kompa do mechanika zeby wykasował czy sam powinien zniknąć czy moze odpiąć aku na pare minut :):):)
-
Przejedź się kawałek, błąd powinien zniknąć. Na postoju może nie zniknąć. A jeżeli po 1-2 km nie zniknie to pewnie przyczyna była inna niż wymieniony element.
-
Mógł być czujnik uszkodzony. Piastę samą w sobie trudno uszkodzić. Może wiązka do czujnika gdzieś uszkodzona.
-
Jeżeli dobrze wymieniłeś to powinien zniknąć...
-
Super dzięki, podejdę do tego przewodu łączącego czujnik z centralką. A tak na koniec ta centralka abs/esp jest pod autem czy gdzies zabudowana, ciężko się do niej dostać? Wiem że po nitce do głębka ale zapytam bo niewiem na co sie szykować :)
-
Czujnik jest wbudowany w piastę, z tego co mi wiadomo, sam czujnik aby się popsuł to raczej są małe szanse. Przewody od ABS niestety często padają. Słabe wykonanie. Kostka główna jest zaraz przy zbiorniku. Rozdziela potem na lewe i prawe koło. Ja miałem problem z tym przewodem, 2 x był juz lutowany, wreszcie się wkurzyłem, zdjąłem całość i kupiłem "wypinacz pinów" i przelutowałem na nowe kable, kłopot sie skończył. Błąd ABS/ESP powinien zniknąć od razu po naprawie łączeń.
-
Witam pierwszy raz się odzywam na forum.Croma 1.9 Czy można wyprobowac jakoś FES a bez kupowania. Mam problem z ABS w CROMIE. Do tej pory łączyłem się ELM 327 i telefonem ale to tylko silnik. czy jes wersja darmowa FIAT ECU SCAN np.lite takiej używam do strej AUDI .
-
Skoro już odezwałeś się pierwszy raz, to należy iść za ciosem i pierwszy raz zajrzeć do działu download na tym forum. Warto to zrobić, zwłaszcza po raz pierwszy. ;)
-
Cytat:
Napisał
Pitur
Witam pierwszy raz się odzywam na forum.Croma 1.9 Czy można wyprobowac jakoś FES a bez kupowania. Mam problem z ABS w CROMIE. Do tej pory łączyłem się ELM 327 i telefonem ale to tylko silnik. czy jes wersja darmowa FIAT ECU SCAN np.lite takiej używam do strej AUDI .
Tak darmowa wersja umożliwia odczyt błędów centralki ABS...