W sumie to nawet jestem pewien ;) nie chciałbym hamować takim autem gwałtownie
To jest widok strony w wersji do druku
W sumie to nawet jestem pewien ;) nie chciałbym hamować takim autem gwałtownie
no to co radzicie ? przewody elastyczne wymienione
a z tego co wiem to w sienie nei ma takowego regulatora siły hamowania chyba ze jestem w dużym błedzie
moze pompa nie domaga ? moze serwo ? ja nie mam pomysłów ;)
Korektor siły hamowania jest
OOO tak ja teraż mam brak amortyzatora lewego przedniego to przy hamowaniu koło wciska w nadkole i auto krzywo hamuje co jest niebezpieczne.
no racja tłumiki które zawsze działają a nie od obciąenia ;)
Trochę dziwnie zrobione. ale kiedys tak robili ;p
Witam panowie podszebuję podpowiedzi jak zdjąć tylne bębny.Zdjołem koło i gdzieś są śruby do poluzowania tylko powiedcie gdzie one się dokładnie znajdują.Pozdrawiam
a nakrętkę z piasty odkręciłeś ? i proszę o poprawę pisowni :)
Nakrętka z piasty (centrująca koło) i potem lewo prawo nawalać młotkiem aby szczęki się zeszły..
też chce wyremontować hamulce z tyłu i kupiłem już części marki fast. bębny, szczęki, sprężynki i wszystko w cenie 143zł. musze jeszcze wymienić piaste. będe pierwszy raz robił taką naprawe. jakieś rady dla żółtodzioba? mam wszystkie potrzebne klucze, nawet nasadke 32'. pozdrawiam
klucze masz a podnosnik lub chosiaż kanał???
Wymiana łożyska wymaga użycia klucza dynamometrycznego.
Naprawdę. Można zmontować "na oko", ale łożysko padnie dość szybko.
Sama naprawa jest prosta:
fiat Palio, Wymiana piasty koła tylnego. - Wasze manuale • AutoCentrum.pl
ale zmontowanie piasty bez klucza dynamometrycznego (w palio jest wymagane 280Nm) powoduje że każda piasta po czasie rozleci się jak chińska podróba. Jedne wytrzymają dłużej, inne krócej ( org. poprawnie zamontowany wytrzymuje 190-200k km) - po po amatorskiej naprawie trzeba mieć szczęście żeby wytrzymała ponad 50k km.