Nie korozję, a perforację. Wielokrotnie już to było wałkowane, odpowiedni wpis jest również w warunkach gwarancji. Jest jeszcze coś takiego, jak 3 lata gwarancji na lakier, co też jest z przeglądem technicznym związane.
To jest widok strony w wersji do druku
Ja płaciłem za przegląd 88 zł bez wymiany oleju
Pewnie za pierwszy bo tam nic nie ma obowiązkowego do wymiany a kolega pyta o 2 przegląd ...apropo ...Był ktos z fabrycznym LPG na drugim przeglądzie? Jaki koszt ? Bo czeka mnie w październiku :-/
Same graty na przegląd z lpg u pympka to ponad 800zl a jeszcze musze doliczyć śrubę do turbo profilaktycznie bo już 30000 będzie... za robociznę już wiem ze zaśpiewają ponad 600zl...
Planuję nie robić ostatniego przeglądu w ASO gdzie gwarancja kończy się w czerwcu, a auto na 50k. Planuję zrobić u znajomego mechanik + filty LPG u jakiegoś gaziarza. Pytanie czy czy wymiana samych filtrów LPG wystarczy czy coś trzeba robić w sterowniku? Fabryczna instalacja.
Tylko filtry
Teoretycznie filtry lpg, praktycznie to nie wiadomo jakie jest ciśnienie lpg w FG za reduktorem po 15,30 czy 60kkm i jak bardzo różni się od nastaw fabrycznych. Sterowniki teoretycznie mają wskaźniki kompensacji w przypadku zmian ciśnienia lpg ale też w pewnych granicach dopuszczalnych.
Robiłem dzisiaj przegląd po 45 kkm - Tipo 1.4 95km, LPG Tartarini salonowe. Auto-Krak w Krakowie przy ul. Radzikowskiego. Zapłaciłem 805 zł (bez żadnych zniżek), w tym 250 zł robocizna, 100 zł przegląd gazu, ok. 100 zł odgrzybianie (ozonowanie) klimatyzacji, razem ze specyfikiem. Wszystkie części też kupione w salonie - olej, filtr oleju, powietrza, kabinowy, LPG x 2. Poprzednie 2 przeglądy były jeszcze w trakcie gwarancji, więc wymieniali świece - tym razem mi to odpuszczono - wydatek ok. 200 zł, ponoć w zupełności wystarczy to robić co 30.000 km.
Generalnie jestem w miarę zadowolony, szybko, sprawnie i terminowo. Jeden minus - nie myją auta.
T-jet- pierwszy przegląd po 15 tys. Gdańsk Auto Plus. Koszt 850 zł. Z czego sam przegląd ok. 500 zł plus olej i filtry oleju i kabinowy.
To złoili więcej niż ze mnie...
@Qvadrat Ile wzięli od Ciebie? Wymieniałeś także olej? Mi mówili, że nie trzeba, ale poprosiłem, by go jednak wymienili. Bez wymiany oleju byłoby ok. 600 zł.
Chcieli na początku 600+ materiały a stanęło na 350 i moje materiały, olej filtry oleju powietrza i kabinowy. Ostatnie dwa zmieniłem sam. Olej nalegali aby zmienić, wręcz twierdzili, jest to wymagane wbrew zapisom w tabeli czynności obsługowych...
Poczytaj temat o platynie początku i zobacz, ze ten przegląd powinien kosztować ok 100zl plus to co chcesz dodatkowo, czyli olej i filtry. Wiedzieli kosztuje normalnie zmiana oleju to i wiesz teraz jak zdzierają w aso niektórych...