To jest widok strony w wersji do druku
-
Ja również wiedzę wiele zalet wbudowanej nawigacji. Poza szybką dostępnością nawigacji dla mnie najważniejszy jest dobór tras w sytuacjach blokad dróg. W ubiegłym roku jak wracałem z nad morza S7 została całkowicie zablokowana niewiele wcześniej przede mną. Tom tom skierował mnie na drogę techniczną wzdłuż S7 i jadąc widziałem helikopter LPR i rosnący w oczach korek a Yanosik w tym czasie spokojnie milczał :(
-
W 5 calach nie mamy usługi Live wiec nasz Tomtom jest bezuzyteczny jesli chodzi o korki. Google Maps od razu znajduje alternatywe w takich momentach.
-
Cytat:
Napisał
brylancik13 W 5 calach nie mamy usługi Live wiec nasz Tomtom jest bezuzyteczny jesli chodzi o korki. Google Maps od razu znajduje alternatywe w takich momentach.
Oczywiście, bez Liva też bym Tomtom znacznie traci. Ale jak się to ma to działa dobrze i mnie znacznie lepiej się na tym jeździ, lepiej pokazuje trasę i manewry. Ale to moje subiektywne odczucie albo przyzwyczajenie. Na google mam problem z oceną odległości od manewru.
-
Cytat:
Napisał
brylancik13 W 5 calach nie mamy usługi Live wiec nasz Tomtom jest bezuzyteczny jesli chodzi o korki. Google Maps od razu znajduje alternatywe w takich momentach.
Jesteś tego pewny? Mam 5" w doblo i radio tam jest identyczne jak to 5” w tipo (nawet Jack się zdziwił jak pokazałem mu zdjęcie) i mam live.
GM pokazuje z automatu alternatywny obiazd i ile możesz zaoszczędzić czasu wybierając inną trasę a Tomtom, że jest korek, za ile km i ile będzie się ewentualnie w nim stało, przynajmniej tak było w zeszłym roku kiedy z niego korzystałem.
-
Ma ktoś plik z licencją do map 1055? :)
-
Cytat:
Napisał
mechanizator9 Jesteś tego pewny? Mam 5" w doblo i radio tam jest identyczne jak to 5â w tipo (nawet Jack się zdziwił jak pokazałem mu zdjęcie) i mam live.
GM pokazuje z automatu alternatywny obiazd i ile możesz zaoszczędzić czasu wybierając inną trasę a Tomtom, że jest korek, za ile km i ile będzie się ewentualnie w nim stało, przynajmniej tak było w zeszłym roku kiedy z niego korzystałem.
Aktualnie nie mam na pewno a czy 5cali daje taką możliwosc? Nie wiem a nie trzeba miec czegos w FCA wykupione zeby miec tą usługę?
-
Cytat:
Napisał
mechanizator9 Jesteś tego pewny? Mam 5" w doblo i radio tam jest identyczne jak to 5â w tipo (nawet Jack się zdziwił jak pokazałem mu zdjęcie) i mam live.
No ale jak sam piszesz to jest doblo a tam usługi mogą być zupełnie inaczej skrojone. 5 cali w doblo było chyba top of the top a w tipo tylko middle.
-
Ściągnąłem aplikację Uconnect live na telefon, połączył się z telefonem ale wyświetlił komunikat że usługa uconnect live dla tego samochodu jest niedostępna
-
To akurat live nie miałeś wykupionego bo tu jest temat gdzie niektórzy napisali,że w 5” jest.
https://fiatklubpolska.pl/radio-i-na...ga-live-44298/
-
Witam
Czy ktoś z szanownych forumowiczów próbował dokonać lub dokonał skutecznie zakupu map TT dla Tipo ? I dodatkowo przedłużyć działanie trafic'a. Przy próbie zakupu ze strony producenta mapy, TomTom docelowo odsyła do "ulubionego" dealera. No a w ASO jak to w ASO, nic nie wiedzą. Nigdy tego nie robili :).
Jeżeli komuś się udało, to może pada jakieś namiary gdzie i jak dokonać tego wyczynu. I jaki to koszt na następne 3 lata. Chyba, że są inne opcje np: dożywotnia aktualizacja.
-
serwis musi wybrać numer katalogowy 71808735 cena 549 obecnie jest promocja
usługi MOPAR MAP CARE i wynosi brutto
467 zł.
z odpowiedzi serwisu głównego FCA Fiat Poland z którym się kontaktowałem
diler lokalny nie wiedział jak to się robi
-
Cytat:
Napisał
Robo98 serwis musi wybrać numer katalogowy 71808735 cena 549 obecnie jest promocja
usługi MOPAR MAP CARE i wynosi brutto
467 zł.
z odpowiedzi serwisu głównego FCA Fiat Poland z którym się kontaktowałem
diler lokalny nie wiedział jak to się robi
Na jaki okres wykupuje się tą przyjemność?
-
Dzięki za info, zapewne zafunduję tą aktualizację mojemu tipkowi.
I przyłączam się do pytania : " Na jaki okres wykupuje się tą przyjemność? "
Edit : Na alfaholikach znalazłem info że to na 3 lata jest i na 4 aktualizacje w roku, nie jest źle
-
-
A do kiedy ta promocja? I jak się to odbywa fizycznie...zamawiam i płacę w ASO,usługa zostaje odblokowana na stronie Mopar,ściągam i instaluję sam?