A mnie się nie podoba, że czujnik temperatury zawyża o około 1-2 stopnie. Da się to skorygować w serwisie z kompa?
Porównuję do drugiego samochodu i termometru sterownika pogodówki które wskazują to samo.
To jest widok strony w wersji do druku
Za takie komentarze to wyróżnienia powinny być. A może auto tanie z Turcji i kontrola jakości jest z d? U mnie przy przebiegu 600km rozbierali drzwi, bo Turasy nie umieją wtyczki podłączyć i ogrzewanie luster nie działało (w ASO mówili, że nie pierwszy taki egzemplarz) a przy 1500km dokrecali zderzak przedni, bo łatał sobie luźno (też nie pierwszy). Zbliżam się do 3 tyś km i coś puka z przodu.
Fajnie, że napisał. Wie chłopak, że u innych jest ok i może jechać do ASO.
Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka
FiatPrime - Tipek u Ciebie nie ma lekko. Ciekaw jestem jak podoła trudom. 3 tysie nalatane w kilkanascie dni...
Pod kocem nie trzymam ale w niecały miesiąc 3 tys raczej nie robię. Ale tak jak pisano wcześniej u mnie jest w służbie cywilnej - 45 km dziennie do roboty i z powrotem + weekendy i jakiś tam dalszy wyjazd od czasu do czasu.
To i tak nie dużo, bo to miasto. Latając transfery można spokojnie 900 km dziennie o kręcić:p A auto I tak mniej się zużywa.
W Oplu nie ma takich problemów? (powaznie pytam bo nie chce mi się czytać forum Opla)
Ciekawe czy w innych markach jest tak samo - zawsze kupowałem wypierdziane fury, więc juz ktoś za mnie ze wszystkim do ASO pojezdził:P
Co ciekawe ja nie mam zadnego problemu - moze trafiłeś akurat na auto produkowane po jakimś święcie i pracownicy byli podmęczeni:)
Nie, to raczej norma. W każdym są poprawki. Na 100% w każdym aucie coś wychodzi. Jestem pedantem. ZAWSZE znajdę jakiś mankament. W aucie, kafelkach w łazience czy małżeństwie [emoji14] Ot taki charakter.
Ja czytałem. Dlatego mam Fiata ;-). Oprócz pierdół dochodzą trochę grubsze problemy więc uznałem że lepszy swój wróg niż obcy. Opel jest bardziej autem dla oka (zwłaszcza w środku) i jakby ktoś chciał dużo dodatków premium. FCA ma od tego Alfę. Na mniej widocznych rzeczach oszczędzają tak samo albo bardziej. Zresztą juz jest po Oplu. Trzecia zmiana w Gliwicach poszła do kasacji, Opla nie będzie we Genewie na targach (decyzja własciciela czyli francuzów). A to co się pojawi w przyszłości to będą auta francuskie ze znaczkiem Opla.
Nosz jestem wściekły. Od poniedziałku zrobiłem raptem 1300km. Od dwóch dni pada śnieg i wiadomo - więcej się pryska szybę. Przez te dwa dni (600-700km) po mieście zniknął cały płyn do spryskiwaczy! Już zamówiłem ori dysze w ASO citroena. Choćbym miał je tam wkleić na stałe. Mam nadzieję, że pompka wydoi. Tak się kufa nie da jeździć. Na weekend kupiłem baniak płynu i będę w bagażniku wozić w razie w. Powinien być w standardzie obok beczki tej Selenii na dolewki :/
Co więcej nalewając płyn zauważyłem błoto pod maską. Jestem zdziwiony ilością błota pośniegowego (a co za tym idzie SOLI). Też tak macie? Foto:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ebbcca59c043.jpg
Słabo to wygląda. Po obu stronach wali błotem do środka.
To prawda ....
Jesienią kupa błota i piachu pod maską na nadkolach chociaż po drogach zwirowych jeżdżę sporadycznie.
Tu jest ewidentnie coś spieprzone.
Osłona pod silnikiem jest ....po co ?
Miałem auta bez osłony i takiego syfu nie było. ...😠
Mito tez tak ma...
W Mito i w GP standardowo zakleja się okienko w nadkolu do wymiany żarówki, wtedy jest mniej brudu. Swoją drogą po co ten płacz z piachem na nadkolu? Przecież nic tam szczelne nie jest - amorek i sprężyna w tym pomagają.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Nadkole nie jest uszczelniane, chociażby brud dostaje się przestrzenią pomiędzy błotnikiem a plastikami + dziura na amorek.
Gównoburza z niczego z brudem. Na wiosnę spłukać wodą i tyle - w obu swoich autach mam to zjawisko i nie siedzę na kiblu ze sraczką z tego powodu. Przy każdym myciu płukanie nadkoli od dołu i góry i gitara. Lepiej byście się czuli, gdybyście mieli zakryte to wszystko blachą, jak np. w UNO, albo tak jak z tyłu? Nawet nie wiecie jak to tam wygląda :lol:
A spryski, cóż ciągnie się syf od GP...