przegląd bez gazu przy 30kkm - 616pln+ 322serwis klimatyzacji ze sprawdzeniem szczelności, uzupełnieniem czynnika i odgrzybianiem chemicznym.
Cena brutto, części wszystkie z serwisu, ASO Dąbrowa Górnicza. Ja jestem zadowolony.
To jest widok strony w wersji do druku
przegląd bez gazu przy 30kkm - 616pln+ 322serwis klimatyzacji ze sprawdzeniem szczelności, uzupełnieniem czynnika i odgrzybianiem chemicznym.
Cena brutto, części wszystkie z serwisu, ASO Dąbrowa Górnicza. Ja jestem zadowolony.
Czy po odgrzybianiu chemicznym tez przez kilka dni odczuwałeś w aucie zapach po chemii . Nie jest on bardzo mocny ale u mnie trochę mi przeszkadzało . Jednak to chemia a nie ozonowanie .
Fakt. W porównaniu do innych zapłaciłem dużo i sprobuję to wyjaśnić w FCA. Wzięcie własnych gratów wiele by nie zmieniło--sam przegląd jako usługa został wyceniony na ok. 500 zł. Trzeba będzie zmienić ASO. Schewe odpada, czyli trzeba będzie jeździć do Wejherowa.
Ja powaznie rozważam taka wycieczkę do plonska
Do Płońska...
Nie chwalcie tak tego Aso bo podniosą ceny...
Za miesiąc mam przegląd ..
Przegląd po roku 11k, bez gazu - 482zł, Dzierżoniów - Bogusz
Wymienili olej i filtr oleju, wszystko z serwisu.
Dlatego co roku wożę do nich swoje graty i żądam o stare do wglądu. To ja decyduje co mają wymienić.
Jak podajecie cenę przeglądów to również podawajcie jakie rabaty ( zniżki procentowe ) otrzymaliście w danym ASO lub innym warsztacie . Ponieważ wprowadzacie w błąd jedni drugich i to kupy sie nie trzyma. Ze zdjęć faktur wszystko dokładnie wynika . Jeden miał 5 % zniżki na części a drugi 10% a trzeci płacił 100% wartości części i robocizny a to wszystko w tym samym ASO. Potem co niektórzy oczy przecierają ze zdziwienia że ceny są różne ;)
Mam zagwozdkę : mam przegląd gwarancyjny za chwilę. Mam ofertę na części z ASO, tanio nie jest. Ale czy muszę mieć do przeglądu gwarancyjnego części z ASO do którego pojadę czy wystarczy jak będę miał części oryginalne, fiatowskie, ale nie kupione w ASO gdzie będę robił przegląd?
:confused:
Możesz swoje wziąć. Ja ze swoimi pojechałem a i tak za robociznę skosili kosmiczna stawkę...
Wiem że mogę :)
Pytanie zasadniczo miało skłaniać do zastanowienia nad skutkiem takiej decyzji w przypadku gdy okaże się, że est jakiś problem z samochodem, a dotyczy on części niedawno zainstalowanych. Przypuśćmy że przyniosłem swoje świece, orygniały fiata. Pojeździłem ale nagle wywaliło mi świecę z gniazda (wiem, szyję problem z grubej rury ;) - i teraz co? Uznane zostanie żądanie gwarancyjne czy też nie - bo części nie z ASO?...
Będzie potrzebny dowód zakupu części i jak oryginalne to gwarancja powinna być uznana... w tym konkretnym wypadku gwarancja na cześć, a skoro gwarantem jest Fiat to on tez pokrywa koszt wymiany na sprawna wiec normalne aso powinno to wymienić i rozliczyć się z fca...
Miałem sytuacje z filtrem oleju kupionym z innego aso ale taniej. Po kilkuset km od wymiany zauwazylem plame na dolnej osłonie , pojechalem na serwis i mi wymienili za friko na nowy , niby wadliwy byl. Nie chcieli nawet rachunku za zakup.
a czy ktoś z Was orientuję się jak wygląda czyszczenie DPF cena ? z gory dzieki!
A w Bielsku kilkadziesiąt PLN. Tzn stricte przegląd bez roboty z wymianą oleju i tych dwóch filtrów. Zastanawiam się jaką mają stawkę za rg że tak kroją.
Generalnie przy 30 tys w T-jecie LPG będzie to wyglądać u mnie następująco:
castrol magnatec c3 98
AP 078/3 lub LX 4333 70
op 540/3 22
k 1228 15
LPG cieklej 10
LPG lotnej 13
IKR9J8 160
Najdroższe świece no i koszt filtra powietrza nieprzystający do jego faktycznej wartości (no ale chyba jest krótko na rynku i dlatego)
Gfzie kupisz filtr kabinowy k1228 za 15 zl?