To jest widok strony w wersji do druku
-
Marketing działa, klienci chwycą na wędkę a my w miedzy czasie cyk zmienimy bazę w celu cięcia kosztów.
-
Niestety, już nie będzie taki dobry ale i nie taki najgorszy... po prostu będzie teraz przeciętny...
-
Dolałem 1 litr na 7800 km, wymieniłem olej. To daje zużycie ok. 130 ml/1000km, w nowym samochodzie. To 4 mój fiat ale najgorszy jeśli chodzi o zużycie oleju.
-
Cytat:
Napisał
Teodor20
Dolałem 1 litr na 7800 km, wymieniłem olej. To daje zużycie ok. 130 ml/1000km, w nowym samochodzie. To 4 mój fiat ale najgorszy jeśli chodzi o zużycie oleju.
buhahahahaha
a Opla ty miałeś ?
-
Cytat:
Napisał
jacekviola
buhahahahaha
a Opla ty miałeś ?
Ja miałem Astrę G, a wcześniej Corsę B. Oleju nie dolewałem :-) W tipo też nie dolewam :-)
-
Cytat:
Napisał
kjk
Ja miałem Astrę G, a wcześniej Corsę B. Oleju nie dolewałem :-) W tipo też nie dolewam :-)
Bo nie miałeś pewnie Ecotec-a :)
-
To samo można powiedzieć o 1.8 tsi, lubi olej żłopać :wink:
-
Cytat:
Napisał
steyr
Bo nie miałeś pewnie Ecotec-a :)
W astrze był Ecotec :-) W corsie nie jestem pewien, ale chyba też
-
ale diesel czy benzyniak ?
Bo diesle nie mialy problemu za to benzyniaki... mialem fabrycznie nową astrę G - żarła, VC - żarła, Zafcię - żarła .
-
Miałem eco tec z16xep i od wymiany do wymiany bagnet starczał oprócz jazdy z prędkościami powyzej 160 wtedy ttzeba było dolewać. W tipo niestety trzeba zalewać non stop okolo 300 na 1000 przy lpg a motula raczej żre wiecej niż selenia
-
Cytat:
Napisał
jacekviola
ale diesel czy benzyniak ?
Bo diesle nie mialy problemu za to benzyniaki... mialem fabrycznie nową astrę G - żarła, VC - żarła, Zafcię - żarła .
Benzyna Z14XEP :-)
-
Cytat:
Napisał
kjk
Benzyna Z14XEP :-)
Najwięcej brały starsze Ecotec-i na paskach zamiast łańcucha.
-
no tak, u mnie to bylo Z16XEP i Z18XE
-
Hej wszystkim,
podepnę się do tego tematu choć akurat mój silnik to 120kM. Zastanawiam się ostatnio nad podmianą oleju. Auto ma zaraz 3 lata i będzie 3 raz w ASO na wymianie wszystkich filtrów. Rozmawiam z ludźmi którzy trochę siedzą w motoryzacji i nie polecają by lać oleje Selenia dalej tylko zmienić na coś innego. Jakie są wasze odczucia ? Jeździcie dalej na Seleni, zmieniliście już na coś innego ? I tak - 120kM - też zjada olej jak wściekły w stosunku do 18 letniego Uno które miałem wcześniej :D
Dzięki za wszystkie odpowiedzi :D
-
Cytat:
Napisał
Adrid
Hej wszystkim,
podepnę się do tego tematu choć akurat mój silnik to 120kM. Zastanawiam się ostatnio nad podmianą oleju. Auto ma zaraz 3 lata i będzie 3 raz w ASO na wymianie wszystkich filtrów. Rozmawiam z ludźmi którzy trochę siedzą w motoryzacji i nie polecają by lać oleje Selenia dalej tylko zmienić na coś innego. Jakie są wasze odczucia ? Jeździcie dalej na Seleni, zmieniliście już na coś innego ? I tak - 120kM - też zjada olej jak wściekły w stosunku do 18 letniego Uno które miałem wcześniej :D
Dzięki za wszystkie odpowiedzi :D
Ile Ci bierze oleju ten 1.4tjet? Auto z lpg? Ja od 50kkm tankuję Amsoil-a 5W-40 C3, dolewam ~0,5l/15kkm silnik 1.4tjet z lpg. Super oszczędnie nie jeżdżę. Dla mnie zużycie oleju pomijalne.