To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
To za swiece policzyli ze 300 zl haha
Jasnowidz, a bardziej czarnowidz 😋 302 zł za 4 świece po rabacie,
-olej 4 litry- 228zl
- filtr oleju 82 zł
- filtr kabinowy 120 zł
- środek do dezynfekcji klimatyzacji 56 zł
- zarowka podświetlenie pokręteł 2 zł, ale wymiana 160 zł 😱
- przegląd okresowy 265 zł
Wszystkie ceny po rabatach
-
Bogatemu nikt nie zabroni...
Ja za olej z przesylka 165 zl /5L. Swiece przy 30k km po co? Nastepnym razem zamow graty u Pympka, filtr kabinowy ma za ok 60 zl weglowy a nie papier za 120 zl. A filtr powietrza?
Rozwalilo mnie na koniec
"Wszystkie ceny po rabatach"haha
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Ja za olej z przesylka 165 zl /5L. Swiece przy 30k km po co? Nastepnym razem zamow graty u Pympka, filtr kabinowy ma za ok 60 zl weglowy a nie papier za 120 zl. A filtr powietrza?
Rozwalilo mnie na koniec
f.powietrza 99 zł
f.oleju 68zł
f.kabinowy 55zł
Olej 5l Selena kpe 150 zł (Allegro wysyłka free SMART)
Ceny z przed tygodnia z fvat
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Rozwalilo mnie na koniec
Świece wymienione zgodnie z książką serwisową, 30 tys zaznaczone, filtr powietrza teraz nie była wymagana wymiana, a mógłbyś podać namiary na tego Pympka?
-
https://www.facebook.com/people/Prze...00001545093359
Sprawdziłem i rzeczywiście przy 30 k km trzeba wymienic, ciekawe czemu przy 95km nie zalecaja.
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Sprawdziłem i rzeczywiście przy 30 k km trzeba wymienic, ciekawe czemu przy 95km nie zalecaja.
Prosta fizyka, w silniku z turbo, filtr "przerabia" większość ilość powietrza niż w wolnym ssaku. Czyli szybciej się zanieczyszcza. Ja jeżdżąc od 2000 roku samochodami z turbo, filtr wymieniam co 15.000km. Przy jeździe głownie po mieście jest wystarczająco brudny.
-
No i wychodzi tak, ze wymienia się ten filtr przy każdej zmianie oleju...
-
Cytat:
Napisał
giannini
Prosta fizyka, w silniku z turbo, filtr "przerabia" większość ilość powietrza niż w wolnym ssaku. Czyli szybciej się zanieczyszcza. Ja jeżdżąc od 2000 roku samochodami z turbo, filtr wymieniam co 15.000km. Przy jeździe głownie po mieście jest wystarczająco brudny.
Co ma powietrze i filtr do wymiany świec przy 30k km?
Co do filtra to dziwne ze dopiero przy 45k km powietrza zalecaja wymienic. Mi zawsze mowiono ze filtry i olej raz w roku lub co ~10k km
-
Panowie, ile kosztuje wymiana rozrządu w ASO, 1.4 benzynka oczywiście, ktoś się orientuje?
-
Witam. Czy możecie podać jaki jest tak naprawdę zakres drugiego przeglądu przy 30tys przeglodu w tipo 1,4 benzyna? Słyszałem 3 różne wersje w ASO zależności od miasta:
olej wiadomo
filtr oleje wiadomo
filtr powietrza?
filtr kabinowy wg książki tak
płyn hamulcowy wg książki tak ale w ASO już niekoniecznie
świece podobno tak wg ASO
czy możecie podać jak to u was wyglądało i ile kosztowało robocizna i ew części?
-
Cytat:
Napisał
kmlnvm
Panowie, ile kosztuje wymiana rozrządu w ASO, 1.4 benzynka oczywiście, ktoś się orientuje?
...znalazlem cos takiego...
https://allegro.pl/rozrzad-z-pompa-w...671262981.html
...no i moze robocizna u zaprzyjaznionego mechanika tez tyle....co do ASO....nie mam wiedzy... :)
-
Cytat:
Napisał
luksy
Witam. Czy możecie podać jaki jest tak naprawdę zakres drugiego przeglądu przy 30tys przeglodu w tipo 1,4 benzyna? Słyszałem 3 różne wersje w ASO zależności od miasta:
olej wiadomo
filtr oleje wiadomo
filtr powietrza?
filtr kabinowy wg książki tak
płyn hamulcowy wg książki tak ale w ASO już niekoniecznie
świece podobno tak wg ASO
czy możecie podać jak to u was wyglądało i ile kosztowało robocizna i ew części?
Książkę serwisową posiada? A ceny przegladu sa podane na kilku wczesniejszych stronach.
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Książkę serwisową posiada? A ceny przegladu sa podane na kilku wczesniejszych stronach.
Oczywiście że książkę posiadam - ale tak jak pisałem , ze każde ASO robi po swojemu i nie zgodnie z książką
jedni mówią że świec nie wymieniać inni wymieniac itd chciałbym aby forumowicze sie podzielili swoimi doświadczeniami co tak naprawde robiono na drugim przegladzie i ile to kosztowało , sprawdzałem na paru stronach wstecz i nie widziałem takich informacji jesli możesz to wyślij mi na prv taką odpowiedź..
Moze ma ktos doświadczenia w ASo na ślasku?
-
Co do ASO, to polecam serwis w Bielsku, nie naciągają i robią to co sobie życzysz, można wykluczyć dane części z wymiany.
Polecam skontaktować się z nimi i poprosić o wycenę, inaczej to wróżenie z fusów.
-
Cytat:
Napisał
siwymw
Co do ASO, to polecam serwis w Bielsku, nie naciągają i robią to co sobie życzysz, można wykluczyć dane części z wymiany.
Polecam skontaktować się z nimi i poprosić o wycenę, inaczej to wróżenie z fusów.
Dzięki za odpowiedź daleko nie mam więc skorzystam.