To jest widok strony w wersji do druku
-
Jeszcze raz.
Kolega ma 5w30 i jest lipa. Lipa, ponieważ to olej o lepkości zalecanej do aut z filtrem DPF.
Ja spróbował bym na zime z olejem 5w40.
Co do 10w60, to wszystko się zgadza. Sam takie zalewam, nawet 15w50, ale nie do JTD.
Temat do przemyslenia.
-
A jakie normy powinien spełniać olej do JTD ??
Do tamtego oleju napewno nie wrócę, myślę albo 5W40,albo 10W40.
Teraz gdy będę wiedział jaki to jakiej marki czy motul czy valvoline>?
-
Wypośrodkujmy więc.
Z gamy moich olejów mogę zaproponować Millers XFE 10w40, olej o bardzo dobrych parametrach, spełniający normy:
API CH4, CI4 ACEA B3, B4.
-
Cytat:
Napisał
PabloGarage
Ten zwykły mineralny z naklejka LPG to w 99% marketing.
Wiadomo ;)
Cytat:
Napisał
PabloGarage
To jeśli ktoś ma dajmy na to Subaru Imprezę z LPG, i ma zalecanego Lotosa, też ciekawe, co nie, to ma lać minerał, bo jest zalecany do silników zasilanych LPG ?
Może się źle wyraziłem, bardziej chodziło mi o poznanie Twojej oceny na temat olei Lotos. Są opinie, że są one takie sobie, są też opinie, że jeżdżą i nie narzekają.
-
To inaczej.
Wszystko zależy od tego, do czego i jak jest używane auto. Jeśli do spokojnej jazdy, ma nie wysilony silnik, to spokojnie wystarczy. Miałem taki przypadek, kiedy to klient kupił Alfę z silnikiem 1.8 TS z uszkodzonym silnikiem. Silnik naprawiliśmy, po czym został założony LPG i po kilkunastu kkm auto zostało sprzedane.
Po naprawie zalane zostało Lotosem 10w40.
Następny nabywca również przez około 80 kkm jeździł i serwisował auto u mnie, używając dalej LOTOSa. W tym roku, latem poleciał Alfą w trasę, i odcinek kilkudziesięciu kilometrów postanowił pokonać ostrzej. Jakież było jego zdziwienie, kiedy silnik zaczął stukać. Okazało się, ze olej podczas długotrwałego, dużego obciążenia po prosu nie dał sobie rady, film olejowy na wale został zerwany, no i klops. Myślę, ze gdyby dalej jeździł w miarę rozsądnie/spokojnie, nic by się nie stało. To taka historia z życia wzięta. Jeśli ktoś jeździ spokojnie, nie daje w palnik za ostro to spokojnie wystarczy.
-
. Cytat:
Napisał
PabloGarage
Wypośrodkujmy więc.
Z gamy moich olejów mogę zaproponować Millers XFE 10w40, olej o bardzo dobrych parametrach, spełniający normy:
API CH4, CI4 ACEA B3, B4.
Ok, ale chodzi mi jakie parametry powinien spełniać olej do JTDka ? Bo nie mogę znaleźć tego.
Chodzi mi o symbol np jak powyżej podałes lub numer jak to jest do passatów np 506.01.
Jeśli ten millers jest ok to może go wybiorę .
Tak btw. To do paska b5 fl 2002 130 konny 1.9tdi - jaki najlepiej olej do niego ? Przebieg koło 200, aktualnie na mobil 5w50, niedawno kupiony w rodzinie.
-
Do JTD 505.00 w zupełności wystarczy.
Do TDI PD Passata powinien być 505.01.
-
Na zimę chyba zaleję dalej syntetyka ale 5W40.
Z firmy Valvoline, Motul, ew. Millers- jeśli ten olej jest dość dobry.
Ale sądzę że Valvoline będzie dobrym wyborem, tylko poszukam taki który spełnia normy do JTDka :)
Chyba że ktoś już ma taki sprawdzony.
Dzięki za naukę w dziedzinie olejów samochodowych :D
-
Cytat:
Napisał
Memciu
Na zimę chyba zaleję dalej syntetyka ale 5W40.
Z firmy Valvoline, Motul, ew. Millers- jeśli ten olej jest dość dobry.
Ale sądzę że Valvoline będzie dobrym wyborem, tylko poszukam taki który spełnia normy do JTDka :)
Chyba że ktoś już ma taki sprawdzony.
Dzięki za naukę w dziedzinie olejów samochodowych :D
Millers Oils to aktualnie 1 z najlepszych producentów olejów na świecie.
-
ok to wybiorę millers'a ale w przystępnej cenie 5W40 - jeśli taki jest :D [chodzi mi czy taki znajdę w cenie ok 110 zł]
EDIT:
nie mogę się zdecydować :/
www.ceneo.pl/2349555s
lub
http://www.millersoils.pl/produkty/p...oils-xfs-5w40/
http://www.millersoils.pl/produkty/p...oils-xfd-5w40/
albo inny - ale jednak do ceny m.w. 140zł.
Na zimę zdecydowałem pełny syntetyk 5W40 wlać, lecz nadal nie wiem jaki.
Wiele osób chwali Motula i myślę by taki wlać.
Valvoline,lepsza opcja ? heh już nie wiem
-
No ja tez na dniach będe wymieniał olej w moim JTD i z tego co czytam o olejach, to juz sam nie wiem co wlac ;)
-
a ja wam powiem ze to chyba bez różnicy co sie leje byle wymieniać go na nowy.
-
Cytat:
Napisał
seth
to chyba bez różnicy co sie leje
No wiesz, ja np. 15W/40 to na pewno nie wleje do żadnego z moich aut ;)
-
mi chodziło o marke oleju :D nie sprecyzowałem. Ja pomimo przebiegu będę przechodził chyba na 5/40 jak zaleca producent. Marka bez znaczenia wszyscy teraz oferuja inteligentne oleje, proszki do prania tylko ludzie coraz głupsi :D
-
Cytat:
Napisał
seth
Ja pomimo przebiegu będę przechodził chyba na 5/40
powiem, ze tez nad tym myślałem ;) bo nigdzie wycieków żadnych nie mam, silnik ładnie chodzi, no i na rożnych forach, własnie taki olej zalecają do JTD, ale jakoś do przemyślenia jeszcze ;)