To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Zimówki -
Ja mam wrażenie, że w ogóle moja croma znacznie lepiej się trzyma drogi na letnich oponach (225/45/18) niż na zimowych ( fulda ale nie pamiętam jaki model - dostałem razem z zakupem auta, i półki jeszcze się nadają to je zakładam ). Chociaż co roku zastanawiam się czy jest sens zakładać zimowe kapcie szczególnie że u mnie w Wielkopolsce śnieg występuje w porywach przez 7 dni w roku... a jak jest mróz to przeważnie jest sucho.
-
Pierwsza zima na Imperialach https://www.oponeo.pl/model-opony/im...-snowdragon-hp
Po zimie, jak będzie taka, podzielę się opinią na ich temat.
Kupiłem je za w względu na bardzo dobre wrażenie letnich opon tej marki Ecosport 2.
Wysłane z mojego Nokia 6.1 przy użyciu Tapatalka
-
Miałem okazje jechać jako pasażer samochodem z założonymi nowymi Imperialami Snowdragon UHP (205/55/16) i jeżeli chodzi hałas wydawany przez te opony to było tragicznie. Każdy rodzaj asfaltu to inny dzwięk i jego natężenie, nawet pojedyncze łaty na drodze powodowały zmianę dźwięku wydawanego przez te opony. Pierwszy raz spotkałem się z tak dziwnym zachowaniem opon. Co do przyczepności to nie mogę się wypowiedzieć.