To jest widok strony w wersji do druku
-
Dziś pierwszy przegląd Tipełu. Auto Res Rzeszów. Jako, że przebieg 8300 km wymienili tylko olej oraz filtr plus ozonowanie klimy. Koszt 550 zł.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
A czasu miałem ponad godzinę pochodzilem po salonie. Obejrzałem Alfe Giulietta. Spodobał mi się bardzo ten samochodzik. Teraz jak będę coś kupował w tym segmencie to padnie na Alfe. Jak dla mnie bardzo ładny samochód.
-
A ja własnie jestem po przeglądzie 30kkm. Poszło gładko koszt 660zł, najdroższe wiadomo świece. Olej miałem swój, tak jak ostatnio Motul X-clean i filtr kabinowy wymieniam sam co 10kkm. Suma summarum za całość z własnymi zakupami wyszło ~800zł.
-
Zastanawiam się z czego jest zrobiony ten papierowy filtr gazu... Chyba z papieru, z którego drukuką dolary... https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d4e64d2ba3.jpg
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
Na dekielku tego filtra papierowego przy parowniku jest jego oznaczenie kodowe i logo landi renzo. Jak wpiszesz w alledrogo ten symbol to wyskoczy zestaw dwóch filtrów, ten papierowy i ten na przewodzie, marki landi renzo lub w innym odpowiednim zamienniku za ok 50-70zl komplet. Kusi mnie taka opcja. Kupię chyba te z Allegro i u pympka i porównam.
-
Szary - ja co prawda mam zwykłe 1.4 95 i gaz tartarini, ale za przegląd gazu w partner bytom placilem o 80 PLN (albo i więcej) drozej niż w agś w katowicach..
-
Fajny ten Ti dżet, taki nie za tani w utrzymaniu haha ;) :)
-
Cytat:
Napisał
brylancik13
Fajny ten Ti dżet, taki nie za tani w utrzymaniu haha ;) :)
To zależy jak człowiek "kombinuje".
U mnie koszt przeglądu tj. robota po 15kkm to 52,51zł, a po 30kkm to 144,91zł i tych kwot nie ominiesz.
Resztę kupujesz poza ASO i serwisowanie wygląda jak każdego innego auta. Z tego co widzę wszystkie czesci, nawet moparowskie są dostępne m.in w sieci w cenach -xx% taniej.
Ale jak zwykle każdy robi jak uważa.
-
Witam
Ma ktos namiar na gazownika na Slasku lub Opolszczyznie co potrafi juz wpiac sie w sterownik fabrycznego lpg?
-
Bielsko-Biała - Części swoje, robocizna 172zł (oraz mycie autka w cenie)
-
Cytat:
Napisał
rafsta2998
Bielsko-Biała - Części swoje, robocizna 172zł (oraz mycie autka w cenie)
Już widzę jak auto umyli- szmatą pomazał, felgi nie ruszone, pełno zacieków.... tak potrafią umyć auto, hehe
-
W Bielsku nawet w miarę przyzwoicie myją samochód. Poza tym darowanemu koniowi ... :smile:
-
Cytat:
Napisał
jacek2
Już widzę jak auto umyli- szmatą pomazał, felgi nie ruszone, pełno zacieków.... tak potrafią umyć auto, hehe
Moim zdaniem autko umyte elegancko. W środku nawet odkurzyli. Byłeś jacek2 w Bielsku na przeglądzie? Wypowiadasz się jakbyś był.
-
Cytat:
Napisał
rafsta2998
Moim zdaniem autko umyte elegancko. W środku nawet odkurzyli. Byłeś jacek2 w Bielsku na przeglądzie? Wypowiadasz się jakbyś był.
Nie byłem i raczej nie będę. Nic do ciebie nie mam i się nie czepiam, ale wiem jak u mnie czasami serwis podejdzie do umycia auta w ramach naprawy....
-
Jak kupowałem swoje Tipo to byłem umówiony na odbiór na konkretną godzinę. Gość z salonu poszedł zobaczyć czy wszystko gotowe i się okazało że nie. Później mi powiedział że był tak niechlujnie umyty, że mu wstyd by było oddać tak auto i wszystko poprawiali. także z tym myciem na odwal coś jest na rzeczy.
-
Ja byłem z mycia zadowolony ;) może mieli więcej czasu :P
-
Czy warto robić drugi przegląd jeśli kilometrów jeszcze nie ma a mijają 2 lata?
-
Jeśli kończy się gwarancja to nie warto.Ja pojadę na 2 przegląd,bo dostałem dodatkowy rok gwarancji od dealera przy zakupie auta testowego.
-
Kurde ja też kupiłem od dealera ale mi nie dał przedłużonej gwarancji :( a nawet mam skróconą o okres eksploatacji przez dealera. Tyle, że cena była korzystna.
-
Cytat:
Napisał
koczis
Kurde ja też kupiłem od dealera ale mi nie dał przedłużonej gwarancji a nawet mam skróconą o okres eksploatacji przez dealera. Tyle, że cena była korzystna.
Oj tam, oj tam- przeżyjesz. Ja też na końcowy przegląd nie pojechałem. Po co dawać pieniądze innym za nic.
A łącznik jak stukał i trzeszczał na gwarancji, tak po gwarancji dalesj sobie stuka i trzeszczy. myślę że te łączniki mają swoj świat. Jest dzień że jest cicho i spokojnie, a jest taki dzień że nap...la jak w wozie drabiniastym...
-
Tylko jest jedno ale. Jak z gwarancją na korozję nadwozia ( która jest dłuższa ) jak się nie zrobi II przeglądu ?