podjechałem do mojego znajomego i przełożyliśmy lampy tak na próbę i wynik podam na tym prostym rysunku :
widok z góry:
rysunek
To jest widok strony w wersji do druku
podjechałem do mojego znajomego i przełożyliśmy lampy tak na próbę i wynik podam na tym prostym rysunku :
widok z góry:
rysunek
Remote, ale co to ma oznaczać bo nie kapuje trochę heheheh.Na ścianie ma to wyglądać coś jak to __/ __/ http://img138.imageshack.us/img138/6606/p92601022.jpg
Angliki mają odwrotnie czyli \__ \__
Za jakąś godzinkę zrobię fotkę moich soczewek a u mnie świecą europejsko hehehe.
znajomy pożyczył mi te lampy do jutra i jak się ściemni to wezmę i zrobię zdjęcie wtedy wszystko będzie jasne
Remote, patrzyłem na moje światła i mam takie coś
prawe (pasażer) <- <- --->
lewe (kierowca) ---> -> ->
Reszta też jest taka sama,czyli wynika że oznaczenia są takie same,więc powinny to być reflektory na Europę.Chyba że moje były dłubane bo świecą dobrze :aniolek:
Czekam na fotkę 8)
możesz lampy zostawić na aucie wersja europejska
popieram.Cytat:
Napisał jaski82
Lampy dobre,tylko podjedź gdzieś na diagnostykę żeby Ci je dobrze ustawili i możesz śmigać.
dzięki wam za info to jutro mu zapłacę i jadę wyregulować
Panowie, zakupiłem soczewki oryginalne Valeo używki, dzisiaj dostaję wiadomość, że reflektory przyszły i wyglądają jak nówki, gdyby nie to, że w jednym jest zbity klosz i widać, że uszkodzone było to podczas transportu czyli na poczcie :/ I co teraz? Jutro jeszcze będzie składana reklamacja co do jakości wykonania tej przesyłki, ale wątpię czy to coś da. Jak zakupię klosz podróbę to w jakości świecenia nie będzie różnicy? Czy można dokupić klosz Valeo gdzieś?
raczej nie powinno być różnicy w jakości świecenia. A reklamację na poczcie składaj i walcz z nimi o swoje
Nie do końca mam pewność ale reklamację to możesz składać jak odbierasz paczkę (i to zdaje się tylko na poczcie) - potem to już ciężko.. Ale próbuj to nie kosztuje.. Ja kupowałem klosze nówki w prawdzie nie do soczewek ale właśnie po to, żeby się niczym nie różniły i były jak nówki - efekt jest taki, że lampy świecą mocniej a i wizualnie auto zyskało..
Na poczcie mogę zgłosić reklamację do 7 dni od otrzymania paczki i jutro tak będzie zrobione, ale w te reklamacje to naprawdę wątpię. Trochę lipnie będzie jak jeden będzie w całości oryginalny, a drugi będzie oryginalny, a klosz jakiś shit. A tak się ucieszyłem, że w weekend założę je, ale jak zwykle wszystko jest pod górkę :/
Ja bym się wstrzymał do czasu wyjaśnienia reklamacji. Powiedz mi jeszcze czy miałem naklejkę uwaga szkło? bo jeśli nie może być problem, ale i tak bym się z nimi kłócił. Kiedyś wysyłałem paczkę PP i miałem naklejki uwaga ostrożnie, a był to cd-rom. Widziałem jak babka rzuciła nim z odległości 3 metrów i spadł do kosza z resztą paczek. Od tamtego czasu nic poza listami nie wysyłam przez PP, tylko kurierem.
Nie jestem pewny, ale chyba nie było takiej naklejki :/ Wyszło to w ten sposób, że reflektory były wysyłane na koszt sprzedającego i możliwe, że z uwagi na wysoki koszt jakiejś bezpieczniejszej przesyłki wyszło jak wyszło :/