To jest widok strony w wersji do druku
-
1 załącznik(i)
mogłem od razu dopisać , że radio i wyswietlacz najskromniesze ;-( , ale ok, dzieki za odpowiedź.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Załącznik 41677 w takim razie co zmienia zaznaczone opcje ?
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
Qvadrat
W tipo światła powitania wyłącza się w menu radia.
nie zawsze, zależy od modelu radio
-
Witajcie
Posiadam Viaken elm327 v3 BT STN2170 + adapter MES niebieski
Zakupiłem licencję do AlfaObd ver. 2.2.7.0 Android i nie mogę wykonać osiowania proxi.
Klikam dalej->Start i nic... nic się nie dzieje, echo.
Po uruchomieniu pirackiej wersji AlfaObd 2.1.7.6 wszystko działa jak należy, w odpowiednim
momencie prosi o podłączenie niebieskiego adaptera i proces kończy się pomyślnie.
Co jest grane ?
Gdzies mi sie obiło o oczy, ale nie moge znaleźć, że musi być ustawiony w AlfaObd język angielski,
bo inaczej lipa. W legalnej wersji miałem ustawiony PL, w pirackiej EN, czy to faktycznie może być
przyczyna?
Piotrek
-
Cytat:
Napisał
pmedela
AlfaObd ver. 2.2.7.0 Android i nie mogę wykonać osiowania proxi
Cytat:
Napisał
pmedela
Co jest grane ?
Sam jestem ciekaw odpowiedzi do nowej wersji, szczególnie, że nie dotyczy demo, co mi zarzucono, gdy o błędach powyżej pisałem :tongue
-
U mnie wszystko działa w najnowszej wersji i mam język polski ustawiony - jak zawsze :)
-
Dodam jeszcze taką ciekawostkę, że ta piracka wersja nie wyświetla mi dostępnej centralki silnika Bosch ME17.3.0
więc nie mogę się połączyć z silnikiem, natomiast wyrównanie proxy działa idealnie jak pisałem.
W licencjonowanej wersji jest na odwrót :smile: jest dostęp do silnika, ale nie działa wyrównanie proxy, no jaja :smile:
-
1 załącznik(i)
Witam.
Próbowałem połączyć się z Body Computer Module w Tipo r 2018.
Pokazuje komunikat : niezgodny kod ISO i nie można nic zrobić.
MES ver 4.61
Jaka może być przyczyna?
Pozdrawiam.
Załącznik 41705
-
Nieodpowiedni moduł wybrałeś albo software piracony?
Zrob skan dtc i bedziesz miał w nim kody ISO wszystkich modułów w aucie, to ci pokaze wybrać odpowiedni moduł do podłączenia.
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Nieodpowiedni moduł wybrałeś albo software piracony?
Do tego stara wersja. Kody ISO są uzupełniane w nowych wersjach - na stronie MES podają informacje o aktualizacji ISO roczników blablabla. Komunikat pojawi się przy poprawnie wybranym module jeżeli ISO nie jest wbite w MES.
-
Witam ponownie.
Panowie podczas osiowania proxi doszło do przerwania komunikacji z modułem, teraz nie można się połączyć.
Jakieś porady? Można jakoś zresetować moduł?
Pozdrawiam.
-
Tak czasami kończy się zabawa programem z witaminką. Było już parę razy pisane na forum ,że występują kłopoty. ą wtedy wsparcia ze strony Multiecuscan nie otrzymasz bo nie jesteś użytkownikiem zarejestrowanym.
-
No dobra, ale co moduł do wymiany? Czy można jakoś jeszcze się z nim połączyć?
Tu doszło fizycznie do przerwania komunikacji nie poprzez program.
-
2 załącznik(i)
Witam.
Połączyłem się z modułem i obecnie pokazuje następujące błędy :
Załącznik 41708
Załącznik 41709
Czy ponowne osiowanie rozwiąże problem?
kopię proxi wcześniej wykonałem.
Obecne proxi jest krótsze o 5 bajtów od oryginału.
Pozdrawiam.
-
Jak osiowanie zrobisz i wyjdzie poprawnie to będzie wszystko ok.
-
4 załącznik(i)
Witam ponownie.
Osiowanie zrobiłem, wszystko wróciło do normy.
Aux też już uruchomiony.
Mam pytanie odnośnie konfiguracji proxi dla AUX, USB przy podstawowym radiu.
Jak zmieniłem bajty 115 na 10 i 148 na 05, tak jak to na forum gdzieś jest opisane, pojawił się błąd konfiguracji proxi.
Załącznik 41710
Załącznik 41711
Ustawiłem bajt 148 z powrotem na 00 a bajt 115 na 02 jak to sugerował program dla ustawień USB + AUX.
Załącznik 41712
Przy tych ustawieniach gniazdo AUX działa, niestety USB nie obsługuje.
Można zasilać urządzenia z gniazda USB, jednak po podłączeniu np. pendrive nie pokazuje "Brak dostępnego media" . Nie obsługuje plików mp3 itp...
W oryginale bajt 115 ustawiony był na 07 - Type7 jak sugerował program.
Załącznik 41713
Pytanie, czy w podstawowe radio w Tipo obsłuży gniazdo USB - odczyt plików muzycznych itd... ?
Jakieś przydatne funkcje można jeszcze uruchomić w podstawowej wersji Fiata?
Pozdrawiam.
-
1 załącznik(i)
Przy ustawieniach bajtu 115 na 07 w radiu miałem takie klocki :
Załącznik 41715
Jak ustawić proxi dla radia 3.5 ' aby poprawnie obsługiwało AUX i USB ?