To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
seth
MZ ETZ 250 z 1982 roku
Yes ... moja MZ była identyczna, tylko o rok starsza i po paroletniej służbie w drogówce.
No dobra, to nie ty wyjechałeś mi zza zakrętu, na pewno nie.
Cytat:
Napisał
ubek
Nic się nie stało?
Miejsce "wypadku" (pierwszej pokazanej na filmie symulacji) podobne do tego w którym ja miałem przygodę (opisana wcześniej), zakręt był tylko brak gęstych krzaków i skrzyżowania.
Ja jestem ten "jeden na pięćdziesięciu", zawsze zatrzymuję się jeśli widzę że nie ma jeszcze ekip ratowniczych. Mam narzędzia (dużo), gaśnicę co najmniej 2 kg (w firmowych samochodach nawet dwie i to większe), zestaw pierwszej pomocy (nie "apteczkę", te używane u nas w samochodach nadają się co najwyżej do zabandażowania palca zranionego szkłem). Ratownikiem nie jestem, umiem tyle co ze szkoleń (raz na dwa lata muszę zaliczyć kurs BHP), ale nie umiał bym zasnąć spokojnie wiedząc że mogłem pomóc a nie zatrzymałem się.
Co mam powiedzieć ... często było tak że z jadących sznurem pojazdów zatrzymywałem się ja i jeszcze jeden-dwóch zawodowych kierowców. Zawsze tak było, to nie jest wynalazek ostatnich lat. Teraz to już nawet tirowcy nie stają do "byle stuknięcia", chyba że widać masakrę.
ubek - wierz albo nie, ale w ocenie prędkości mogłem się pomylić o 15 a nie o 50 km/h. Dopiero powyżej 150 ocena jest znacznie trudniejsza ... chyba że mam włączoną kamerkę i policzę (po fakcie, oglądając film) sekundy i mijane słupki. Nie miałem, zresztą tam dalej jest drugi zakręt i nawet na filmie nie udało by mi się oszacować prędkości motocyklisty.
-
trochę nie na temat. napotkałem wczoraj we Wrocku pewien motocykl. był to Junak M16
http://foto.scigacz.pl/cache/imgs/_w..._Junak_M16.jpg
prezentuje się całkiem nieźle. gorzej z osiągami. motocykl produkowany jest w Chinach...
więcej fotek tutaj
http://www.scigacz.pl/M16,nowy,Junak,13875.html
+ test
http://www.motogen.pl/laboratorium/t...per,art98.html
-
Oglądałem to, znieczulica to mało powiedziane, przecież to wypadek i nie udzielenie pomocy.
-
ten junak tak samo jak Romet to już chińczyk na całego, ale podobno całkiem dobrej jakości. mi się bardzo one podobają :D
-
Wśród grupy motocyklistów najmniejsze zagrożenie na drodze to kierowcy motocykli zabytkowych. boch przedstawił wyżej nowego Junaka M16, osobiście wolałbym jednak kupić sobie coś "nieco starszego" i jeździć turystycznie i bezpiecznie:). Boję się tylko o ewentualne usterki techniczne, późniejsze naprawy itp. Kosztują też nie mało przykład to ogłoszenie
-
seth, mnie też się nowe wydanie Junaka podoba. niestety, tak jak napisałeś, dzisiejszy Junak to już chińczyk na całego. mnie osobiście nie przeszkadza informacja w papierach "Made in China". skoro my Polacy nie potrafimy wykorzystać na naszym podwórku legendy polskiej motoryzacji, niech zrobią to inni. przeszkadza mi za to jakość chińskich wyrobów. to jest po prostu tragedia. nie inaczej jest z Junakiem. w testowanym przez maniaków motoryzacji egzemplarzu wysiadła skrzynia biegów, fatalnie działają hamulce, motocykl posiada zbyt miękkie przednie zawieszenie, a silnik nie zapewnia osiągów deklarowanych przez producenta. miejmy nadzieję, że pojawi się Junak M16 v2 ;) na stronie sklepu internetowego z motocyklami widziałem Junaka M16 w wyprzedaży za jedyne 12900 ;)
ja bym starego Junaka za 7 tys. nie kupił. tak jak wspomniałeś Borkoś, one nie były bezawaryjne ;)
oraz
http://www.youtube.com/watch?v=8RjjaSXb_sg
-
Słynne hasło CAŁY ŚWIAT PRZEJEDZIESZ WOKÓŁ, POLSKIM MOTOCYKLEM SOKÓŁ !!!
-
Cytat:
Napisał
Borkoś
osobiście wolałbym jednak kupić sobie coś "nieco starszego" i jeździć turystycznie i bezpiecznie
a co ma wiek motocykla do tego jak go użytkujesz. kompletna bzdura i już. bo co jak mam motocykl 1100 pojemności to muszę szybko jeździć??
Cytat:
Napisał
boch
skoro my Polacy nie potrafimy wykorzystać na naszym podwórku legendy polskiej motoryzacji, niech zrobią to inni. przeszkadza mi za to jakość chińskich wyrobów.
pewnie że tak neich ktos kultywuje to dzieło. ponoć z jakością nie jest źle. mnie martwi tylko ta mała pojemność. przydałoby się coś o poj 600
-
Na takim Janku czy innym weteranie, z koszem czy bez nie pojedziesz na "autopilocie" bo ile wyciągniesz,a na szlifierce już tak, z gazem na maxa.